Ana Menü

Keşke Zenci Olmasaydım

Başlatan saldır beşiktaş, Ağustos 23, 2008, 17:14:30

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Eski Parma ve Newcastle United oyuncusu Faustino Asprilla, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kolombiyalı emekli forvet, beyaz olmayı zenci olmaya tercih edeceğini söyledi.

Kolombiyalı santrafor, birkaç yıldır sansasyonel ve yanlış demeçleriyle ara ara manşetleri işgal ediyordu. Fakat bu seferki yüksekten atıp tutma hezeyanı, başına bela açacak cinsten.

Asprilla, derisinin renginin daha açık olmasını dilediğini belirterek, siyah olmanın kendisini stereotip olarak kurban haline getirdiğini söyledi.

La Gazzetta Dello Sport'a konuşan emekli oyuncu, "Siyah olmaktan bıktım" dedi.

"Düşündüm ve deri rengimin, insanların benim hakkımda olumsuz şeyler düşünmesine sebep olduğuna karar verdim"

"Beyaz olsaydım yaptığım hataların birçoğu fark edilmezdi bile. Siyah olmakla ilgili benim bir sorunum yok, fakat bana sorun yarattığı kesin"

Serie A'da 4 yıl Parma forması giyen oyuncu, 84 maçta 25 gol kaydetmişti.

Asprilla, 2000 yılında da bir hafta sonu içki akşamının ertesinde silah ateşlemekten manşetlere düşmüştü.

Oyuncunun bu açıklamaları, çok tartışma yaratacak gibi duruyor. (goal) 

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Batuhan

deveye diken,insana ...... yaranır derler ya,
aynen öyle !
Koca hestiy aya bedenem ?

BerkAy1903

19o3

keskinli

dünyada siyah olark yasamak mutlaka cok zordur,demeciyle bu soruna isaret etmek istemis
rengi ne olursa olsun,Allah yaratmistir,dolayisiyla;
beiktasliyiz,irkciliga karsiyiz!
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

CR7

adam doğru demiş
zenci olmak çok zor örnek:eto'o ya yapılanlar
adam bunu işaret etmiş yani ırkçılık yaptığı yok.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

saldır beşiktaş

siyahlar dünyanın neresinde olursa olsun 2.sınıf insan muamelesi görüyor uzay çağındayız diyolar ama böyle rezaletler hala bu yüzyılda bile var.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ilhan mansız_melis

zenci olmak gerçekten zor ama
hepimiz zenciyiz :)
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

erdibatmaz

bu adam nasıl zenci olmaktan bıktım diyebiliyor ya.
ya gerçekten zeka özürlü ya da bayağı baskı altında hissediyor kendini.
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P