Ana Menü

Futbolda yeni dönem

Başlatan saldır beşiktaş, Haziran 03, 2008, 20:07:29

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saldır beşiktaş

Türk futbolunu özerk hale getirecek Futbol Federasyonu ana statüsü mali genel kurulda kabul edildi. Yürürlüğe girecek ana statü ile büyük kulüplerin genel kurul delegasyon ayrıcalığı ortadan kaldırılıyor, MHK'nin yapısı değişiyor. Sözleşmelerin futbolcular tarafından tek taraflı feshini kaldıran yeni statü, en fazla 4 yabancı futbolcu oynatan kulüplere teşvik primi öngörüyor.

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı ve FIFA'nın 14 Şubat 2008'de yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da verdiği talimat doğrultusunda hazırlanan çerçeve statü bütün delegelerin oylarıyla kabul edildi.

Futbol Federasyonu artık FIFA'nın diğer 206 üyesi gibi bağımsız statüye göre yönetilecek. Yeni statüye göre; Turkcell Süper Lig'deki tüm takımların genel kuruldaki delege sayısı 7 olarak eşitlenecek.

Merkez Hakem Kurulu, başkanı ile 8 üyeden oluşacak. Kurulun üyeleri, atama tarihinden 1 yıldan veya öncesinden hakemliği bırakmış olacak. Bununla birlikte kurulun başkan da dahil olmak üzere en fazla 3 üyesi spor alanında deneyimi olan ve hakemlik yapmamış kişiler arasından atanacak.

Kadrosunda 4 veya daha az yabancı futbolcu bulunduran kulüplerden federasyon katkı payı alınmayacak. Kulüpler 5 veya 6 yabancı futbolcu oynatmaları durumunda federasyon payı ödeyecekler. Bu para 4 veya daha az yabancı oynatan kulüplere teşvik payı olarak dağıtılacak.

Kulüpler, futbolcular ve teknik direktörler arasındaki uyuşmazlıkları tarafların başvurusu üzerine yeni kurulacak olan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu karara bağlayacak. Hiç bir gerçek veya tüzel kişi, müsabakaların dürüstlüğünü tehlikeye sokacak şekilde birden fazla kulübün kontrolünü elinde bulunduramayacak.

Ayrıca Futbol Federasyonu Genel Merkezi, İstanbul'a taşınacak.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan