Ana Menü

Türkiye - Hırvatistan | Çeyrek Final | 20 Haziran

Başlatan Kralkartal21, Haziran 16, 2008, 00:22:51

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

macı birkac bin kişi beraber izledik  :)

Goldeki sevinci hayatım boyunca görmedim görememde bir daha heralde.

Penaltılarda coğu kişi kazanıcağımıza emindi heralde  :)

Bizim penaltılarda ooo rakipte ise rüştü diye bağırdık totem işe yaradı  :D

Hepinize sonsuz teşekkürler.

Kişisel övgüleri sabah yaparım cok yoruldum  :)
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carlito1903

Roberto Rosetti;

Çok uğraştın ama olmadı be anam :)

gürol

Alıntı yapılan: Smyrnian Senna - Haziran 21, 2008, 02:00:37
"Türkler'den büyük ders!"

Hırvatistan Milli Takımı teknik direktörü Slaven Bilic maç sonunda yaptığı açıklamada "karşılaşma öncesinde aklıma gelen başıma geldi. Türkler karşısında son saniyede gol atmak bile yetmeyebiliyor, son kurbanları da biz olduk" dedi.

Hırvatistan Milli Takımı teknik direktörü Slaven Bilic: "Henüz 39 yaşımdayım ve kariyerimde uzun yıllarım olduğuna inanıyorum ancak böyle bir maç bir daha yaşar mıyım? Hiç sanmıyorum!.."

"Maç öncesinde korkularımı dile getirmiştim, maç sonunda hepsi başıma geldi. Kaçan penaltılardan bahsetmiyorum, bunlar futbolun içinde var. Ben hayatımda böyle bir inat görmedim, acaba gol atmak için yemeyi mi bekliyorlar?"

Bu süper ya  :ahaha

çocuk gibi sevinmişti yazık oldu adama :)

ama herkes biliyor ki kurtuluş savaşı veren bir milletiz.

TÜRK PESETMEZ....
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

hepsiyAh

gürol

Alıntı yapılan: gounited - Haziran 21, 2008, 00:34:09
Turkiye is the /best in the world/! :) :) :)

Go Turkiye!!!!!!

thank you so so much bryant...
are there any celebration?
come on get a turkey citizenship :ahaha

:bjk  :bjk  :bjk

Non Mollare Mai

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Türkler, maçın sona ermesiyle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterileri yaptılar.

Şampiyonadaki maçları naklen yayınlayan İsveç'in özel televizyon kanalı TV4, Türkiye–Hirvatistan maçının naklen yayınından sonra özet görüntülere ve teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarına yer verdi.

TV4'ün spikeri bundan sonra, ''Bu Türkler kaç canlı? Türkler'i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hirvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir'' dedi.

İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, ''İnanilmaz Türk zaferi'' yorumunu yaptılar.

2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, ''2002'de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman'', ''Türkiye, yeniden olanaksızı başardı'' başlıklarını kullandılar.

Bu arada maçtan sonra ellerinde Türk bayrakları ile Stockholm'de sokakları dolduran Türkler, uzun süre sevinç gösterilerinde bulundular.
edit

gürol

Alıntı yapılan: Smyrnian Senna - Haziran 21, 2008, 02:59:45
İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Türkler, maçın sona ermesiyle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterileri yaptılar.

Şampiyonadaki maçları naklen yayınlayan İsveç'in özel televizyon kanalı TV4, Türkiye–Hirvatistan maçının naklen yayınından sonra özet görüntülere ve teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarına yer verdi.

TV4'ün spikeri bundan sonra, ''Bu Türkler kaç canlı? Türkler'i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hirvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir'' dedi.

İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, ''İnanilmaz Türk zaferi'' yorumunu yaptılar.

2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, ''2002'de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman'', ''Türkiye, yeniden olanaksızı başardı'' başlıklarını kullandılar.

Bu arada maçtan sonra ellerinde Türk bayrakları ile Stockholm'de sokakları dolduran Türkler, uzun süre sevinç gösterilerinde bulundular.
ajansspor :)
tam da okuyordum haberi sende buraya aktarmışsın anıl :)

Non Mollare Mai

Geziyorum öyle internet sitelerini. :D

-"BÖYLE GİDERSE FİNAL OYNARLAR"-
Biliç basın toplantısında ise, Türkiye nin 3. kez bir maçı geriden gelerek kazandığını belirterek, "İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka birşey var. O yalnızca Türkler'de var onun ne olduğunu tarif edemiyorum, anlayamıyorum. Böyle giderlerse final oynarlar. Bu yenilgiyi unutmamız mümkün olmayacak. Yaşamımız boyunca da aklımızda kalacak" dedi.

Bu maçın inanılmaz bir sonu olduğunu belirten Biliç, "Türkiye maçının son 2 dakikasını tarif etmem mümkün değil. Herhalde yaşamım boyunca da tarif edemem" dedi.

Biliç, Türkiye maçının inanılmaz bir sonunun olduğunu ifade ederek, "Biz Türkler'den daha iyi rakipleri yendik. Maçın penaltılara kalması bizim için bir şoktu. Herşey bitmiş gibi gözüküyordu. Bütün bunlara karşın elenmeyi haketmedik" diye konuştu.

Biliç, yarın yeni bir güne başlayacaklarını, biraz ağlayıp üzüleceklerini, ancak yaşamın da sürdüğünü sözlerine ekledi.
edit

gürol

Türkiye ve dünya sokağa döküldü!
Penaltı atışlarından sonra Türkiye'nin galibiyetiyle biten karşılaşmanın sonunda Türkiye sokağa dökülürken, şehir merkezleri bayram yerine döndü.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'de olmak üzere tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı.

Maçın sona ermesinin ardından İstanbul'da Taksim Alanı'nı dolduran vatandaşlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak tur attı. Meşaleler yakarak sevinç gösterileri yapan vatandaşlar, alanı ''Türkiye'' sloganlarıyla inletti.

Davul zurna eşliğinde halaylar çeken vatandaşların kutlamalarına turistlerin de eşlik ettiği görüldü.

Polis ekipleri, kutlamalar dolayısıyla Taksim Alanı ve çevresinde önlem aldı.

Milli takımın başarısı, kentin diğer önemli meydan ve caddelerinde de coşkuyla kutlandı.

Öte yandan, Kuruçeşme Arena'da milli maçı dev ekrandan izleyen çok sayıda vatandaş da maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Milli takımın galibiyeti nedeniyle havai fişek gösterisi yapıldı.

Maçın bitiminden sonra Ankaralılar da galibiyet sevincini başkent sokaklarına taşıdı.

Binlerce Ankaralı, Türk bayraklarıyla Kızılay'a gelirken, sürücüler de klakson çalarak sevince ortak oldu.

Her galibiyet sonrası olduğu gibi yine Ankara polisi, başta Kızılay olmak üzere halkın yoğun olarak bulunduğu ana arterlerde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Başkentlilerin herhangi bir şekilde zarar görmemesi için başta yunus ekipleri olmak üzere ana arterlerde kaldırım kenarlarında güvenlik şeridi oluşturularak trafik akışı sağlandı.

Emniyet yetkilileri, maç sonrasındaki kutlamalar sırasında vatandaşların temkinli ve dikkatli olmalarını, kutlama aracı olarak silah kullanılmamasını istediler.

Türk Milli Takımı'nın galibiyeti, İzmir'de de coşkuyla kutlandı. Maçı Kordon'daki kafelerde izlemeyi tercih eden İzmirliler, maçın normal süresi boyunca gergin dakikalar yaşadı. Hırvatistan'ın atakları sırasında heyecanlandıkları gözlenen izleyiciler, zaman zaman hakemin verdiği kararlara da tepki gösterdi. Maçın uzatma dakikalarında milli takımın yediği golle üzülen İzmirliler, milli takımın bulduğu beraberlik golüyle çoştu.

