Ana Menü

Fatih Terim: Kendimizden Korkuyorum

Başlatan Kralkartal21, Mayıs 25, 2008, 10:14:09

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Milli Takımlar Teknik Direktörü, "Şu anda daha fazla formda ve coşkuluyum. Avrupa Şampiyonası'nda tehlikeli olacak oyuncular var. Korkum yok. Bizim de sonucu değiştirecek oyuncularımız var. Korkum kendi oyuncularımın o maçta formda olmamaları beni korkutuyor" dedi.

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü Uruguay maçı öncesi dün Almanya'nın Mariendorf kasabasında düzenlediği basın toplantısında Avrupa Şampiyonası'nda çekindiği takım veya futbolcu olmadığını söyledi. Terim, "Rakiplerimizi tek tek analiz ediyoruz. Blok halinde ve tek tek rakiplerin kadrolarına hangi oyuncuları aldıklarını belirledik. Hafızada tutarak konsantre olmaya çalışıyoruz. Çekindiğimiz korktuğumuz oyuncu yok. Şampiyonada tehlikeli olacak oyuncular var. Ama bizim de sonucu değiştirecek oyuncularımız var. Korkum yok. Korkum kendi oyuncularım konusunda. Onların o maçta formda olmamaları beni korkutuyor" dedi.

Savunmada savruktuk

Slovakya maçında bir takım oyuncuları görme imkanı olduğuna değinen Terim şöyle devam etti:

"Bu maçın ikinci devresi 25 pozitif pasa çıkmamız beni sevindirdi. Her top final topu olmaktan çıkmalı. Taktiksel unsurların başında pas gelir. Bu arada yan toplardan gelen pasların gol olmaması sevindirdi. Defansımızın birebir ve konsantrasyon eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. Özel antrenmanlar yapıyoruz. O maçta hücumdan defansa geçtiğimizde savruk kaldık. Uruguay'ı rakip olarak teknik kapasitesinin üstün oluşu ve Portekiz'e benzemesi nedeniyle seçtik.

Hatırlatıyorduk ezberleteceğiz

Avrupa Şampiyonası'nda 40'tan fazla ülke dışarıda kalmış. 2 milyar insanın seyrettiği şampiyonaya geliyorsunuz. Benim üzerinde durduğum şey istikrar. Türkler gelerek ve oynayarak, bundan sonra da istikrarlı bir şekilde her iki yılda büyük şampiyonaya katılır mesajı var. Şu ana kadar Türkiye'ye hatırlattık. Bundan sonra ezberletmek istiyoruz. Başarılarımız kulüp ve milli takım seviyesinde de pozitif katkı sağlayacaktır.

Orkestranın birçok enstrümandan kurulu olduğu ortada ama tek ses çıkıyor. İnanç, birliktelik, takım ruhu sahaya yansıyacak. Ben o elektriği alıyorum. Futbolcuların heyecan ve coşkusunu hissediyorum."

Sadece Milli Takım

Avrupa Şampiyonası sonrası bir kulüp takımına gideceği şeklindeki haberlere de değinen Terim şöyle konuştu:

"Görevimin başındayken pozisyon gereği kimse ile görüşmediğimi belirttim. Şu anda fazla formda ve coşkuluyum. Ancak bu farklı bir heyecan, çünkü Milli Takım. Daha iddialı hedefler var. Ben konsantremi bir noktaya taşımak durumundayım. Muhakkak ki beni isteyen, beğenen oluyordur. Özellikle bunu federasyon ilişkileri ile bir tutmak kolay değil. Federasyon Başkanı Hasan Doğan, Levent Kızıl, Mahmut Özgener ve Serdar Güzelaydın ile konuştuk. Her şey net ve açıkken olayı başka söylentilere yormak iyi değil. Şu anda konsantrem sadece A Milli Takım'a
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

keskinli

hocam bende senden korkuyorum
yarin cikar 1-2 rakip oyuncuyu tekmeletirsin!
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

Non Mollare Mai

Çok doğru söylemiş imparator. Bizi anca biz yeneriz. Oynadıktan sonra alayı gelsin, fark yapmaz.
edit

onaT

terim formda beyler. bu iyi haber(bazıları için)...

ferdikoclu

Biri bu adama bir klüp bulsada şu milli takımı bıraksa.. Gidip orda terbiyesizliklere prim tanısa. Haksızlıklarına devam etse..
Dervişlik baştadır, tacda değildir
Kızdırmak oddadır, sacda değildir
Eğer bir müminin kalbin yıkarsan
Hakka eylediğin secde değildir...
Ararsan Allah'ı kalbinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir..