Ana Menü

İsviçre 1 - 2 Türkiye | Hesap Görüldü !

Başlatan akbaba71, Haziran 08, 2008, 11:57:36

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kartalpenchesi

ben semihi beğenmiyorum onun yerine ü.karan yada fatih tekke olsa çok iyi olurdu
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

Kralkartal21

Fotomaç, Blick gazetesine karşı ''Ç..(çikolata) ÇOCUKLARI'' diye manşet atmış.

Buda size kapak olsun diye altınada not yazmışlar. :D
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Kralkartal21

İsviçre-TÜRKİYE maçı Dünya Basını

Alman basını, Türkiye-İsviçre maçını değerlendirdiği haberlerinde, Türk futbolcuların şiddetli yağışın neden olduğu ''su savaşını'' kazandığını belirterek, Türkler'in başkent Berlin'deki sevinç gösterilerine geniş şekilde yer verdi.

B.Z gazetesi, ''İsviçre su savaşında boğuldu'' başlığıyla verdiği haberde, çekişmeli geçen maçın son dakikalarında Türkler'in daha sağlam sinirlere sahip olduğunu yazdı.

Hamit Altıntop'un da maç sonrasında, ''Kazanmayı hak etmiştik. Bu bize iyi geldi. Şimdi ilerleme şansımız var. Biz Türkler'in herhalde her zaman son maçlar oynamaya ve daha iyi oynayabilmek için baskıya ihtiyacımız var'' şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Bild gazetesi, ''Hilal'in Kudamm üzerinde parladığı çılgın gece'' başlığıyla verdiği haberde, binlerce Türk'ün, kısa adı Kudamm olarak bilinen ''Kurfürstendamm'' adlı ana cadde üzerinde toplanarak gece geç saatlere kadar çılgınca eğlendiğini hatırlattı.

Almanlar'ın da Türkler ile birlikte kutlamaya katıldığı ve Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde büyük sevinç gösterilerinin yapıldığı ifade edildi.

Gazetenin spor sayfalarında maçla ilgili olarak yer alan bir haber için de, ''93. dakika: İsviçre dışarda'' başlığı kullanıldı.

Berliner Kurier gazetesi de, ''Son dakika nakavtı'' başlığıyla verdiği haberde, Arda'nın uzatma dakikalarında attığı golün Türkler'i büyük bir sevince boğduğu belirtilerek, İsviçre'nin Avrupa Şampiyonası'nda ilerleme hayalinin ise sona erdiğine işaret edildi.

Die Welt gazetesi maçla ilgili haberini, ''Türkiye, İsviçre'yi Avrupa Şampiyonası'ndan dışarı attı'' başlığıyla verirken, Berliner Morgenpost gazetesi de, ''Türkiye su savaşını kazandı'' başlığını kullandı.

Alman televizyon kanalları da dün Türkler'in yaşadığı sevinç ve coşkuyla ilgili haberleri tekrar tekrar ekranlara getirdiler.

Yapılan yorumlarda, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne karşı şansının yarı yarıya olduğu, Çek Cumhuriyeti'nin az miktarda teknik üstünlüğü karşısında Türkler'in daha tutkulu oynadığı ifade edildi.

ilhan mansız_melis

fanatik de İsviçre'nin çikolatası meşhur diye hepsinin resmini çikolataya koymuş ve ısırılmış yapmış :)

Teşekkürler çocuklar!!!
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Kralkartal21

İŞTE 'DÖNERCİ BLİCK'İN MAÇ SONU YORUMU!..

Nasıl Kıvırdılar ama..!

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde, Türkiye'nin, İsviçre'yi 2-1 yenerek, şampiyonanın dışında bırakması İsviçre basında geniş yer buldu.

Dünkü sayısında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i döner, İsviçre'nin Türk asıllı futbolcusu Hakan Yakın'ı da onu kesen dönerci olarak karikatürize eden Blick gazetesi, bugünkü baskısında ise 2-1'lik yenilgi haberini okuyucularına, ''Kapandı, bitti, geçti. Biz Avrupa'nın talihsiz kuşuyuz'' başlığı ile duyurdu.

Haberin içeriğinde, Jakob Kuhn'un öğrencilerinin, şampiyonaya veda ettiği, Türklerin sağanak yağmurla birlikte kara bulut gibi tepelerine çöktüğüne yer verildi.

Tribune De Geneve gazetesi ise ''İsviçre'nin hayallerini Türkler sona erdirdiler'' başlığı ile duyurduğu haberinde, maçı, ''Kuhn'un öğrencileri ilk yarı ümitlendiler, ama 2. yarı maçı 2-1 kazanan Türkiye, İsviçre'nin hayallerini sona erdirdi. Hakan Yakın'ın açılış golüne rağmen, Basel'de Türkiye'ye karşı maçı ve EURO 2008'i kaybetti'' şeklinde okurlarına aktardı.

Le Matin gazetesi de ''Yağan yağmur altında İsviçreliler boğuldu'' başlığıyla verdiği haberinde, İsviçre'nin EURO 2008'e veda eden ilk takım olduğunu vurguladı.

