Ana Menü

Beraberlikte penaltılar!

Başlatan Simurg, Haziran 12, 2008, 08:56:48

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Beraberlikte penaltılar!

Millilerimiz pazar akşamı Çek Cumhuriyeti'ni yenerse A Grubu'nda ikinci olarak çeyrek finale kalacak. Kaybederse elenecek. Beraberlik halinde ise Çek Cumhuriyeti ile puan ve averajımız aynı olduğu için penaltı atışlarında rakibimize üstünlük sağlamamız gerekecek.

MİLLİ Takımımız'ın A Grubu'ndan çıkarak Euro 2000'in ardından tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale kalması için, Çek Cumhuriyeti ile 15 Haziran'da oynayacağı maçı kazanması gerekiyor. Millilerimizin dünkü galibiyeti ile ev sahiplerinden İsviçre Avrupa Şampiyonası'na grup maçları sonunda veda etmek zorunda kalırken, Portekiz'in gruptan lider çıkması da kesinleşti. Millilerimiz, pazar günü Çekler'i yenerse 6 puanla grup ikincisi olarak çeyrek finale kalacak ve şu anda Almanya'nın lider, Hırvatistan'ın ikinci olduğu B Grubu'nda ilk sırada yer alacak takımla eşleşecek.

Millilerimiz, Çekler'e yenilirse şampiyonaya ilk turda veda ederken, maçın beraberlikle sona ermesi halinde ise grup ikincisini yani çeyrek finalist ikinci takımı, penaltı atışları belirleyecek. UEFA'nın şampiyona statüsüne göre iki veya daha fazla takım aynı puanda olursa sıralamayı bu takımlar arasındaki maçlar esas alınarak yapılan bir puan durumu belirliyor. Bu kriterler statünün 7.07 maddesinde sıralanıyor. Ancak grubun son maçına iki takım aynı puan ve averajla girer ve birbiriyle oynarsa 7.08 maddesindeki kriterler uygulanıyor. Bu maddeye göre Çek Cumhuriyeti ile aynı puan ve averajda olan millilerimiz, 90 dakika sonunda da bu eşitliği bozamazsa, yani beraberlik halinde, penaltı atışlarına geçilecek ve çeyrek finalist belirlenecek.

Statü ne diyor?

7.07 Grup maçları sonuçlandığında iki veya daha fazla takımın puan eşitliği halinde sıralama sırasıyla aşağıdaki kriterler uygulanarak belirlenir:

a- Söz konusu takımlar arasındaki maçların puan durumu

b- Söz konusu takımlar arasındaki maçlardaki averaj

c- Söz konusu maçlarda atılan gol fazlalığı

d- Genel grup averajı

e- Genel grup maçlarında atılan gol sayısı

f- 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası ülke sıralaması

g- Fair-play

h- Kura

7.08 Eğer gruptaki son maçta puan ve averajları eşit iki takım karşı karşıya gelir, maç sonunda da bu eşitlik sürerse, iki takımın sıralaması penaltı atışlarıyla belirlenir.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

ilhan mansız_melis

inşallah penaltılara kalmadan bitiririz bu işi
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

eRe

Alıntı yapılan: eRe - Haziran 12, 2008, 01:14:44
7.maddeye gore ıkı takımın butun averajları aynıysa o zaman eskı turnuvadakı ortalamalarına bakılırç
8.maddeye gorede eger butun averajları esıt olan ıkı takım mac yapıyorsa o zaman mac sonunda esıtlık bozulmassa penaltılara gıdılır.

yanı baska takımla aynı durum olsa eskı turnuvalara bakılıyordu
ancak yapacagımız takımla hersey esıt oldugu ıcın 7.madde kaldırılıyor ve 8.madde sonucu penaltılara gıdılıyor

kaynak:eRe :D

bu ısı bılıyorum sanırım ;D ;D
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

ZLataN

İnş. PenaLtıLarLa yeneriz çekLeri sonuna kadaR adRenaLin ;D

Kralkartal21

Alıntı yapılan: ZLataN - Haziran 12, 2008, 14:55:07
İnş. PenaLtıLarLa yeneriz çekLeri sonuna kadaR adRenaLin ;D
;D ;D

Penaltılarda yenilirsek herkes kalp krizi geçirir ama. ;)
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

bahadıR

penaltılara kalmadan bitsin diyecemde zor gözüküyo,
dün çeklerin portekiz karşısındaki oyununu gördükten sonra açıkçası korkmaya başladım
Allah yardımcımız olsun...
sen yaşarsın bu kalpte artık geriye dönmesende...
ςǿκ کε√díκ طę ∂طí......

sercAn1903

penaltılara kalırsak yeniliriz. onların kaleciye bide bizim ayı volkana bak :D
...
Aşk'ımız Renklere Kişilere Değil !

