Ana Menü

2008 Pekin Olimpiyatları

Başlatan akbaba71, Haziran 01, 2008, 17:29:54

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Gündem Euro 2008 olsada Olimpiyatları buradan konuşalım  :)
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

akbaba71

Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporcular, ''Türk Olimpiyat Takımı'' adıyla İstanbul'da basına tanıtıldı.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen tanıtımda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, bazı federasyon başkanları ve olimpiyat oyunlarına katılacak milli sporculardan Şeref Tüfenk, Serhat Balcı ve Sezer Huysuz yer aldı.

Bakan Başesgioğlu, bu güzel projeyi gerçekleştiren herkesi kutladığını belirterek, ''Bu proje, bize 2008 Pekin Olimpiyatları'na 100-150 kişilik sporcu ve yönetici kafilesiyle gidip gelmek gibi basit bir şey olmadığını anlatıyor. Olimpiyat öncesi ve sonrası elimizde bir şey kalması gerektiğini, sporcularımızın elde edeceği başarıları yeni nesillere aktarmamız gerektiğini ifade ediyor'' dedi.

Olimpiyatlara gidecek sporcuların bu ülkenin çocukları olduklarını vurgulayan Devlet Bakanı Başesgioğlu, ''Onları hem kendi kamuoyuna anlatmalı, hem de Türkiye'ye dönüşlerinde onları toplumun devamlı dikkatine sunmalıyız. Ülkemiz spor alanında çok yoğun günler yaşıyor. A Milli Futbol Takımımız 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılacak, Ağustos'ta da olimpiyatlara katılacağız. Sadece sporun yarışmacı özelliklerine takılıp kalmadan, onun öncesinde ve sonrasındaki sosyo-ekonomik gelişmeleri de dikkate almalıyız. Sporun yaratmış olduğu ekonomik değer ve ülkeye tanıtma gibi bütün toplumların kullandığı yönlerine odaklanmalıyız. Futbol ve diğer milli takımlarımızın marka değerini yükseltmek için herkesin yatırım yapması lazım. Bu anlamda sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu destekleri boşa gitmeyecektir'' diye konuştu.

ATALAY: PEKİN'DE HEDEF İLK 20

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Türkiye'nin 2004 yılında Sponsorluk Yasası'nı çıkardığını ifade ederek, ''Bu, federasyonlarımızı özerkleştirirken, onlara da sponsorluk imkanının yolunu açan bir çalışmaydı'' dedi.

70 milyonluk Türkiye'nin, aynı zamanda dünyanın en genç nüfusuna sahip olduğunu vurgulayan Atalay, ''Şu anda olduğumuz yerden çok daha ileri olabileceğimizi biliyoruz. Sporda bizim rakibimiz, spor ülkesi olarak öne çıkmış İngiltere, Fransa, Almanya, Fransa'dır. İlk 5'te yer alan bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'nin madalya sıralamasında Sidney'de 42. sıradan, Atina'da 21. sıraya yükselmesi başarıdır. Pekin'de ilk 20'de, 2012 Londra'da ilk 15'te olmalıyız. 2016'da ilk 10'da ve inşallah ülkemizde yapacağımız 2020'de, orada da ilk 5'te olmalıyız. Bu ülkede bu potansiyel var'' şeklinde konuştu.

PROJE

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Olimpiyat Takımı Proje Koordinatörü Murat Sancar, ''Türk Olimpiyat Takımı'' projesini anlattı.

Sancar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile olimpiyatlara gidecek sporculardan oluşan kafilenin ''Türk Olimpiyat Takımı'' adıyla markalaştırıldığı kaydetti. Murat Sancar, ''Türk Olimpiyat Takımı''nın olimpiyatlara gitmeden önce Türk halkına tanıtılarak, gönülden destek olmalarının sağlanması, sporcuların başarı hikayelerinin oluşturularak gençler ve çocuklara örnek alabilecekleri idoller yaratılması, kamuoyunun dikkatinin olimpiyat öncesi ve esnasında olimpiyatlara çekilmesi ve sporcuların arasında Olimpiyat Takımı ruhunun oluşturulması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ''Türk Olimpiyat Takımı İletişim Kampanyası'' geliştirildiği ifade etti.

Sunuculuğunu NTV Spor Spikeri Burcu Esmersoy'un yaptığı tanıtım toplantısında, olimpiyata katılacak milli sporcuların görüntülerinin olduğu kısa bir film gösterildi.

Şu ana kadar ''Türk Olimpiyat Takımı''nın atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, güreş, halter, judo, masa tenisi, okçuluk, tekvando, yelken ve yüzme olmak üzere toplam 12 branşta, 58 sporcudan oluştuğu kaydedildi.

SPONSORLAR

Türk Olimpiyat Takımı'na destek veren sponsorlar, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 3 gruba ayrıldı.