Haberinde, ''Bir çift yağmur yağdı'' başlığını kulanan Le Matin Bleu gazetesi ise ''92. dakikada sağanak yağmur ile gelen 2. golün ve 2-1'lik skorun, İsviçre'nin bütün ümitlerini tükettiğine'' yer verdi.

onaT

uLan bu havada sizi evinizde hakeme rağmen çirkefliklerinize rağmen sakatlarımıza rağmen kafamız kanamamıza rağmen yendik ya...

onaT

Alıntı yapılan: onaT - Haziran 11, 2008, 21:02:57
türkiyenin isviçreyi yenmesi için çok iyi oynamasına gerek yok.
iyi oynasın, rahat oynasın kendi gibi oynasın net yener.
ilk maç ideal bir sonuçla bitti bugün, o yüzden yenmemiz için çok daha fazla neden var.
türkiyenin ne atak ne de defans oynaması lazım, SALDIRMASI lazım.
yeneceğimize nedense gerçekten inanıyorum.

sanırım böyle oldu.
portekiz maçında takımdan utanmıştım bu sefer gurur duydum.
bu şartlarda kazanmak zordur.
mücadele edersin ama çakılı kalırsın yere yağmurda.
herkesin unuttuğu bir şey vardı, yağmur tekniği yüksek oyuncuları çok kötü etkilemez, o neden ardaya çok koymadı.
tekniği yüksek oyuncu yağmurdada topun nasıl gideceğini tahmin edebileceği için defans oyuncuları gibi "kazma" kalmaz.
ha tabii zorlamamak lazım, elbette bu havada uzun adam lazım, o nedenle semihin alınması çok doğru.
onun da nasıl tam bir "italyan" forvet olduğunu gördük sanırım. doğru yere koş, tek vuruş, gol.
hamitide sağ bekte köreltmemek lazım. keşke gökhan gönül olsaydı neyse kadro şu olmalı:

Semih

Nihat

Arda      Aurelio       Topal    Hamit

Uğur Boral Servet  Emre Güngör  Sabri

Volkan

Semih çünkü, "gol adamı", pozisyonu akıllıca kullanır
Nihat çünkü, kötü oynadığı maçta bile gol atar, santrafor oynayamıyor
Tuncay yok çünkü, acayip formsuz, semihte nihatta ondan iyi
Arda çünkü, oyunu kuracak, her an maçın içinde ve çok istekli, aynı zamanda zeki ve yetenekli
Aurelio çünkü her zaman kadroda güvence
Topal çünkü, tümer sakat olmasa tümer derdim ama madem öyle ondan iyisi yok
Hamit çünkü sağbekte oyundan kopuyor ve bu kalite har-ca-na-maz
Uğur çünkü, biraz deli dolu ayrıca hakan tam bir "balta"
Servet çünkü, annesininde dediği gibi, "bir başına takım"
Emre "Güngör" çünkü, servetle beraber gsyi şampiyon yaptı formsuz aşıka gerek yok
Sabri çünkü, gökhan gönül sakat
Volkan çünkü, çok formda ve penaltılarda başarılı.

bahadıR

dün gerçekten tuncayı göremedim sahada sadece nihata bi orta açtı o pozisyonda gördüm,bu aralar formdan düştü iyice
sen yaşarsın bu kalpte artık geriye dönmesende...
ςǿκ کε√díκ طę ∂طí......

onaT

Alıntı yapılan: bahadıR - Haziran 12, 2008, 16:36:31
dün gerçekten tuncayı göremedim sahada sadece nihata bi orta açtı o pozisyonda gördüm,bu aralar formdan düştü iyice

ardaya son dakikada verdiği pas dışında işe yaramadı ama o da bariz bir pastı

carsi52

Alıntı yapılan: carsi52 - Haziran 08, 2008, 11:59:19
Kazanıcaz inanıyorum şampiyon oLucaz hatta.
Bu maçıda 1-2 kazanıcaz !

Bu yoruma imzamı atıyorum :D

2.yarı çok iyi oynadık iLk yarı fazLa yağmur goL yememize sebep oLdu.
Herneyse HESAP ŞİMDİ GÖRÜLDÜ !
Bölünür senin için uykular!

onaT

Alıntı yapılan: carsi52 - Haziran 12, 2008, 20:03:49
Alıntı yapılan: carsi52 - Haziran 08, 2008, 11:59:19
Kazanıcaz inanıyorum şampiyon oLucaz hatta.
Bu maçıda 1-2 kazanıcaz !

Bu yoruma imzamı atıyorum :D

2.yarı çok iyi oynadık iLk yarı fazLa yağmur goL yememize sebep oLdu.
Herneyse HESAP ŞİMDİ GÖRÜLDÜ !

seni tebrik ediyorum, ayrıca bende uefa.comda 2-1 tahmin etmiştim sağlam puanlar kazandım.
darısı takımın başına

gürol

Alıntı yapılan: onaT - Haziran 12, 2008, 16:13:25
uLan bu havada sizi evinizde hakeme rağmen çirkefliklerinize rağmen sakatlarımıza rağmen kafamız kanamamıza rağmen yendik ya...
hakem harika bi maç yönetti.daha iyi yönetmesi imkansızdı.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

onaT

Alıntı yapılan: gürol - Haziran 13, 2008, 00:54:13
Alıntı yapılan: onaT - Haziran 12, 2008, 16:13:25
hakem harika bi maç yönetti.daha iyi yönetmesi imkansızdı.

üfleye üfleye, atakları kese kese gazımızı almaya çalıştı.
başaramadı.

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net