Penaltı atışlarını dikkatle izledikleri gözlenen İzmirliler, galibiyetle sevince boğuldu.

Uzun araç konvoyları oluşturan kalabalık, ellerindeki bayraklarla ''Türkiye'' sloganı attı. Galibiyet sevincini Cumhuriyet Alanı'nda kutlamayı tercih edenler ise meşaleler yaktı ve halaylar çekti. Davul zurna eşliğinde oyunlar oynayan İzmirliler, geç saatlere dek eğlendi. Ay-yıldızlıların galibiyeti diğer illerde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

-DÜNYA-
Almanya'da da başta başkent Berlin olmak üzere çeşitli kentlerdeki Türk vatandaşları galibiyet sevincini kutladılar.

Paris'te yaşayan Türkler ise milli takımın, penaltılar sonucu yarı finale çıkmasının ardından başkentin ünlü caddesi Şanzelize'ye akın ettiler.

Başkent Paris ve banliyölerinde yaşayan Türkler, ünlü alanı ''Türkiye Türkiye'' sloganları ve otomobillerinin kornalarını çalarak trafiğe kapattılar. Paris'te yaşayan Türkler'in coşku dolu kutlamaları, alanı adeta bayram yerine çevirdi.

Türkiye'nin zaferi, Kosova'da da büyük bir coşku içinde kutlandı.

Başkent Priştine'de, Prizren'de ve özellikle Türkler'in yaşadıkları başka merkezlerde, milli takımın galibiyeti büyük bir mutluluk yarattı.

Türkiye'nin Kosova Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Mustafa Sarnıç, maçı Hırvatistan Eşgüdüm Bürosu Şefi Davır Bidis ile birlikte, başkent Priştine'nin gençlik sarayı platosunda kurulan dev ekrandan yüzlerce seyirciyle birlikte izledi.

Maçı büyük bir heyecan içinde yanyana izleyen diplomatlar, maçın sonunda, birbirlerini centilmence kutladılar.

Maçı naklen yayınlayan RTK'ya canlı bağlanan Hırvat diplomat Bidis, bu çekişmeli maçta gülen tarafın Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye'yi kutladı ve yarı finalde başarılar diledi.

Müstaşar Sarnıç ise, bu zaferin aynı zamanda Kosova'nın da zaferi olduğunu, bu güzel mutluluğu tüm Kosovalılar ile paylaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin zaferi, Kosova'da yalnızca Türkler arasında değil, Arnavut ve Boşnaklar arasında da büyük bir sevinç yarattı.

Öte yandan Türk kökenli Makedon vatandaşlar ile Makedon ve Arnavutlar, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün hemen tüm kafetaryaları ile alışveriş merkezlerinde özel olarak konulan dev ekranlı televizyonlardan, maçı büyük bir heyecanla izlediler.

Türkiye'nin gol yemesi üzerine büyük bir sükunetin egemen olduğu Üsküp sokakları, Türkiye'nin attığı golle coşkulu bir gürültüye boğuldu.

Maçın Türkiye'nin galibiyetiyle bitmesinin ardından otomobilleriyle alanlara çıkan gençler, Türk bayrakları sallayarak, ''Türkiye, Türkiye'' diye slogan attılar.

Polisin, kazalara karşı önlemler alırken, sevinç gösterileri düzenleyenlere de yardımcı olduğu görüldü.

Sevinç gösterilerinde davul-zurna eşliğinde halaylar çekilirken, gösteriler, sabahın ilk saatlerine dek sürdü.

-KÖTÜ HABER SİVEREK'TEN-
Maçın ardından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ise yaşanan sevinç gösterileri sırasında havaya açılan ateş sırasında, çenesine kurşun isabet eden yaşlı bir kadın yaralanınca sevince gölge düştü.

Camikebir mahallesinde, karşılaşmanın ardından kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından tabancalarla rastgele ateş edildi. Bu sırada mermilerden biri, evinin damında uyuyan Sultan Baylan'ın (55) çenesine isabet etti.

112 acil servis ekiplerince Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ilk müdahalesi burada yapılan Baylan, daha sonra Şanlıurfa'ya sevkedildi. Baylan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

carlito1903

Euro 2008 'de karşılaştığımız Hırvatistan karşılaşmasında futbolcularımız ne kadar koştular?

RÜŞTÜ 6.26 km

HAKAN BALTA 13.09 km

GÖKHAN ZAN 12.27 km

MEHMET TOPAL 8.92 km

NİHAT 11.63km

ARDA 13.76 km

EMRE AŞIK 11.97 km

TUNCAY 13.96 km

KAZIM 6.84 km

SABRİ 12.99 km

HAMİT 14.22 km

SEMİH 5.27 km

GÖKDENİZ 0.52 km

gürol

Büyükanıt maçı izledi!

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ı telefonla aradı.
Orgeneral Büyükanıt, Hasan Doğan'a gazilerin yanından geldiğini ve tüm gazilerin formalarını giymiş milli maçın başlamasanı beklediklerini söyledi.

Büyükanıt, "Ben şimdi gazilerin yanından geliyorum. Hepsinin sizlere başarı dilekleri var. Hepsi formalarını giydi maçı izlemeye hazırlanıyor. Ben de şimdi formamı giydim, maçın başlamasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Hürriyet

bende o israilden aldığımız insansız uçakların kamerasından izlemiştir diye düşünmüştüm :)
e alıştı tabi :ahaha

KeePSaKe

maç bittikten sonra bizim arkadaşın babasının arabasına bir kaç arkadaş ve benim arkadaşın arabasına bindik taksime doğru giderken bayrakları sallıyoruz filan camdan bağırıyoruz millette seviniyor ulan bir baktık arabada garip koku var sonra sağa çektik motordan duman geliyor neyse arkadaşın babası sağolsun düzeltti çok eğlendik çookkk bu takım finali bile hakediyor haydi Türkiyem güveniyoruz sizlere !
Since 1903

kartalpenchesi

İte Kalka Şanda Bala İlerliyoruz
Ama Dün Gerçekten çok muhteşem geceydi yine kötü oynamamıza rağmen tam maç penaltılara gidiyorken rüştünün 1 hatası yaptığı ona kurtarışların önüne geçebilirdi eğer öyle olsaydı hem milli takıma hemde rüştüye çok üzülürdüm ama allah yardım etti ve son dakikaların oyuncusu semih yine golü attı o golde gerçekten çok sevindim belkide hayatımda semihin attığı gollerden en çok sevindiğim olarak kalıcak

penaltılarda ise rüştü harikaydı 1 penaltıyı kurtardı diğelerinde ise köşeyi tahmin etti maçın adamı bence rüştü yada semih olmalıydı ama rüştünün maç boyunca iyi oynadığını düşünürsek rüştünün olması daha mantıklıydı her neyse bir maç daha geride kaldı ama maçların bitmesiyle beraber dışardan gelen silah sesleri gerçekten galibiyetin önüne geçti dinlediğim radyo programından aldığım habere göre onlarca yaralı ve bir kaç tane ölmüş insan var her maçtan sonra havaya silah sıkmak mecburiyetindemiyiz gerçekten yazıklar olsun böyle kupayı alcaksak hiç almayalım

bu arada dinlediğim radyo programında magandaları bile yola getirecek çözümler konuşuldu.
bunlardan bir kaçı şöyle
1.futbolcular antremanlarda ve maçlarda sahaya çıkarken üstlerinde silah varsa biz yokuz tşörtü ile çıkmalı
2.bir gazete su tabancası dağıtmalı sevincimizi illa tabancayla yaşayacaksak su tabancası olsun birbirimizi ıslatmak daha iyi
3.devlet maçlardan önce havai fişek dağıtmalı ve magandacılara göz açtırmamalı

Gerçekten çok iyi çözümler bunlardan birini faliyete geçirmeli ve maç günü devlet sıkı önlem almalıdır yoksa daha çok canlar gidecek :(
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

erkann