Anadolu Ajansı'nın da iletişim sponsoru olduğu projede, altın sponsorlar Türk Telekom ve Milli Piyango, gümüş sponsorlar Turkcell, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Alaaddin Adworks, bronz sponsorlar ise Anadolu Ajansı, GNC, Nike, Efes Pilsen, Acıbadem Sağlık Grubu, Technogym, Sports&Brands, Türk Hava Yolları ve Emrah Yücel olarak açıklandı.

gözzde_bjk

Olimpiyatlar da hep alt sıralarda kalıyoruz.İnşallah bu sene daha fazla madalya kazanırız.
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

melankolizm

Bir Kez Türkler'den Yana Ol ve Bu Olimpiyatı Protesto Et  Syn. TÜRKiye Cumhuriyeti.

carlito1903

Güreş, halter ve tekvando branşlarından altın madalayalar bekliyorum...

Hamza Yerlikaya'da katılsaydı çok güzel olacaktı ama sakatlığı nedeniyle güreşemeyecek durumdaymış....

akbaba71

Çok zor görünüyor ama Halil Mutlu bir altın daha kazanıp 4 kez olimpiyatlarda halter dalında altın alan tek sporcu olarak tarihe gecse bütün madalyalara bedel benim gözümde  :)

carlito1903

Halil Mutlu'nun son çıktığı Avrupa Halter şampiyonasını izledim inanılmaz formssuzdu, gümüş madalya da kaldı cezası nedeniyle haltere uzak kalmak yaramamış ona...

saldır beşiktaş

bu yaz spora doyacağız euro 2008 olimpiyatlar
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

akbaba71

Pekin Olimpiyatları'nda 2 Türk kardeş
Pekin Olimpiyatları'nda mücadele edecek Tekvando Milli Takımı'nda yer alan Bahri ve Azize Tanrıkulu kardeşler, Türk bayrağını Pekin'de dalgalandırmak istediklerini söyledi.

Tekvando Milli Takımı'ndan Pekin Olimpiyatları'na katılacak 2 bayan ve 2 erkek sporcu, hazırlıklarını Konya'da sürdürüyor.

Çalışmalarını Konya'da, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Salonu'nda sürdüren Tekvando Milli Takımı, son yıllardaki başarısını Pekin'de de sürdürmeyi hedefliyor.

2008 yılında Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'ndan 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'ndan 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya alan Tekvando Milli Takımı, 2 bayan ve 2 erkek sporcuyla katılacağı Pekin Olimpiyatları'ndan 4 birincilikle dönerek 2008 yılında rekor kırmak istiyor.

Tekvando Federasyonu, son yıllarda başarılarıyla öne çıkan, olimpiyat seçmelerini geçen Bahri (28) ve Azize Tanrıkulu (22) kardeşlere Pekin'de çok güveniyor.        Bahri Tanrıkulu, tekvandoya 5 yaşında başladığını, Türkiye'de çok sayıda derecelerinin bulunduğunu belirterek, uluslararası ilk başarısını 1998 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak aldığını söyledi.

Daha sonra 2000 ve 2002'de Avrupa, 2001'de dünya şampiyonu, 2003'te dünya üçüncüsü, 2004'te Atina Olimpiyatları'nda ikinci, 2005-2006'da Avrupa ikincisi, 2007'de dünya ikincisi olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Atina Olimpiyatları'nın ilk maçında kolum kırıldı. Kırık kolumla mücadele ederek 3 maç kazandım. Son maçımda yenilerek birinciliği kaçırdım. Pekin'de benzer aksilik yaşanmazsa birinci olurum" dedi.

Olimpiyatlara kardeşi Azize ile gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tanrıkulu, "Birbirimizi motive ediyoruz. Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Umarım Azize ile birlikte birincilikle döneriz" diye konuştu.

AĞABEYİ SAYESİNDE TEKVANDOYA BAŞLADI

Tekvandoya ağabeyi sayesinde 14 yaşında başladığını ifade eden Azize Tanrıkulu ise, bugüne kadar Türkiye derecelerinin yanı sıra 2005'te Avrupa Şampiyonu ve Üniversiteler Arası Olimpiyat şampiyonu, 2006'da dünya ikincisi olduğunu söyledi.       

