Ana Menü

FIFA Sıralamasında 20. Sıradayız..!

Başlatan Kralkartal21, Haziran 04, 2008, 15:20:21

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) haziran ayı dünya sıralamasını açıkladı.

Sıralamada ilk 3 sıradaki isim değişmedi. Arjantin 1559 puanla birinci, Brezilya 1513 puanla ikinci, İtalya ise 1424 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

İlk 10 ülkeye bakıldığında geçen ay 9. sırada yer alan Portekiz, bu ay tam 37 puan birden kaybetti ve 2 basamak gerileyerek 1094 puanla 11. oldu. Portekiz'in yerini hanesine 25 puan ekleyerek 1123 puana yükselen İngiltere aldı.

-TÜRKİYE 5 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ-

Türkiye, bu ay tam 5 basamak birden yükseldi. Avrupa Şampiyonası finalleri hazırlıkları kapsamında geçen ay Almanya'da Finlandiya, Uruguay ve Slovakya ile yaptığı hazırlık maçlarıyla 21 puan toplayan Ay-Yıldızlılar, bu ay 877 puanla 20. sıraya yükseldi.

FIFA'nın haziran ayı sıralamasında ilk 20'ye giren takımlar ve puanları şöyle:

1. Arjantin 1,559 puan

2. Brezilya 1,513

3. İtalya 1,424

4. İspanya 1,303

5. Almanya 1,274

6. Çek Cumhuriyeti 1,246

7. Fransa 1,143

8. Yunanistan 1,133

9. İngiltere 1,123

10. Hollanda 1,111

11. Portekiz 1,094

12. Romanya 1,069

13. Kamerun 1,041

14. Meksika 1,020

15. Hırvatistan 1,017

16. Gana 986

17. İskoçya 978

18. Bulgaristan 949

19. Kolombiya 904

20. Türkiye 877

-AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALLERİNE KATILACAK TAKIMLARIN DURUMU-

İsviçre ve Avusturya'da 7-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası finallerine katılacak 16 ülkeden, FIFA Dünya Sıralamasında 3. olan İtalya başı çekti.

Türkiye'nin A Grubu'ndaki rakiplerinden İsviçre sıralamada 44. olurken, İsviçre ile birlikte finallere ev sahipliği yapacak olan Avusturya 92. sırada yer alarak finallere katılacak ülkeler arasında sonuncu oldu. Türkiye ayrıca sıralamada 6. olan Çek Cumhuriyeti ve 11. olan Portekiz ile aynı grupta yer alıyor.

Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek 16 takımın, sıralamadaki yerleri şöyle:

3. İtalya

4. İspanya

5. Almanya

6. Çek Cumhuriyeti

7. Fransa

8. Yunanistan

10. Hollanda

11. Portekiz

12. Romanya

15. Hırvatistan

20. Türkiye

24. Rusya

28. Polonya

30. İsveç

44. İsviçre

92. Avusturya
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

Kralkartal21

Konu EURO 2008'de ilgilendiriyor ama ben buraya açtım, isterseniz Euro 2008 bölümüne taşıyabilirsiniz.

onaT

ya bu liste tıraş bir aralar çek cum. 1.ydi geçiniz

Kralkartal21

Fıfa açıklıyor bu listeyi tıraş la ne alakası var.

ilhan mansız_melis

en son 25'tik galiba vay be  Çeklere bk helal olsun  onlara
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

onaT

Alıntı yapılan: Kralkartal67 - Haziran 05, 2008, 10:31:04
Fıfa açıklıyor bu listeyi tıraş la ne alakası var.

aylık bir şey bu, 2 tane hazırlık maçı kazanınca yukarı fırlıyorsun. hiç bir şeyin ölçüsü değil benim için.

beckyZWICKY

çek cumhuriyetini küçük görüyorsun..

ve kendi düşüncemi söylemek gerekirse çek cumhuriyetinin bizden daha iyi bir kadroya sahip olduğunu ve daha iyi bir takım olduğu kanaatindeyim. küçümsenecek bir takım ASLA değiller.
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

saldır beşiktaş

yunanistan biden geride değilmiydi? nası bir anda 8.liğe fırladı
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

RCA

inş bu 20.liği hiçbir türk bir başarı olarak değerlendirmiyodur şahet ben gördüğümde diğer 11. 12 . olanları falan bizden iyi takımlar yok hep derler ya öğretmenler velilere "oğlunuzun potansiyeli üksek ama kullanamıyor İSTESE YAPAR" işte aynısı bizim içinde geçerli..
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

Kralkartal21

Alıntı yapılan: saldır beşiktaş - Haziran 05, 2008, 22:36:22
yunanistan biden geride değilmiydi? nası bir anda 8.liğe fırladı

Yunanistan bizim önümüzdeydi beya bir farkla.

carlito1903

beckyZWICKY

tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

onaT

Alıntı yapılan: Resulbjk - Haziran 05, 2008, 22:46:11
inş bu 20.liği hiçbir türk bir başarı olarak değerlendirmiyodur şahet ben gördüğümde diğer 11. 12 . olanları falan bizden iyi takımlar yok hep derler ya öğretmenler velilere "oğlunuzun potansiyeli üksek ama kullanamıyor İSTESE YAPAR" işte aynısı bizim içinde geçerli..

aynen öyle, ayrıca şu an kolombiyayı rahat yeneriz. bu liste cidden çok bir şey ifade etmiyor benim için

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: beckyZWICKY - Haziran 05, 2008, 20:02:03
çek cumhuriyetini küçük görüyorsun..

ve kendi düşüncemi söylemek gerekirse çek cumhuriyetinin bizden daha iyi bir kadroya sahip olduğunu ve daha iyi bir takım olduğu kanaatindeyim. küçümsenecek bir takım ASLA değiller.

eğer bu yazdığın banaysa inan Çekleri asla küçük görmedim sakın yanlış anlama onların nasıl güçlü olduğunu ben de biliyorum
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.