Ana Menü

Kanoute Fenerbahçe'ye Doğru

Başlatan Kralkartal21, Mayıs 31, 2008, 15:36:59

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

anasını satıyım duzene bak ya
artık bız bıle azızın agzından cıkacak lafları beklıyoruz sabırsızlıkla
nerden nereyeee
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

erkann

Alışkanlık haline getirdiler her sene bomba patlatmaya
içlerinde patlamasında

NoPasaran

Aynen öle erdem

Şimdi MSN de Galatasaraylı arkadaş FB TV de çıktı seyredyorum diyor..

Vay halimize ...
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Cem Goren

düştüğümüz durum ortada kimleri merak ediyoruz
ben bile nete girdiğimde bi gmz kırpmasıylada olsa bi bakmadan gecemiyorum artık fb haberlerine
adam gibi birisini getirmedilerki yada almaya yeltenmedilerki bizde onları kontrol edelim
altın kapılarımız kan oldu tayfun

gürol

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Haziran 02, 2008, 14:27:35
Aynen öle erdem

Şimdi MSN de Galatasaraylı arkadaş FB TV de çıktı seyredyorum diyor..

Vay halimize ...

ben bizim evdeki digiturkten fb tv ye şifre koydum es kaza basıp rating artırmayalım diye.1 senedir bizde fb tv yok allaha şükür.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

carlito1903

Millet fb tv izlesin diye uzattıkça uzatıyor zaten aziz, 2 saat sonra söyler artık kimi aldığını...

Bu işler böyle sen de getir Dünya yıldızlarını sen de açıkla kendi televizyonunda seni de izlesinler ;)

gürol

Alıntı yapılan: carlito1903 - Haziran 02, 2008, 14:32:25
Millet fb tv izlesin diye uzattıkça uzatıyor zaten aziz, 2 saat sonra söyler artık kimi aldığını...

Bu işler böyle sen de getir Dünya yıldızlarını sen de açıkla kendi televizyonunda seni de izlesinler ;)
onun için önce adam gibi bi yönetim lazım.beşiktaş tv yi seyretmek için digitürk almış milyonlarca beşiktaşlıyı düşünüp bjk tv nin digiturk anlaşmasını üç kuruşa d smart a satmayan adam gibi bi yönetim lazım.
ben bjk tv için aldım digiturk ü şimdi bide d smart almam lazım oldu ama bu yönetime güvenmediğim için d smart almıyorum yakında onu da değiştirirler taraftarı düşünen yok ki kardeşim.

demem o ki alacağımız yıldızları bile tv mizde izlettirmeyecek kadar aciz bi yönetim...

RCA

sinan engin en yüksek 1 milyon euro vercez demedi mi futbolcuya(yabancı)??ee biz bu ücretle yıldız oyuncu mu alacağız lütfen kendimizi kandırıyoruz..
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

NoPasaran

Bu konuda tek suçlu olan yönetim değil kanımca :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

gürol

hangi konuda?
ve diğer suçlular?

carlito1903

Ne yalancı adam kardeşim bunlar ya kaç gündür 'aziz yıldırım kimin geldiğini açıklayacak' dediler adam çıktı isim veremem dedi yaa....

Ama görüştüğümüz 3 isimden 2 sinin ismi hiç basında geçmedi dedi...

Cem Goren

işte aziz yıldırımdan 7den70mişe tüm merak edilen özl.transfer hakkındaki konulara tüm medyanın merakla beklediği cevabı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçelilerin, hatta tüm futbol kamuoyunun merakla beklediği konuşmasını yaptı. Geçen sezonun değerlendirmesini yapan Başkan Yıldırım, gelecekle ilgili planları ve yapılacak transferler hakkında da gündem yaratacak açıklamlarda bulundu.

İşte MARATON.COM.TR'nin Aziz Yıldırım'ın konuşmasından sizin için derledikleri:

FENERBAHÇE'NİN ÇEYREK FİNAL OYNAMASI

"Sadece futbolda değil hem basketbol bayanlarda hem de erkeklerde çeyrek final oynadık. Bizim ve kamuoyunun düşüncesine göre başarılı bir sezonu tamamladılar. Fenerbahçe'nin çeyrek finale kalmasından sonra finale kadar gidecek bir durum yakalamamıza rağmen Chelsea gibi bir deve elenmiş olduk. Buralara gelmemizde en önemli etken kurumsallaşma. Fenerbahçe'nin geçmişinde böyle gelenekler yok. Hep birinci turda elenmeler var. Ama 3-4 senedir artık Fenerbahçe hem ders hem tecrübe çıkarmaya başladı Avrupa'da. Biz de yönetici olarak kulübün içindeki eksikleri tamamladık ve bugünlere geldik. Bu trend içersinde herkes kendine düşen görevi yapmıştır. Bundan sonra önemli olan bu trendi aşağılara düşürmeden devam ettirmek. Bunun böyle olması için yönetim, taraftar, camia hepimiz çalışıyoruz ve çalışacağız."

"FIFA'NIN 6+5 KARARINA DESTEK VERİYORUZ"

"Biz Şampiyonlar Ligi'nde takımımızın kalitesine hep güvendik. Buradaki sıkıntı şu: Türkiye'de yerli oyuncuların çok kaliteli olması lazım ki yabancı transferi yapmayalım. Bizim sıkıntımız şu, altyapıdan gelen oyuncular 19 yaşına kadar başarılılar. O yaştan sonra üstüne bir şeyler koyup da zirveye çıkamıyor bu oyuncular. FIFA'nın aldığı 6+5 kararına biz destek veriyoruz. Bu sefer herkes yabancı sınırlaması ile oynadığı için eşit oluruz onlarla. Biz yabancı sınırlaması derken hep Avrupa'da eşit şartlarda oynamak için diyoruz. Şartları bütün ülkeler için aynı noktaya getirmek lazım. Avrupa Birliği karşı çıkıyor bu teklife zaten. 'Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerin vatandaşlarının serbest dolaşım ve çalışma hakkı var' diyorlar. Ama herkesin aynı şartlarda olması lazım."

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN ELENİLMESİ

"Muhakkak umutluyduk. Hepimizin içinde turu geçme anlamında beklentiler vardı. Ama bir de gerçekler var. Baktığınız zaman karşı tarafa her anlamda, oyuncular anlamında, oynadıkları lig anlamında bizim karşımızda güçlülerdi. Buradaki beklentimiz oyuncularımızın inancından dolayıydı. Appiah'ın sakatlanması ve bu gibi oyuncularımızın yerine yeni oyuncular koyamamamız. Biz bir umutla gittik, ki umut olmazsa yaşayamazsınız. Karşı taraf çok stresliydi ama biz kullanamadık. Önümüzdeki yıllar için ders oldu bu. Şanssızlık oldu, olmadı. Bunlar futbolun içinde hep olur. Ama geleceğe dönük büyük tecrübe kazandık."

"TFF'NİN RADİKAL KARARLAR ALMASI LAZIM"

"TFF'nin Türkiye'de radikal kararlar alması lazım. Çalışıyorlar da zaten. Almanya'da, Hollanda'da, Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde.. Türk çocukları var bir sürü duyuyoruz. 16-17 yaşındaki çocukların oynadıklarını duyuyoruz bize teklif ediyorlar. Ama Türkiye'de böyle bir şans yok. Ya 2 ya 3 kişi var Avrupa şartlarında mücadele edebilecek. Darboğaz var. Bu sıkıntıların aşılması lazım. Birinci Lig'in bir altyapısı oluşması lazım. Alt liglerde çok fazla lig takımı var. İki tane futbol ayakkabısı alan gidip takım kuruyor. Bu sistemi ortadan kaldırmak lazım. Bölgesel amatör ligler oluşturmak lazım. 3. Lig'in 18-20 takımlı bir lig. Onun üzerinde 2. lig 18-20 takımla oluşturmak lazım. Bu takımlarda oynayan oyuncuları kaliteli hale getirmek lazım. Her önünde gelen herkesi alıp futbolcu diye oynatmaması lazım. Her şeyi yeniden düzenlemek lazım. Bunun içinde kulüpler de dahil, yönetimler de dahil. Bir başkan geliyor, gidince arkasında borcu bırakıyor ondan sonra yeni gelen borcu mu kapatsın iş mi yapsın?

UEFA KRİTERLERİ...

Zaten UEFA kriterleri geliyor artık. Bunlara uymayanlar ceza alacak. Fenerbahçe bile her şeyi yapmasına rağmen 5 bin Frank ceza aldı UEFA'dan. Bu kurallara girecek herkes mecbur. Bunlar olmadan biz bu sistemi düzeltirsek kaliteli oyuncular gelmeye başlayacak. O zaman tek sıkıntı şu; yabancı kimi oynatacağız, kimi oynatamayacağız onun belirlenmesi olacak. O zaman Beşiktaş olsun Galatasaray olsun hepimiz Avrupa'da başarılı olabiliriz. İlk önce puan silecekler sonra ligden düşürecekler. UEFA Kupalarına, Avrupa'ya gidemezsin diyecekler. Bu cezaları görünce zaten mecbur herkes düzeltir kendini."

"KAÇAN ŞAMPİYONLUĞA ÇOK ÜZÜLDÜK"

"Hem ben hem de yönetici arkadaşlarımız kaçan şampiyonluktan dolayı çok büyük üzüntü yaşadık. Denizli'de kaçan şampiyonluktan daha çok üzüldük çünkü kadro olarak çok iyiydik ve rahatça kazanabilirdik, olmadı. Oyuncular da Avrupa'ya konsantre oldular ama içeriye bir türlü konsantre olamadılar. Bu yüzden şampiyon olamadık. Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması başarısızlıktır Türkiye'de. Ama Alex'in de en az bizim kadar üzülmesi ve rahatsız olması bizi ileriye dönük olarak umutlandırıyor. Fenerbahçe'nin her zaman şampiyonluk mücadelesinin içinde olması için çalışıyoruz. Üzülüyorum çünkü kadro olarak da yönetim olarak da kulübün yönetim yapısı olarak da Türkiye'nin en iyisiyiz. En iyilerin olduğu yerde başarısızlık olmasına ben çok üzülüyorum. Başaramıyorsanız bir eksiklik var demektir. Ben bu eksikleri biliyorum ve gidereceğim. Bu rahatlık bazen zararlı oluyor bunu ortadan kaldıracağız."

ZICO'NUN TERCİHLERİ VE YÖNETİMİN MÜDAHALESİ

"Olaya daha geniş açıdan bakmak lazım. Müdahale edilip edilmemesinin üzerinde sorumluluklara bakmak lazım. Ben başkanım. Şimdi yönetim kurulu ve başkan eğer kendi işlerine sahip olmak istiyorlarsa tabi ki herkesi denetleyecekler. Basın bugün yazıyor. Genel bir bakalım. Yayın yönetmenleri her gün toplantı yaparlar. Niye? Daha iyi olsun diye. Dünyanın her yerinde kaide budur. Bunu bozamazsınız. Bizim medyanın bir şeyi var: 'Efendim, Başkan soyunma odasına girmez.' Halbuki artık kurumlar çalışıyor. Eskisi gibi takımların sigara kağıdına yazılıp verildiği zamanlarda sanıyorlar herkesi. Her şeyden sorumlusunuz ama hiçbir şeye karışmayacaksınız. Böyle bir şey yok. Dünyada yok. Ama "bunu böyle yap" demezsiniz. Düşüncenizi aktarırsınız. Türkiye'nin şartlarını anlatacaksınız, yöneticiler anlatır. Türkiye'yi anlatırlar, futbol takımını anlatırlar. Bizim medya tutturmuş 'başkan soyunma odasına gitmez.' Başkan hey yere gider! Bunu böyle yapma etme ondan sonra şampiyon olamayınca her şeyden sorumlu olan sizsiniz. Böyle bir şey var mı? Gidilmeden, yapılmadan, söylenmeden olmaz böyle işler. Hepimizin mantalitesi başkadır. Türk'ün başkadır, İngiliz'in başkadır Brezilyalı'nın başkadır. Antrenör başarılı olursa maddi olarak kendini yükseltir. Kulüp şampiyon olursa camia büyür. Hepimizin bir menfaati var. Bunun için zaman zaman karşılıklı oturup birbirimizi düzeltmeliyiz. Daum ilk geldiğinde ona da söyledim 'Benim düşüncem Ümit Milli oyuncuları toplamak ve onlarla yatırım yapmak' dedim. Anlattık bunu. O da 'tamam' dedi. 1-2 oyuncuyu söyledik ona, o da bize söyledi ve öyle başladık. Zico geldiğinde de böyleydi. O geldiğinde basın 'Neden geldi? Stajer hoca' diyordu. Şimdi aynı basın 'gitmesin' diyor."

SAKATLIKLAR VE SAĞLIK HEYETİ...

"Türkiye Ligi'nde başarısızlığı sakatlara bağlamak yanlış. Tüm sorun konsantre olmamak ve içeriyi hafife almak. Galatasaray maçında yapılan hatayla olan bir şey. Kalecinin sakat sakat oynaması aslında fedakarlık ama aslında oynamaması lazım. Profesyonellik anlayışı var burada. Bir yılın emeği boşa gitti sonuçta o maçta. Sakatlanabilirsiniz ama bundan sonra yapılabilecek iyi bakımla geriye dönme şansı yakalarsınız. Dışardan birisinin sizinle ilgili sorum yapması çok yanlış. Doktorlar teşhisi koyarlar ve iyileştirme ile ilgili bilgilendirmeler yaparlar. Bazı arkadaşlar kendi hatalarından doğan şeyler vardır. Deniz Barış mesela. 15 günde iyileşir dediler sonra iyileşmedi. Kavga etmiş dışarıda camlar girmiş ayağına kimseye söylemiyor. Bu sefer ameliyat falan iş uzuyor. Appiah normal sezonda sakatlandı ameliyat oldu. Ameliyattan sonra iyi bit bakım yapması lazım o çalışmayı aksatıyor. Carlos'un ayağına rakip bastı ayağında bir delik var ama o ille de oynayacağım diye inat ettiği için çıktı antrenmana 'yapma' dediler. Kayseri maçında da oynadı kötü oynadı. İlle de oynamak istedi. Antrenöre kırgınlığı oldu 'beni neden oynatmadı' diye. Ve sezonu kapattı. Profesyonellik anlayışı işte. İlle de oynamak ve yapmak istemesinden dolayı. Real Madrid'te dahil 3-4 tane kaliteli oyuncu vardır diğerleri normal oyunculardır. Bundan dolayı bu havayı bozmayayım oynayayım dedi ama işte üzerine gidince böyle oldu. Burada doktorları suçlamak yanlış. Burada doktorun da hatası var oyuncunun da var. Bunu önümüzdeki dönemde çözeceğiz. Yeni dönemde doktorları daha sıkı denetim altına alacağız. Biz de gereken harcamaları yaparak iyi bir ekiple bu işi sürdüreceğiz."

"30 BİN KOMBİNEYİ BULACAĞIZ"

"Geçen sene pompalama yaptılar 'taraftar müşteridir' diye. Ben Aziz Yıldırım'ım. 10 senedir başkanlık yapıyorum. Biz neden buralara geldik? Fenerbahçe için bir şeyler yapmak için. Fenerbahçe'yi bir yerlere taşıma anlamında söylemlerimiz oldu başlarda ve bunları yaptık. Bu insanlar gördüler. Fenerbahçe'de yeni bir oluşum başladı. Fenerbahçeliler kulüplerine sahip çıkmaya başladı. Feneriumların geçen sene 50 milyon dolara yakın gelirleri var. Taraftar kart 135 bin'e geldi bugün. Bunları yapan insanların amacı kulübe katkıda bulunmak. Daha doğmamış çocuğuna Fenerium'dan forma alanlar var. Bir yarış bu. Kombine geçen sene 24 bin civarı sattık. Bu seneyse kombinelerde şu anda 23 bin kişi satmışız. Geçen yılla aynı. Birkaç gün içinde geçen seneye ulaşacağız. Şunu da görmek lazım. Fenerbahçe'de Fenerbahçeli transfer için kombine almıyor. Görevi olarak yapıyor. Ağustos'a kadar lig başlıyor. Benim tahminim bu rakam yükselecek. Sponsorlarla beraber 30 bin'i bulacağız benim tahminim bu.

"KOMBİNE BİLET ALIMINDA KİMSEYİ ENGELLEMEDİK"

Basın bir şeyler daha yazdı "yok engellemişiz etmişiz" böyle bir şey yok. Herkes dilediği yerden alabilir. Ama biz Migros tribününe kombine satmayacağız. Çünkü orada rakip takım var. Polis o maçlarda yarıya kadar çektiği zaman o çizgisi o bizim başımızı ağrıtır. O tribünü o şekilde kullanacağız. Onun dışında her yer kombine. İsteyen alabilir. Kombine dediğin zaman her vatandaş yerine oturabilmeli. Biz de bunu başarabilmeliyiz. Taraftara buradan sesleniyorum, herkes aldığı yere otursun. Gidip 500 liralık koltuktan alan inan bin 500 liralık yerin koltuğuna oturmamalı. Biz artık Avrupalı Fenerbahe'yiz. Herkes gelecek koltuğuna oturacak maçını izleyecek ve gidecek. Fenerbahçe oyuncuya bağlı değil artık. Fenerbahçe'nin gerçek sahibi Fenerbahçe'ye gönül verenlerdir. "Fenerbahçeliyim" diyen bu kulübün sahibidir. Bazıları muhalif olup yazılar yazıyorlar. Taraftar da bunun cevabını veriyor zaten.

"TAŞKINLIK YAPANIN DIŞARI ATILMASINA ARTIK MÜDAHALE ETMİYORUM"

"Avrupa'da herkes içki içiyor maçta ama kimse taşkınlık yapmıyor. Çünkü orada tespit ediyorlar ve dışarı atıyorlar o insanları. Türkiye'de bu uygulanınca herkes devreye giriyor. Ben alıyorum, o alıyor, bu alıyor. Bu işler de sonra devam ediyor. Ben artık yapmıyorum onu da belirteyim. Artık bizim emniyetimiz de bunları uygulamaya koydu yavaş yavaş düzelecek. Küfür dışarıda başlıyor, içeri kadar giriyor. Dışarıda restoranlarda oturuyorlar formalarını giyip yemek yiyorlar bu bizi mutlu ediyor ama oralarda bile küfür ediyorlar. Ailecek küfür ediyorlar. Bayanlar da bu küfürlere katılıyorlar. Bunların düzelmesi lazım. Lokanta sahiplerinden rica ettim 'bunları önleyelim' dedim. Bunlara karşı olmamız lazım.

"BİZİM TRİBÜNDE BELİRLİ BİR GRUP KÜFÜR EDİYOR"

Bizim tribünlerde belirli bir grubun yaptığı küfür var. Buna çok karşıyım. Buradan uyarıyorum bunu kessinler. 2 tane ceza yedik 3. yemeyelim ceza almayalım diye oraya buraya haber gönderiyoruz. Böyle bir şey olmaz. Taraftar takımına ceza getirtmez. Geçen sezon ödediğimiz ceza 140 milyar. Herkesten rica ediyoruz yapmasınlar. Fenerbahçe tribünlerinde yok diyemeyiz ama çok azaldı. Hepimizin kızı, eşi, sevgilisi orada artık. Bize yakışmıyor. Geçmişte futbolculara küfür ediyorlardı. Ümit vardı biliyorsun 'bana küfür eden benimle beraber koşuyor' diyordu. En üst seviyede bilet alıp gelenler bile küfür ediyorlar. Ben onları görüyorum. Bu sene de bunları görürsem onların biletlerini iptal edeceğim. Onların örnek olması gerekirken daha beterini yapıyorlar. Bunu önlemek için çalışan gruplar da var onları da belirtelim. Ama yüze 90 önlendi artık bizde. İçki de içsin içecekse. Gelsin insan gibi otursun küfür hariç her şeyi söylesin. Ondan sonra gitsin evine rahatlamış bir biçimde."

MEDYA İLE İLİŞKİLER...

"Bu bir sıkıntı. Biraz zor aşılacak. Onlara sorunca diyorlar ki 'bizim gazete satmamız için haber vermemiz lazım.' Onlar için haberin doğru olup olmaması önemli değil. Geçen gün Sayın Fatih Terim'in dediği gibi: 'Önce yazıyorsunuz sonra gelip bana soruyorsunuz.' Biz küçük kulüpler değiliz artık. Yöneticiyle başkanla sohbet edip oradan doğru haberler alan gazeteler de vardı. O zaman daha güvenilirdi gazeteler ve okunuyordu. Ama zaman geçince kurumsal yapılar oluşmaya başladı. Bu kez basın haber alamamaya başladı. Her şeyi verirseniz basına o zaman kulübü yönetemezsiniz. Biz oyuncu için kulübüyle pazarlık yaparken daha rahat pazarlık yapıyorsunuz. Ama bu rakamı futbolcu bilirse pazarlık yapamazsınız. Şubat ayından bu yana 110 tane futbolcu ve antrenör aldı basına göre. 'Kanoute'nin sözleşmesi Aziz Yıldırım'ın kasasında' diye bir haber çıktı. 15 Milyon EURO verilecek diye yazılıyor. Bu oyuncu bunu duyduğu zaman sizin onunla pazarlık yapma şansınız kalmadı, bitti. Bunların olmaması durumunda basınla ilişkileri düzeltiriz."

"KİM BU FENERBAHÇE MEDYASI?"

"Fenerbahçe Medyası diye bir laf var. Söyüyorlar devamlı. Ben 10 senedir başkanım. Kim bu Fenerbahçe medyası çözemedim bir türlü. Bu Fenerbahçe medyasını göremedim ben. Fenerbahçe ile ilgili en ufak bir haber abartılıyor ve Fenerbahçe'nin aleyhine kullanılıyor. Medyada taraf tutma var şu an. Fenerbahçe medyası yok. Tam tersi Fenerbahçe'ye karşı olan bir medya var. Murat bey çıktı dedi ki 'Biz şampiyonluk mücadelesi yapıyoruz, fakir fukara edebiyatı yapmayın' dedi. O söz öyle bir hale geldi ki biz sanki kendimizi çok yukarıda görüyoruz onları aşağılıyoruz gibi oldu.

"HAKEME 'TERBİYESİZLİK EDİYORSUNUZ' DEDİM, CEZA ALDIM"

Geçen sene de aynısı oldu. Söylenen şu: Fenerbahçe'nin kadrosu çok geniş, onlar yabancısız oynuyorlar. Sonra da çiftetelli yapıyorlar!.. Baksanıza Fenerbahçe kaç yabancı almış, karşısı kaç yabancı almış. Kim kaç tanesinden faydalanabiliyor? Hep fikir Fenerbahçe'nin üzerine gitmek. Onu aşağıya çekebilmek. Hakem konusu da var. Hakeme dedim ki Ankaraspor maçından sonra 'terbiyesizlik ediyorsunuz.' Ceza aldım. Federasyon yöneticileriyle oturdum maçı seyrettim ondan sonra biliyorsunuz. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray taraftarı küfür etti Ali Sami Yen'de. 7 dakika onlar, 3 dakika bizimkiler. Ondan sonra neymiş 'pankartla çıktı onlar sahaya, burası bilmem ne burada küfür yok.' Böyle bir şey olabilir mi? Spor gazeteleri adı altında çıkan gazeteler büyük gazeteleri de bozuyor. Onlar yazıyor yazıyor. Büyük gazeteler de diyor ki 'yahu bunlar yazıyor bizde yok.' Bundan dolayı yalan haberler artıyor."

"FENERBAHÇE BİR SPOR KULÜBÜ"

"Fenerbahçe bir spor kulübü diyoruz hep. Futbol takımı değil. 'Dünya kulübü olacağız' dedik hep. Dünya takımı demedik. Bununla ilgili konuşmak lazım. Kürek takımının hepsini kutluyorum. Kürek geçmişten beri var olan ve herkesin üzerine titrediği bir branşımız. Geçen sene kaybettiler hepimiz üzüldük. Bu sene kazandılar. Bütün bunlarda devamlılığı sağlamamız lazım. Hem kendi takımlarımızda hem milli takımlarda görmek istiyoruz bunları. Tesisler yapmak lazım. Bunlara kaynak sağlamak lazım. Amatör branşlara sponsor bulmakta zorlanıyorduk ama artık kolaylaştı. Erkek basketbol takımı umuyoruz bize bir şampiyonluk hediye edecekler çarşamba günü. Bütün Fenerbahçe taraftarını bekliyoruz, hepimiz orada olacağız inşallah. Voleybolda ve Basketbolda hem genç hem yıldız takımlarımız şampiyon oldular. Buralarda çok yetenekli gençlerimiz var. Bunlar yeni olmadı ama 7-8 sene önce yaptığımız salonlarla oldu. Atletizm büyük bir atakta. ENKA ile beraber Türkiye'de lokomotifiz. Fenerbahçe olmasa Türkiye'de atletizm olmaz. O noktaya geldik. Masa tenisinde he kızlar hem erkekler birinci olacaklar. Yelken şubesi aynı şekilde. Baktığımızda spor kulübü. Her yerde Türkiye'yi temsil ediyor bunlar. Biz bundan hem gururluyuz hem sevinçliyiz. Sponsorluk yasasının eksikleri var. Devlete düşen görev burada bu yasanın eksiklerinin giderilmesi. Türkiye liglerinde Halk Bankası, Telekom... Bunlar gibi takımlar var. Bu gibi kuruluşlar olduğu zaman tesis ve altyapı oluşturmuyorlar. Bunlar bu sporun içine giriyorlarsa yatırım yapmalılar. Bu tip yatırımlarda kalıcı olamadılar. Belediyeler de aynı şekilde. Kaynaklarını spor kulüpleriyle birleştirmeleri lazım."

"AMATÖR BRANŞLARA YAPILAN HARCAMALAR VERGİDEN DÜŞMELİ"

"Her şeyden önce amatör şubelere bakan yönetimdeki arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hepsinin emeğiyle bu işler bu noktalara geldi. Sporculara ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Yüzme havuzuna saat 06.00'da getirip yüzdürüyorlar. Her türlü amatör branşta kendi hayatlarının dışında antrenman yapma zamanı oluşturuyorlar. Bu çocuklara daha çok imkan verilse bu çocuklar daha da başarılı olacaklardır. Hepsini tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara 58 sporcu gidecek diyoruz daha da artacaktır diye umuyoruz. Bizim 4-5 sporcumuz daha aday onlar da gidebilir. Boks'ta mesela 4 tane sporcu gidiyor, 3 tanesi Fenerbahçe'den. Sonuçta Fenerbahçe Spor Kulübü halter ve güreşi çıkardığınız zaman diğer branşlar içinde yüzde 50'ye yakın sporcuyu olimpiyatlara gönderen bir kulüp oldu. İmkanların el verdiği kadar yatırım yapabiliyoruz. Biz diyoruz ki profesyonel olarak sporculardan alınan vergilerin bir yerde toplanması ve amatör branşlara yapılan harcamaların bu vergilerden düşülmesi. Ama maalesef devlet her yere yetişemiyor. Trabzon örneğin. Sizin bu bölgede ne var? Boks. O spora yaptığı yatırımları vergiden düşecek. Kars'ta kayak yapılıyor. Bir şube kuracak. Orada yapılan çalışmalar oradan düşülecek. O zaman da büyük patlama olacak. Bütün kulüpler amatör branşlara daha çok yatırım yapacaklar."

"31 MİLYON YTL VERGİ ÖDEDİK"

"Fenerbahçe Kulübü geçtiğimiz sezon 31 milyon YTL vergi ödedi. Fenerbahçe'nin taahhüt etiği gelirler var. Bunlar yaklaşık olarak 40 milyon YTL civarında. Halbuki Fenerbahçe'nin bütçesi 300 milyon YTL. Sportif AŞ'nin piyasa değeri 1 milyar 100 milyon dolar bugün. Biz açınca 200 milyon dolardı. Benim beklentim bunun devam etmesi ve daha da artması. Sağlam bir yapı içindeki bir şirket bu. Bunun yanında Fenerbahçe de büyüyor yani."

"1 MİLYON ÜYE PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRİRSEK BARCA VE MANU F.BAHÇE İLE BAŞ EDEMEZ"

"Bu konuyla ilgili bir toplantı yaptık avukatlarla. Oturduk bir çalışma yaptık. Çalışmaları yine gözden geçireceğiz. Ben Fenerbahçeli'yim. Fenerbahçe'den hiçbir beklentim yok. Onu da herkes bilsin. Ama ben Fenerbahçe'nin bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Bu da taraftar. Bunları nasıl forma alma, kart alma veya başka noktalarda hayata geçirdiysek, Fenerbahçe'nin gerçek sahibi Fenerbahçeliler diyorsak onları da üye yapmamız gerektiğine inanıyorum. 10 milyarı bugün herkes veremeyebilir. Ama Fenerbahçe'yi eğer büyütmek istiyorsak o zaman ilk hedef 1 Milyon kişilik bir hedefle çıkalım ama bu modeli yapalım. Sonra daha da artar bu. Barcelona'da mesela 100 bin üye. Onlarda şart var ama, kombine kart alacaksın. Daha önce olanlarla beraber 15 bin küsur üyemiz var. Bu üyelerin geçmişte ödediği bedeller var. Onların haklarını da çiğnemeden bir sistem üretmemiz lazım. Buna genel kurur karar verir. Aziz Yıldırım ve yönetim karar veremez. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Manchester United, Barcelona bunlar Fenerbahçe'yle baş edemez. Bu gerçekleştiği zaman çünkü insan doğmamış çocuğunu bile üye yapar. Kulüpler yasası çalışması var zaten bakanlıkta. Bunu 10'a indirmeye çalışıyorlar. Muazzam bir maddi kaynak yaratırsınız Fenerbahçe'ye ve bu parayla yatırımlar yaparsınız. Bunlar bizim düşüncelerimiz. Olup olmaması genel kurur kararıdır. Fenerbahçe'yi başka türlü büyütmek zor. Çünkü bakalım: Stat gelirleri diyelim ki 50 milyon dolar bunu çıkarsak çıkarsak 60'a çıkarırız değil mi? Sonra TV gelirleri. Artsa artsa senede 1-2 milyon dolar artar. Hepsine baksan 1 senede artsa artsa 50 milyon dolar arttırırsınız ama daha üstüne koyamazsınız. Biz bugün 150 milyon doları yakaladık diyelim ondan sonra 300 milyon dolara çıkarırım ondan sonra 305 olur 306 olur. Daha öteye gidemem. Ama bu projeyi yaparsak milyar dolarlar olur. O parayı bankaya koysanız 100 milyonlarca dolar gelir sırf ordan. Ben Fenerbahçe'yi dünyanın en büyüğü olarak görmek istiyorum. 'Zengin başkan gelir her şeyi yapar' derlerdi. Böyle bir düşünce kalktı artık. Yarın biz olmayacağız burada. Çocuklarımız olacak. Onlara daha güçlü ve sağlıklı bir kulüp bırakmak hepimizin borcu. Bunu biz yapacağız gidip genel kurula soracağız. Son karar onlarındır. Biz Fenerbahçe'yi daha da büyütmek istiyoruz"

FENERIUM GELİRLERİ

"62 tane örnek mağazası var bunun yanında 370'e yakın yetkili satış noktası olan bir kurum haline geldi Fenerium. Taraftarın katkılarıyla yaşayan ve onlarla var olan bir kurum. Gelirken de 'Ne olur bu konudan bahset' dediler. Bu sahte ürün konusu. Bizim taraftarımız bu konuda bilinçlendi artık ama yetmiyor tabi ki. Yeterli takip yok Türkiye'de. 1100 tane dava var bu konuda. Ama bu iş oraya gidince uzuyor biliyorsunuz. Ben taraftara bu konuda bir şey söylemek istiyorum: Lütfen sahte ürüne gitmesinler ve almasınlar."

TESİSLEŞME...

"Kapalı salonla ilgili müracaatlar yapıldı. Birkaç ay içinde her şey bitmiş olacak. Büyük ihtimal 1 yıl içinde temelini atarız, inşaata başlarız diye düşünüyorum. Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da bir ayağı 2010 yılında bu salonda yapılacak. Fenerbahçelilerin hizmetinde olan büyük bir kompleks olacak. Büyük bir yüzme havuzu da yapacağız oraya. Yalnız sosyal üyelere hizmet edecek havuzu da 15 Haziran'da açıyoruz. Faruk Ilgaz'dakinin aynısını yaptık. Transfer edilen sporcular gidip paralarını otellere vermesinler diye Faruk Ilgaz'ı misafirhane ye çevirdik. Bundan da böylelikle faydalanacağız ileride. Ankara tesisimiz de çok yakın zamanda açılacak. 31 Aralık'ta da orası bitecek inşallah. İş merkezi ile ilgili anıtlar kurulu ile bir çalışmamız var. Ona da başlayacağız yakında. Acıbadem Hastaneleri bizim Voleybol takımımızın sponsoru. Mehmet Ali Aydınlar da bizim kulübümüzün bir parçası biliyorsunuz. İleride daha da iyi yerlerde olacak inşallah. O da geçtiğimiz zamanlarda evladını kaybetti, tekrar başı sağ olsun diyoruz. Onun yaptırdığı bir voleybol salonu var, o biterse oraya da onun evladının adını vereceğiz inşallah."

"BENİM OLDUĞUM HER YER F.BAHÇELİLER'İN DIŞINDA HERKESİ RAHATSIZ EDER

"Benim olduğum her yer Fenerbahçeliler'in dışında herkesi rahatsız eder. Bu doğal. Kulüpler Birliği'nin daha kuvvetli bir hale gelmesi için böyle bir şey düşündük ve en sonunda olmaya karar verdik. Kulüpler Birliği'ni daha kuvvetli bir güç haline getirmek için kabul ettim. Bunu da yapacağım. Tek tek kulüplerin değil bütün ülke futbolunun, sporunun sorunlarının çözülmesinde faydası olacak bir oluşum olacak inşallah. Onu da yapacağız."

TRANSFER KONUSU...

"Transfer yaparken öncelikle nereye oyuncu almamız gerektiğini konuşmamız lazım. Oyuncuları belirleriz ve girişimler yapmaya başlarız. Çözebilirsek problemleri o işi halletmeye çalışırız. Günübirlik yapmayız biz. Uzun bir zaman ve sabır sonunda yapıyoruz biz transferleri bundan sonra da öyle yapacağız."

EMRE BELÖZOĞLU'NUN BONSERVİSİ 4,5 MİLYON EURO

"Emre'yi biz 3 yıl önce Inter'de oynarken transfer etmek istiyorduk ama Newcastle'a gitti. Benim düşüncem şu: Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. O zaman galibiyetler ve başarılar tesadüfen gelir. Kaliteli oyuncularda hep bir devamlılık vardır. Bunlar bütün branşlar için geçerli. Futbol takımının da başarılı olmak için kaliteli oyuncularla donanmış olması lazım. Bundan dolayı biz de kadromuzda kaliteli oyuncular olmasınız istiyoruz. Yabancı istememizin nedeni bu işte. Ben yabancı hayranı değilim. Kaliteli oyuncu alacağız diye hiçbir zaman Fenerbahçe'de oynayamayacak oyuncu getirdik mi? Ortega, Anelka, Alex, Appiah, Hooijdonk, Edu, Lugano... Bugün Edu ve Lugano'yu İtalyan kulüpleri istiyor. Emre transferi ile ilgili kulübüyle anlaşma sağlanmıştır. 4 yıllık anlaşma yapıldı 4,5 milyon euro bonservis bedeliyle. Yüzde 5 yetiştirme bedeli de dahil. Önümüzdeki haftadan itibaren artık oyuncunun menajeriyle kulüp olarak gerekli çalışmayı yapacağız. Herhalde temmuz başında da kampa katılır. Emre'nin transferini Ali Yıldırım başlattı. Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu, Ali Koç katıldı, ben katıldım. Bütün yönetim neredeyse 7-8 yönetici katıldı. Bonservisi almaya Neşet Yalçın ve Mahmut Uslu gittiler, çözüp geldiler."

FATİH TERİM İDDİALARI...

"Fatih Terim'le ilgili bir düşüncemiz yok. O da, biz de açıkladık. Zico'yla ilgili görüşmeler devam ediyor. Geçen sene şampiyonluğu kaybetmeyi ben kabul etmiyorum, edemiyorum. Geçen sene bizim yürüye yürüye şampiyon olmamız lazımdı. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz onu getirdiğimizde kimse inanmıyordu, biz destek olduk. Benim tahminim bunları geçeriz ama geçmemek de sorun değil. İleriye dönük büyümesi için her şeyi yaparız Fenerbahçe'nin. A planı B planı her şey hazır.

"SEMİH İLE ANLAŞTIK... AURELIO'YU ALABİLİYORLARSA ALSINLAR..."

"Semih'le anlaşmamızı yaptık. 2 sene daha kulüpte kalacak Semih. Aurelio'yla ilgili duyumlar oldu görüşebilirler, konuşabilirler, alabiliyorlarsa alabilirler. Bu anlayışların artması lazım. Değişimler olması lazım. Bunlardan rahatsızlık duymamamız lazım. Benim aklımda düşüncelerim de var. Benim aklımda 'şu oyuncu gelse' diye düşünceler var. Bu takımda oraya gider oradan buraya gelir. Benim kalitemi yükseltecekse gelsin. Onun için benim bakış açım böyle. Eğer bu takıma katkısı olacaksa iyi futbolcudur. Aurelio konusunda uzatmak için Federasyona müracaat etti ve çözmek için, oyuncunun gönlünü de almak için her şeyi yapacağız bunu da söyleyeyim."

"MALDONADO KALİTELİ AMA BURADA OYNAYAMADI"

"Bugün bütün Avrupa'nın takımlarında dünya kadar oyuncu var. Bunlardan birini alıp getirip yabancı aldık diye getirmek olmaz. Mesela Maldonado. Çok iyi Oyuncu ama geldi burada oynayamadı. Cruzeiro'da Alex'le beraber şampiyon yaptılar. 6+2 sistemine biz karşıyız. Geçen gün büyük bir kulübümüzün başkanı bana dedi ki 'ben yabancının serbest olmasına karşıyım. 6'da kalsın' dedi. 6+2 zararlı şu anda. 6 oyuncu kaliteliyse diğer 2 tanesinin mutlaka daha az kaliteli olması lazım. Aynı kalitede olursa sorun çıkar. Edu oynuyor, Lugano oynuyor, Carlos oynuyor. Bizim defansımız Sevilla'da olsaydı onlar kupayı kaldırmışlardı. Onların forveti bizde olsa biz kaldırmıştık. Alex, Deivid var. Appiah, Maldonado, Kezman var."

"3 TANE SANTRFORLA GÖRÜŞÜYORUZ... KEZMAN'IN KALMASINDAN YANAYIM..."

"3 tane santrforla görüşmeler yapıyoruz. İki tanesi hiç basında çıkmadı. Bunlardan bir tanesini mutlaka getireceğiz. Bizim Appiah'la bir konumuz var, FIFA ne karar verecek bakacağız. Bu hakkımı santrfordan yana kullanacağım. Maldonado ve Kezman kalıyor geriye. Biz Kezman'ın kalmasından yanayız. 2,5 milyon euro ödeyeceğim artık Kezman'a. Biz takasta kullanmayacağız bu oyuncuyu. İsim olarak önemli değil. Ben oyuncumu takasta kullanmam. Bizim oyuncumuz değerlidir. Ha benim oyuncumu alıyor üzerine bana maddi bir şeyler de veriyorsa tamam. Ama oyuncu-oyuncu takası yapmam. Parasını da alsa yabancı eğer oynamıyorsa rahatsızlık duyar. Fenerbahçe Kulübü bir tane daha santrfor alacak santrforu 4 olacak. Bir tane daha alacak Fenerbahçe santrafor. Türk ama burada değil. Onu da bilsinler. Fenerbahçe daha iyi olacak hem içeride hem dışarıda. Geçen seneden daha iyi olacak bir Fenerbahçe yapmaya çalışıyoruz."

"NİHAT'I ALMAK İSTERİM"

"Nihat gibi kaliteli oyuncular kim olursa olsun hepsini almak isterim. Ben eğer yerli oyuncu kalitesini yükseltirsem şunu yapacağım. Ben 16-17-18 yaşında Avrupa takımlarının getirdiği gibi oyuncular getireceğim. Onları burada büyütüp gerekirse satacağım. Ama bunun için benim elimde kaliteli yerli olması lazım. Bu olmadığı zaman bunları yapamazsın. Yabancıyı şimdi böyle getirsek kimse sabretmez bunlara. Bu yeni kural çıktıktan sonra ben bu sisteme gitmek istiyorum."

"3 İSİMDEN BİRİ OLMAZSA KANOUTE'YE DÖNERİZ"

"Kanoute ile herhangi bir çalışma yapmadık. Ciddi bir çalışma olmadı. Bu dediğimiz 3 isimden biri olmazsa o zaman döneriz. Eto'o diyorlar. Eto'o 40 milyon euro. Biri alıp bize hediye ederse memnuniyetle kabul ederiz."

"YERLİ YA DA YABANCI KALECİ ALABİLİRİZ"

"Federasyon 18 kişilik kadroda altyapıdan yetişmiş 2 oyuncu kuralı koydu. Bizde Volkan Babacan var bir de Gürhan var. Volkan'ı koymadığımız zaman başka bir kaleci almamız lazım PAF takımdan. Oyuncu koymak biraz riskli çünkü sahada kullanacağın oyuncu azalıyor. Ama şunu söyleyelim, Volkan Demirel iyi kaleci. Daha çok çalışırsa ileriki yıllarda çok iyi kaleci olacak. Ama yalnız onla gitmek de biraz tehlikeli olabilir. Yerli veya yabancı. Daha zamanımız var. Kezman, Appiah... Bu konular netleşince yeni bir değerlendirme yapabiliriz. Yeni bir alternatif olarak kaleciyi de çözebiliriz. Yerli de olabilir yabancı da olabilir."

