Ana Menü

O da Futbolu Bıraktı..!

Başlatan Kralkartal21, Temmuz 23, 2008, 01:58:09

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Portekiz Milli Takımı'nın eski yıldızı Joao Pinto, 36 yaşında profesyonel futbol kariyerini noktalama kararı aldığını açıkladı.

Portekiz Milli Takımı'na uzun yıllar hizmet eden ve 1996 ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin yanı sıra 2002 Dünya Kupası'nda da boy gösteren Joao Pinto, futbolu bıraktı. Benfica ve Sporting Lizbon takımlarıyla Portekiz Ligi şampiyonlukları yaşayan Pinto, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Birçok takımdan transfer teklifi aldım ancak bu noktada bırakmanın en iyi tercih olacağına inanıyorum. Kariyerim boyunca beni destekleyen bana kapılarını açan tüm takımlara ve aileme teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kariyeri

1989 ve 1991 yıllarında FIFA Dünya Gençlik Kupası'nı kazanan ve Altın Jenerasyon olarak adlandırılan Portekiz Milli Takımı'nda da yer alan Joao Pinto, Boavista, Atletico Madrid, Benfica, Sporting Lizbon, SC Braga gibi takımlarda top koşturdu. Kariyeri boyunca 476 lig maçına çıkan Pinto, 100'ün üzerine gole imzasını attı. Pinto 81 kez formasını giydiği Portekiz Milli Takımı'yla ise 23 kez fileleri havalandırdı.   

Goal
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.