Aşığım Siyah'ına Beyaz'ına kutsal Arma'na senin sevgin bir başka !

bahadıR

Alıntı yapılan: sercAn1903 - Haziran 12, 2008, 16:34:00
feneri çeyrek finale taşıdı ;)
penaltılarda çok iyi volkan
ayrıca dünde maçın adamıydı bence...
sen yaşarsın bu kalpte artık geriye dönmesende...
ςǿκ کε√díκ طę ∂طí......

onaT

If Turkey and the Czech Republic draw their final Group A match in Geneva on Sunday, second place and a quarter-final berth will be decided on penalties.
Shoot-out chance
The Czech Republic lost 3-1 to Portugal on Wednesday evening and then Turkey beat Switzerland 2-1 – both after added-time goals. That leaves the Czech Republic and Turkey level on points, goal difference and goals scored, and according to Article 7.08 in the official 2008 UEFA European Championship regulations, in that instance, if the two equal teams are playing in the last game, their match is decided by spot-kicks after 90 minutes should it finish level.

Regulations
Article 7.08 reads: "If two teams which have the same number of points, the same number of goals scored and conceded play their last group match against each other and are still equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question will be determined by kicks from the penalty mark, provided no other teams within the group have the same number of points on completion of all group matches." The full regulations can be read by clicking here. Whoever finishes second in Group A will play the winners of Group B in Vienna on 20 June. Portugal, as Group A winners, face the Group B runners-up in Basel the night before.

Precedent
The situation has arisen before in a UEFA final tournament. In the 2002/03 UEFA European Women's Under-19 Championship in Germany, Italy and Sweden went into their last group game exactly level. A last-gasp Italy goal made the score 3-3, and Sweden won the shoot-out 4-1, though they were to lose to Norway on penalties in the semi-finals. Meanwhile, while Turkey have never been in a major penalty shoot-out, the Czech Republic beat France 6-5 to reach the 1996 UEFA European Championship semi-finals and Czechoslovakia defeated West Germany 5-3 in the 1976 final and France 9-8 in the 1980 third-place match, giving the nation a major tourmament record of three wins out of three with all 20 attempts converted.

Experience
Meanwhile, both likely goalkeepers on Sunday have recent experience of major penalty shoot-outs. Turkey's Volkan Demirel saved three spot-kicks as Fenerbahçe SK defeated Sevilla FC 3-2 on penalties in the UEFA Champions League first knockout round in February. Fenerbahçe then lost to Chelsea FC, who reached the final only to be beaten 6-5 in a penalty competition by Manchester United FC in Moscow, Petr Čech saving from Cristiano Ronaldo.

laf burada biter.
uefa.comdan:

Article 7.08 reads: "If two teams which have the same number of points, the same number of goals scored and conceded play their last group match against each other and are still equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question will be determined by kicks from the penalty mark, provided no other teams within the group have the same number of points on completion of all group matches."

iki takım aynı puanda, aynı averajda, ve yapacakları maçta beraberlikle biterse, sıralama penaltı vuruşlarıyla belirlenir.

Adriano

Penaltılara kalmadan bitirmeliyiz bu işi. Cech'i geçmek zor olsa gerek.
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

onaT

Alıntı yapılan: Adriano - Haziran 12, 2008, 16:46:45
Penaltılara kalmadan bitirmeliyiz bu işi. Cech'i geçmek zor olsa gerek.

iyide onların penaltılarını kim atacakki bizim penaltı atanlarımzı daha iyi ayırca volkanda çok formda

Kralkartal21

Ben bizim takıma çok güvenmiyorum penaltılarda.

Çok heyecan yaparız onlarda yapar ama ne bileyim bana hiç güven vermiyor...

Cem Goren

Alıntı yapılan: sercAn1903 - Haziran 12, 2008, 16:34:00
biraz gerçekçi olalım volkan feneri tek başına ceyrek finale taşıdı ayrıca dün 4e1 geldikleri pozisyondada gole izin vermeyerek maçın dönmesini sağladı
penaltılara gidersek ben atacak oyunculardan şüpheliyim
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Kralkartal21

Volkan'a laf yok.Elinden geleni yapıyor.

Ben penaltıyı atacak oyunculara güvenmiyorum.

NoPasaran

Volkan çok iyi kaleci..Ben güveniyorum kendisine :)

Beşiktaş zamanında alsa dedik ama herkes laf söledi :oklava Adam tam kopmuştu :)

Anılın dediğine bende katılıyorum penaltıyı atacak adamlara güvenmiyorum bende :D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net