2004 yılındaki Atina Olimpiyatları'na ağabeyi ile gitmeyi istediğini, ancak bunu gerçekleştiremediğini dile getiren Tanrıkulu, "4 kardeşiz ve hepimiz de tekvando ile uğraşıyoruz. Diğer kardeşlerimin de dereceleri var. Bu yıl 2 hayalim birden gerçekleşecek. Hem olimpiyatlara gideceğim hem de ağabeyimle gideceğim. Bu bana inanılmaz mutluluk veriyor. Ağabeyim Bahri'nin tekvandodaki başarısı tartışılmaz. Onun gibi profesyonel, başarılı bir sporcuyla antrenörümüz Ali Şahin'in destekleriyle olimpiyatlara hazırlandığım için çok şanslıyım" dedi

Ağabeyi Bahri'nin kendisine antrenör gibi destek olduğunu belirten Azize Tanrıkulu, "Hatalarımı söylüyor, nasıl mücadele etmem gerektiğini anlatıyor. Beni olimpiyatlara en iyi şekilde motive ediyor. Rakiplerimi tanıyorum. Daha önce onlarla karşılaştım. Pekin'de karşılaşmaların hepsinden başarıyla ayrılıp birinci olmak istiyorum. Ayrıca, üçüncü hayalim olan olimpiyat birinciliğini de almayı hedefliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

carlito1903

Tekvando en çok altın beklediğim branşlardan biri...

Çok iyi sporcularımız var bu kategoride...

akbaba71

Pekin'de olmayacak!
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, kesin olarak 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılmayacak.

İHA'nın 17 Haziran 2008 tarihinde abonelerine servis ettiği, 'Olimpiyatlar öncesinde Halil Mutlu şoku' haberinden 16 gün sonra Halil Mutlu, olimpiyatlara katılmayacağını açıkladı. Halil Mutlu, sakatlığının eski derecelerini yapmasına engel olduğunu ifade ederek, bu kararı aldığını söyledi. Doping yaptığı için 2 yıl podyumlardan uzak kalan Halil Mutlu, 2008'de 4. kez olimpiyat altın madalyası kazanarak, bunu başaran ilk halterci olmayı hedefliyordu.

03.07.2008
Kaynak : İHA

akbaba71

Türkiye'yi Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden sporcular, bugüne kadar ülkemize 36'u altın, 19'sı gümüş ve 19'ü bronz olmak üzere toplam 74 madalya kazandırdılar. Atina'da yapılan Olimpiyat Oyunları'nda toplam 10 madalya alan Türk sporcular, diğer yıllara oranla iyi bir sayı yakaladılar ama beklentileri karşılayamadılar.

http://www.ntvspor.net/pages/158.asp

akbaba71

2008 Olimpiyatları'nın başlangıcına az süre kalırken takımlar kadrolarını açıklamaya başladılar.
Öncelikle statüden ve katılan takımlardan bahsedelim. Olimpiyatlara 16 ülke katılıyor. Çin ev sahibi, 3 Asya, 3 Afrika, 2 Kuzey ve Orta Amerika, 2 Güney Amerika, 1 Avustralya ve 4'te Avrupa ülkesi katılıyor.

A Grubu: Fildişi Sahilleri, Arjantin, Avustralya, Sırbistan
B Grubu: Hollanda, Nijerya, Japonya, ABD
C Grubu: Brezilya, Belçika, Çin, Yeni Zelanda
D Grubu: Güney Kore, Honduras, İtalya, Kamerun

Maçlar 7 Ağustos'ta başlayacak.
Kadrolar 18 kişilik olucak. Kadrolarda 4 tane 23 yaş üstü futbolcu bulunabiliyor.

carlito1903

Alıntı yapılan: carlito1903 - Temmuz 06, 2008, 11:02:52
Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Sergio Batista, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda mücadele edecek Arjantin Milli Futbol Takımı aday kadrosunu açıkladı.
2008 Pekin Olimpiyatları'nda mücadele edecek Arjantin Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan haberde, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Sergio Batista'nın, olimpiyatlarda mücadele edecek 18 kişilik aday kadroyu açıkladığı belirtildi.Barcelonalı forvet oyuncusu Lionel Messi ile Atletico Madrid'in forveti Sergio Aguero'nun da yer aldığı kadroya, ilerlemiş yaşına rağmen Boca Juniors'un orta saha oyuncusu Juan Roman Riquelme de dahil edildi.Olimpiyat kadrosu, 23 yaş altı oyunculardan oluşsa da bu yaşı geçmiş 3 oyuncunun oynamasına izin veriliyor.Arjantin, gruptaki ilk maçlarını Sırbistan, Avustralya ve Fildişi Sahilleri ile yapacak.Aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Oscar Ustari (Getafe), Sergio Romero (AZ Alkmaar)

Savunma Oyuncuları: Pablo Zabaleta (Espanyol), Luciano Monzon (Boca Juniors), Ezequiel Garay (Real Madrid), Nicolas Burdisso (Inter), Federico Fazio(Sevilla), Lautaro Acosta (Sevilla)

Orta saha oyuncuları: Fernando Gago (Real Madrid), Juan Roman Riquelme (Boca Juniors), Ever Banega (Valencia), Javier Mascherano (Liverpool), Jose Sosa (Bayern Münih)

Hücum oyuncuları: Diego Buonanotte (River Plate), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Angel Di Maria (Benfica)