"SERDAR KULBİLGE ÇOK PARA İSTEDİ"

"Serdar çok yüksek bir bedel istedi. Kulüpler Birliği'nde de bunu konuştum. Ben Avrupa'dan futbolcu alıyorum 3 sene teminat mektubu ödüyorum. Bizde olunca ne oluyor bir oyuncu alıyorsun hepsini peşin istiyorlar. Aynı sistem olsa kulüplerin bir standardı olacak. Bir sene çok artık bir sene çok düşmeyecek. Türkiye'de bir pazar yok. Kimse gerçeklere bakmıyor. Herkes kafasına göre istiyor. Vermezlerse ineriz diyorlar. Böyle bir mantık yok. Mehmet Yozgatlı'yı da bundan dolayı yolladık. 2-2,5 milyon dolarlar istedi o da bizden o zaman. Geçen sezon 900 milyar alan Serdar'ın menajeri geldi, 2 milyonlardan bahsetti. Hiç konuşmayı bile yapmadık. Türkiye'de yüzde100 enflasyon mu var yahu? Menajer de iyi niyetli tabi ona ne derse futbolcu onu söylüyor."

"ÖNDER TURACI, ZICO'DAN ŞİKAYETÇİ"

"Önder Turacı hocadan şikayetçi. "Beni oynatmıyor" diyor. Halbuki yanlış. Şans verdi hoca, kullanamadı. Bir de yüksek para istedi. Biz 1,2 Milyon verdik o 1,8 istedi. Gitti Moskova'ya imza attı. Gitti yani. Ayrıldı Fenerbahçe'den."

"SAĞ BEK, SOL BEK VE STOPER ALABİLİRİZ"

"Türkiye'de sağ ve sol bek sıkıntıları var. Bunları bulabilirsek iyi alacağız Türkiye'den. Stoper bulursak da genç, ileri dönük alabiliriz. Yerli olarak bu söylediklerim. Gökhan Gönül konusunda da gerektiği yerde fedakarlık yapmayacak futbolcu. Çünkü futbolcunun futbol hayatı bile bitebilir. Santrfor kesin alacağız ama."

"LUGANO'YU KİMSEYE VERMEYECEĞİZ"

"Lugano ile ilgili bir sıkıntımız yok. Biz kimseyi vermeyi düşünmüyoruz."

"SCHEVCHENKO YILLIK 9-10 MİLYON EURO ALIYOR"

"Shevchenko 9-10 milyon euro alıyor. Fenerbahçe bunu verebilir mi ona? Ama haberlere göre ben imzaladım benim kasamda duruyor. Mantıklı bakmamız lazım. 3 senelik anlaşsak 30 milyon euro. Mantıklı değil. Ama benim dediğim formatı yaparsak bunu yapabiliriz."

"STADIN KAPASİTESİNİ ARTTIRMA PLANLARIMIZI ERTELEDİK"

"UEFA bu çalışma konusunda çok titiz. Bu sene bu çalışmaları erteledik çünkü. Gelecek sene final olduğu için çok titizler. Akustiği düzeltmek için ve biraz daha kapasite artırımı yapmak için çalışacağız. Otopark sorununu çözemedik hala. Onun için bu sene dokunmuyoruz. Seneye yapacağız."

"YENİLDİĞİMİZ ZAMAN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ"

"Bizi bugüne kadar hep desteklediler. Onların destekleriyle biz zaten hep çalışma azmi kazandık. Biz yenildiğimiz zaman oyuncu çıkıyor geziyor ama biz gezemiyoruz. Biz yeri geliyor yataktan çıkmıyoruz. Herkesin bir işi gücü var ama hepimiz Fenerbahçe için uğraşıyoruz. Ali Koç işte en büyük örnek. Geldi bizimle çalışıyor. Bu sene 25-27 milyon euro kota koyduk 6-7 oyuncu için. Demek 4 tane oyuncu aldığımız zaman bizim bütçemizi hiç etkilemiyor. Taraftar her zaman destek oldu. Bundan sonra da olacaklarına inanıyorum. Şu küfrü de önleyelim artık. Fenerbahçe taraftarı kulübüne sahip çıkıyor. Bütün taraftarların hepsine teşekkür ediyorum. Hepimizin böyle beklentileri var. Ben olmasam da Fenerbahçe'nin büyümesini istiyorum. Oyunculara aleyhte şeyler yapmayalım. Hepsi 23-24 yaşında bunların. Bizim çocuklarımız o yaşta. Bunlara biraz o gözle bakın. Destek olun. Eleştirin ama! Eleştirmek tabi ki serbest. Ama bunun sınırı var. Bizi de eleştirsinler. Biz de ders alırız. Bizim de 'her şeyi biliriz' diye bir iddiamız yok. Biz en iyi kulüplerin yaptıklarını yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra dönüş yok. Fenerbahçe büyüyecektir. Yönetim kurulumuza ve divan başkanımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon beklentilerimizin karşılığını veren bir sezon olur."

MARATON.COM.TR
altın kapılarımız kan oldu tayfun

onaT

"3 İSİMDEN BİRİ OLMAZSA KANOUTE'YE DÖNERİZ"

"Kanoute ile herhangi bir çalışma yapmadık. Ciddi bir çalışma olmadı. Bu dediğimiz 3 isimden biri olmazsa o zaman döneriz. Eto'o diyorlar. Eto'o 40 milyon euro. Biri alıp bize hediye ederse memnuniyetle kabul ederiz."

keskinli

cehennemin dibinden zebanileri getirirler insaallah,almak icin gittiklerindede orada kalirlar kesinlikle
bu sitede seref yoksunu insanciklarin övülmesi zoruma gidiyor
birisinin babasi anasini vuruyor,stadina gelen futbolcuyu dövdürüyor, birisi yolsuzluktan mahkemelerde sürünüyor,yani tam bulmuslar yönetici olacaklari takimi!
birakin fenerliler kendi sitelerinde kendi yönetimlerini övsünler
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

+18 !

Alıntı yapılan: keskinli - Haziran 02, 2008, 20:40:08
cehennemin dibinden zebanileri getirirler insaallah,almak icin gittiklerindede orada kalirlar kesinlikle
bu sitede seref yoksunu insanciklarin övülmesi zoruma gidiyor
birisinin babasi anasini vuruyor,stadina gelen futbolcuyu dövdürüyor, birisi yolsuzluktan mahkemelerde sürünüyor,yani tam bulmuslar yönetici olacaklari takimi!
birakin fenerliler kendi sitelerinde kendi yönetimlerini övsünler
katılıyorum...