Ana Menü

Türkiye - Abd [A Milli takım hazırlık maçı]

Başlatan carlito1903, Temmuz 22, 2008, 16:49:03

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ilhan mansız_melis

ABD bizi rezil kepaze eder hiç oynamayalım bence
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

skor söyleyeyim abd 120 lerde biz 50 lerde steve nash'li bir kanada 65 sayı atabiliyorsa ancak biz de ancak bu kadar atarız.Karşıda da Kobe,Wade gibi adamlar varken 120 yi bulmamaları için hiçbir neden yok.ABD için ter idmanı gibi bir şey olacak bu maç.Moral için seçmişler herhalde bizi...
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

eRe

Alıntı yapılan: yg1903 - Temmuz 28, 2008, 01:58:05
skor söyleyeyim abd 120 lerde biz 50 lerde steve nash'li bir kanada 65 sayı atabiliyorsa ancak biz de ancak bu kadar atarız.Karşıda da Kobe,Wade gibi adamlar varken 120 yi bulmamaları için hiçbir neden yok.ABD için ter idmanı gibi bir şey olacak bu maç.Moral için seçmişler herhalde bizi...

abartma bence
abd yı bu kadar buyutmeyın ya
bu kadar buyuk olsalar olımpıyatlarda gosterırlerdı hazırlık macında mı gostercekler
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Kralkartal21

Kanada'ya çaktıkları farkı görünce ben biraz tırstım..

Biz bu kadar fark yemeyiz ama.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

saldır beşiktaş

sert bir savunma a.b.d'yi yıldırabilir özellikle guard yapılacak savunma çok önemli
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Cem Goren

karamsar bi tablo var bendede abd 100ü rahatlıkla geceer biz ise 55-65 arası bi sayıyla bitirirz maçı
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Kralkartal21

Alıntı yapılan: cem_goren - Temmuz 28, 2008, 12:47:10
karamsar bi tablo var bendede abd 100ü rahatlıkla geceer biz ise 55-65 arası bi sayıyla bitirirz maçı

yok 20-30..

Abartmayın arkadaşlar o kadar da, kolay bir rakip değiliz..
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

CR7

Hido Çin'e gitmiyor!  Tarih: 26 Temmuz 2008 Cumartesi     
ABD'nin davetlisi olarak bu gece Çin'in Macau özel yönetim bölgesine gidecek olan (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nda kadro biçimlendi.

Gelecek yıl Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için eylül ayı içinde eleme grubu maçları yapacak olan ''12 Dev Adam''ın, hazırlıklar kapsamında Macau'da ABD ve Litvanya ile yapacağı maçların kadrosu belli oldu.
Milli takımda dün dizinden ciddi biçimde sakatlanan Ömer Aşık'ın yanısıra, Bora Hun Paçun da Macau kadrosundan çıkarıldı.
Öte yandan halen arka adalesinden sakat olan Hidayet Türkoğlu, Macau kadrosunda yer alırken, tedavisini sürdürebilmek için bu gece milli takımla birlikte Çin'e gitmeyecek. Hidayet'in, tedavisinin sonuçlarına göre Çin'e gidip gitmeyeceği daha sonra belli olacak.
Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar'ın başkanlık edeceği milli takımın Macau kadrosu, şu isimlerden oluşuyor:
Ersin Görkem, Ersan İlyasova, Ümit Sonkol, Engin Atsür, Sinan Güler, Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Semih Erden, Cemal Nalga, Cenk Akyol, Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri.

eRe

www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

CR7

mehmet okur hiç çağırılmadı zaten ama kaya peker niye yok bilmiyorum

CR7

A Milli Takım'ın Maccau kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

İDARİ ve TEKNİK KADRO
İmran Işıldar      Kafile Başkanı
Harun Erdenay      A Milli Takım Menajeri
Barbaros Akkaş      Milli Takımlar İdari Menajeri
Bogdan Tanjevic      Antrenör
Nihat İziç              Yardımcı Antrenör
Aziz Bekir              Yardımcı Antrenör
Ahmet Çakı              Yardımcı Antrenör
Paolo Bellati      Kondüsyoner
Adnan Bağrıaçık      Doktor
Fedai Topal              Fizyoterapist
Suat Kuruçay      Masör
Yücel Aslan              Masör
Mithat Güvendi      Malzemeci

OYUNCU KADROSU
Ersin Görkem
Ersan İlyasova
Ümit Sonkol
Engin Atsür
Sinan Güler
Ender Arslan
Kerem Gönlüm
Oğuz Savaş
Ömer Onan
Semih Erden
Cemal Nalga
Cenk Akyol
Hidayet Türkoğlu
Kerem Tunçeri

saldır beşiktaş

Basketbol tarihinin efsane isimlerinden biri olarak kabul edilen Kobe Bryant, 2008 Olimpiyatları?nda şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi. Bryant, ayrıca ?Türk takımının dünyanın en iyi 10 ekibi arasında olduğunu biliyorum? dedi

Çin ordusuyla uğraşmak, Çin seddini aşmak kadar zormuş derlerdi de, inanmazdık !..
Dünya nüfusunun dörtte birini, hatta fazlasını bünyesinde barındıran Çin Halk Cumhuriyeti?nin,  NBA?in süper yıldızlarının yer aldığı ABD Milli Basketbol Takımı?nın peşine ne tür bir kalabalık halinde takılacağını tahmin etmek, herhalde o kadar da zor olmasa gerek...
Sadece bununla da kalsa iyi...
Onları, Macau Adası?nda, sessiz sedasız (!) yakalama sevdasında (tıpkı benim gibi) binlerce kilometre uzaktan yola çıkıp, Olimpiyatlara giderken yolu Macau Adası?nda kesişen onlarca Dünya?lı daha sayabiliriz. Brezilyalı, İngiliz, Fransız, Bangdladeşli, Avustralyalı, Kanadalı ve daha birçok ülkenin medya mensupları, tek amaç uğruna hummalı bir yarışın içinde buluvermişti kendini Macau?da...
Üç gün boyunca ABD Federasyonu?nun Macau?daki bürosunun kapısını aşındırıp, röportajlar için gerekli izni koparana kadar ısrarla bastırmanın karşılığını fazlasıyla aldığımı itiraf etmeliyim.
Bir iki engele takıldıktan sonra, İstanbul?dan e-mailleştiğim ABD kafilesinin medya direktörü Craig Miller?ın sempatisini kazanıp, ?Sana izin verirsem herkes aynı toleransı isteyecek? yakınmalarına, Milliyet gelenekleri ve standartlarında dirençle karşı durup, tuttuğumuzu kopardık.

Acımızı paylaştılar
Bu arada, sırası gelmişken, çok ilginç bir noktaya da parmak basmalıyız. Kendini, son yıllarda Dünya ve olimpiyat şampiyonalarında yaşadığı hayal kırıklıklarını atlatmaya adeta ?adayan? Amerikan Milli Takımı?nda, idarecisinden, antrenörüne, oyuncusundan istatistikçisine konuştuğum herkesin dilinde İstanbul?daki bombalı saldırı vardı.
Dolayısıyla Türk basın mensubu olduğumu söylediğimde aldığım ilk tepki, ?Patlamada ölenler için çok üzüldük? oldu. Bu anlamda ?acımızı paylaşma? duyarlılığını göstermelerini de ayrıca takdir etmeliyiz.
Her neyse; gelelim röportajlara...

Bryant: ?İlk tecrübem?
Olimpiyatlara her zamankinden daha ?kararlı? ve ?inançlı? hazırlanan ABD Milli Basketbol Takımı?nın, Macau?daki ikinci antrenmanı öncesinde, takımın en büyük yıldızı, Los Angeles Lakers?lı Kobe Bryant ile biraraya geldik.
Miller aracılığıyla gerçekleşen bu buluşmada, Bryant?ın da Türk gazeteci olduğumu öğrendiğinde ağzından çıkan ilk cümle, ?İstanbul?da olanları duydum, çok üzüldüm? oldu.  Ardından kısıtlı zaman diliminde ondan, Amerikan Milli Takımı?nın Olimpiyat şampiyonluğu rüyası ve Türk basketbolu hakkındaki düşüncelerini aldık.
?Hem bireysel, hem de takım olarak çok iyi durumdayız? diye başladığı sözlerini ?İlk kez bu tecrübeyi yaşayacağım. Olimpiyatlarda yer almak ve ABD formasını giyiyor olmak benim için büyük onur. Olimpiyat şampiyonluğu, kariyerimde erişebileceğim en üst nokta. Bu yüzden takımın iyi bir parçası olup, altın  madalyaya giden yolda olabildiğince destek olmaya çalışacağım? diye noktaladı.
Takımdaki yıldız fazlalığının, bu kez zarar vermeyeceğine de değinen Bryant, ?Tüm oyuncular, aramızda takım için mücadele etmeye söz verdik. Bu yüzden herkes, coachumuz Mike Kryzewski?nin aldığı her türlü karara ve oyuncu değişikliklerine saygı duyacak? diyerek, Türk basketboluna yönelik olarak da şunları söyledi:
?Mehmet Okur?un yanı sıra Hidayet Türkoğlu bize karşı oynayamayacakmış. Ama yine de Türk takımına büyük saygımız var. Oynamadan, işimizin kolay olduğunu asla söyleyemeyiz. Türk takımının, Dünya?nın en iyi ilk 10 takımı arasında olduğunu biliyorum. Türk basketbolseverlere de buradan sevgilerimi yolluyorum. Umarım onlar da olimpiyatlarda ABD Milli Takımı?nı izlerken zevk alırlar?.
JASON KIDD
Türkiye hayranı
ABD?nin tecrübeli kaptanı Jason Kidd, Türkiye?ye ve Türk insanına olan hayranlığını gizlemedi. 35 yaşındaki tecrübeli guard, Türkiye?den birçok yakın arkadaşı olduğunu, ülkemize karşı aşırı sempati duyduğunu belirterek, ?Türkler?in ne kadar cana yakın ve yardımsever olduğunu çok iyi biliyorum. Kimbilir, belki bir gün Türk takımından teklif gelirse, para konuşmadan bile kabul edebilirim. Taraftarı çok bir takım olsun; yeter? yorumunu yaptı.
DWIGHT HOWARD
Hido?ya özel mesaj!
Röportajın en merakla beklediğim kısmı ise, açıkçası Dwight Howard ile olan bölümdü. Hidayet Türkoğlu?nun Orlando Magic?ten takım arkadaşı olan bu oyuncunun vereceği yanıtlar, beklediğim gibi ?espri yüklü? oldu.
Howard?a, internette okuduğum bir röportajında, Hidayet için, esprili şekilde ?Onun poposuna tekmeyi vuracağım? dediğini hatırlattım. Hemen endişelenip, ?Sakın böyle yazmayın, ben sadece espri yaptım, Hidayet bunu anlar? diye yanıt verdi. O da, Hidayet?in kendilerine karşı oynayamayacağını sonradan öğrendiğini ifade ederek, ?O gerçekten hem büyük bir yıldız, hem de tanıdığım en komik insanlardan biri. Espri yeteneği de gerçekten basketbol becerisiyle örtüşüyor. Benim takım arkadaşım olduğu için de çok mutluyum. Yine de maç için onunla iddiaya gireceğim. Kaybeden, poposuna tekmeyi yiyecek? diyerek Hidayet?e olan sevgisini de esprili bir şekilde dile getirdi.
LEBRON JAMES
Yok artık!
Türkiye?de gerçek bir ?reklam yıldızı? olduğunu Milliyet?ten öğrenen ABD Milli Takımı?nın Cleveland Cavaliers?lı hırçın forveti LeBron James, bir ara televizyonlarda sürekli dönen ve sonu ?Yok artık, LeBron James? diye noktalanan reklam filmi için ?Bu kadar tutulacağını tahmin etmemiştim? dedi. Türkiye?de hayran kitlesi ikiye katlandığını hatırlattığımızda ise ?Bunu duymak gerçekten onur verici. Sanırım bundan sonra reklam filmlerinde daha fazla rol almalıyım? karşılığını verdi.
CARMELO ANTHONY 
Uykucu Anthony!
Bir gün önce basın toplantısında coach Mike Kryzewski?nin, medya ile paylaştığı ve alay konusu olmasına neden olduğu Carmelo Anthony ise, kendisini Olimpiyat şampiyonluğuna konsantre edenlerin başında geliyordu. Kryzewski?nin ?Carmelo, buraya gelirken uçakta Dünya rekorunu kırdı. Nasıl bir rekor mu ? Tabii ki uyku rekoru. Kendisi uçağa bindi ve uyudu, inerken, uyandı. Umarım bu rekorunu, Olimpiyatlar?da da skor yönüyle kırar? diyerek takıldığını hatırlattığımızda, ?Coach haklıydı. Şaka bir yana, ben de takıma faydalı olmak için her türlü fedakarlığı göstermeye hazırım? dedi.
Tanjevic modası
Tanjeviç görev yaptığı takımların renklerine uygun kıyafetleri tercih etmeyi, Milli Takım?da da sürdürdü. Fenerbahce Ülker?in başında, zaman zaman sarı, bazen de lacivert şortla antrenmanlara çıkan, Milli Takım?da da uzun süredir kırmızı-beyaz dışında kıyafet giymeyen Tanjevic kendisine kırmızı bir şort aldı. Tecrübeli çalıştırıcı iddialı renkler giymesiyle ilgili , ?Ne kadar genç hissederseniz, o kadar genç kalırsınız. Ben de henüz 62 yaşındayım, yani gencim? dedi.
Devler boş durmadı
A Milli Basketbol Takımımız, Hong Kong yakınlarındaki Macau Adası?nda yarın başlayacak olan Uluslar arası Toyota Basketbol Turnuvası?nın hazırlıklarına dün yaptığı çift antrenmanla devam etti.
Baş antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde gerçekleştirilen her iki antrenmanda da halter ve taktik çalışan ay  yıldızlılar, hırslı görüntüleriyle dikkat çektiler. 
Bu arada, yarın Macao?ya gelerek Milli Takım kafilesine katılması beklenen kaptan Hidayet Türkoğlu?ndan sonra, ikinci kaptanlığa Kerem Tunçeri getirildi. 
Kryzewski: Söz savunmanın
ABD coachu Mike Kryzewski, 2008 Pekin Olimpiyatları?nda basketbolseverlerin izleyeceği takımdaki en çarpıcı değişikliğin savunma olacağını söyledi.
Kryzewski, Milliyet?e verdiği demeçte, ABD takımının yıllardan bu yana yaşadığı en büyük sıkıntının savunma zaaflarından kaynaklandığını dile getirerek, ?Hazırlık sürecinin büyük bölümünde, defansif handikaplarımızı gidermeye çaba gösterdik. Bunda ne kadar başarılı olduğumuzu göreceğiz? dedi.
Kryzewski, özgüvenlerinin yeterince üst düzeyde olduğunu, ancak bunun ?kendini büyük görme? olarak algılanmaması gerektiğine de dikkati çekerek, şunları söyledi:
?Ben olimpiyatlara gelen tüm takımların, özgüvenlerinin üst düzeyde olduğuna inananlardanım. Tabii ki zorlu rakiplerle oynayacağız. İşimiz kolay değil. Ancak şampiyonluğu elde etmek, altın madalyayı boynumuza takmak için de gereken her şeyi yapacağız?.
Türk basketbolunun kısa geçmişte çok ilerleme kaydettiğini belirten Kryzewzki, ?Bunun en önemli göstergesi, Türk oyuncu sayısının NBA?de her geçen yıl fazlalaşması. Ülkenizde gerçekten çok yetenekli oyuncular var. Eminim ülkenizden gelecekte çok daha büyük yıldızlar çıkacak? yorumunu yaptı.

MİLLİYET / Gökhan Türe

sercAn1903

dostluk kazansın  :ahaha

ne dostluğu yav biz kazanalım. ama maçı izleyemicem o kötü oldu.şöyle  gece 1de başlasa maç iyi olurdu.
...
Aşk'ımız Renklere Kişilere Değil !

Aşığım Siyah'ına Beyaz'ına kutsal Arma'na senin sevgin bir başka !

Cem Goren

altın kapılarımız kan oldu tayfun