Ana Menü

Yenilsen de yensen de...

Başlatan akbaba71, Haziran 19, 2008, 16:50:21

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Cefakar taraftarın söylemidir yazımın başlığı. Ancak her saldırgan futbolculara da söylenebilir rahatlıkla. Yenilse de, yense de sahada düşman olunacak taraf yaratmaya bayılan insan kültürünün doz aşımı örneği Volkan Demirel gibi...
Bundan onbeş yıl sonra, kavgaları ve sokak dövüşü sahneleriyle, kaleciliğinden daha çok bu türden provokatif meziyetleriyle hatırlanması gereken bir isimdir Volkan Demirel...
Geçmişten bugüne her yerde her sahada yarattığı olaylarla, futbolun çirkefliklerinde kendine nadide bir sayfada yer bulacaktır Volkan Demirel...

Geçmişe bir bakalım...
18 Eylül 2005'te oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçı... Uzatmalarda Kleberson'un golüyle Beşiktaş 1-1 eşitliği sağlamıştı. Tuncay'ın 1 dakika sonra gelen golü maçın sonucunu belirlemiş, Fenerbahçe İnönü'de Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmişti...
Buraya kadar bir şey yok... Bunlar sahalarımızın bildik sonuçları. Bu maç olmaz, bir sonraki maça bakarız, puan ya da puanlar almaya gelir, gol ya da goller buluruz...
Ancak o maçta Tuncay'ın golünden sonra Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, kale arkasındaki seyircilere hareket yapmıştı...
Sonra 12 Ekim 2005'te oynanan ve Türkiye'nin Arnavutluk'u 1-0 mağlup ederek 2006 Dünya Kupası için play-offlara kalmayı başardığı maçın ardından Arnavutluk tribünlerine yaptığı hareketler konuşulmuştu o zamanlar...
Sonra 16 Kasım 2005'te oynanan ve hepimizin yüzünü kızartan ama gerçek faillerinin hâlâ karşımıza geçip ahkam kestiği olaylı Türkiye-İsviçre maçının baş "aktörlerinden" biri olduğunu da gördük, okuduk ve duyduk...

Anlaşılır gibi değil !
Sonra 3 Kasım 2007'de oynayan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında, İsmet Arzuman'ın düdüğünün duymayan ve Higuain'in attığı gole sevinen Beşiktaşlılara yaptığı hareketler... 
Sonra 27 Şubat 2008'de Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Lincoln'le yaşadıkları hâlâ akıllarda... Maçtan sonra yaptığı lümpen açıklamalar da...
Koller'in ona ne dediğini bilmiyorum. Basında bir şeyler yazıldı bu konu üzerine... Volkan'ın kırmızı kartı gördükten sonra hakeme kukla oynatır gibi parmaklarını açıp kapatarak yaptığı "küfür etti" hareketini gördüm...
Koller küfretmiş olabilir, o onun ayıbıdır.
Ancak Volkan'ın, kendi sicili çok temizcesine, bu küfüre bu kadar kritik bir maçta, bu kadar kritik dakikalarda Koller'i ittirerek yanıt vermesi...
Üstelik kendisinin İsviçre maçında Hakan Yakın'a maç boyunca "ana avrat" diye tabir edilen cinsten küfür ettiği kulaktan kulağa değil, alenen konuşulurken...
Volkan küfür konusunda çok hassas, duyarlı bir adam olmuş olsa Koller'e yaptığının kabul edilir bir yanı olabilir, ama rakip futbolculara küfür etmekten kendini alamayan bir adamın kendisine küfür edilince deliye dönmesi anlaşılır gibi değil...

İyi kaleci olmak yetmez!
Sporculuk sadece güzel kurtarışla, her gün antrenman yapmakla olmaz...  Sporcu olmak başarılı olmanın yanında davranışsal olgunluğu, insanlara örnek olmayı da beraberinde getirir. Volkan'da ise böyle bir özelliğe rastlanmamaktadır. Onun yaptıklarını gençlikle falan da açıklamak mümkün değildir. Kendisi 27 yaşındadır. Onu genç olarak nitelendirmek doğru değildir. Onun yaptığı düpedüz sokak kabadayılığını işine entegre etmek, bunu yaparken de takım ruhunu hiçe saymaktır...
Kaç maç ceza aldığı umrumda değil. Arkadaşlarını nasıl yalnız bıraktığı da...
Zaten böyle sporcular, arkadaşlarından uzakta durmalıdır. Arkadaş ihanet etmeyendir... Yanındakini düşünendir... Oysa Volkan, Tuncay'ı dualar içinde kaleye yolladığında bütün takıma bir anlamda tavır almıştır: "Bu sizin maçınız, ben kendi maçımı çoktan bitirdim" dercesine...
Evet Volkan iyi kalecidir; fakat kaleyi korumak için ilk önce kalede kalmayı başarmak gerekir... Çünkü o kale de takıma ait bir mevkidir...

Nilay Yılmaz
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

gözzde_bjk

Çok çok güzel bir yazı olmuş.Harfi harfine katılıyorum yazılanlara.

rakip futbolculara küfür etmekten kendini alamayan bir adamın kendisine küfür edilince deliye dönmesi anlaşılır gibi değil...
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

Kralkartal21

Anlaşılır gibi değil !
Sonra 3 Kasım 2007'de oynayan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında, İsmet Arzuman'ın düdüğünün duymayan ve Higuain'in attığı gole sevinen Beşiktaşlılara yaptığı hareketler... 
Sonra 27 Şubat 2008'de Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Lincoln'le yaşadıkları hâlâ akıllarda... Maçtan sonra yaptığı lümpen açıklamalar da...

Bu adamın biraz sorunları var.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

keskinli

"sporcu zeki,cevik ve ahlakli olmali"
ceviklik var ama maalesef ne zeka nede ahlak var
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

KeePSaKe

Bu arada Volkan 2 maç ceza aldı bunu 1 maça indirme gibi bir durum var mı ?
Since 1903

keskinli

Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

akbaba71

Volkan cezayı ikiye katladı
Çek maçının uzatmalarında Koller'i iterek kırmızı kartla atılan Volkan'ın kurallara uymadığı için cezasını katladığı ortaya çıktı.
UEFA, kart nedeniyle verilen 1 maçlık cezanın, genç kalecinin soyunma odasına gitmemesi yüzünden 2 maça çıkarıldığını bildirdi. Volkan karttan sonra yedek kulübesine gitmiş, sonra da Koller'den özür dilemişti. Bu arada UEFA, akreditasyon kartı olmayan 25 kişinin soyunma odasına girmesi nedeniyle Futbol Federasyonu'na 44 bin İsviçre frangı ceza verdi.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

ilhan mansız_melis

Volkan'ın yaptığı büyük yanlış cezası çok doğru
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

batuhan67

Volkan ağırlıklı bir yazı olmuş. Güzel konuşmuş.

Volkan'ın kendine gelmesi şart.Sonuçta profesyonel bir oyuncu.

carsi52

Bu adama harbiden çok sinir oLuyorum bir kaşık suda boğasım var :oklava
Bölünür senin için uykular!