Ana Menü

TFF 3. Lig'de transfere 30 yaş sınırı getirildi

Başlatan carlito1903, Mayıs 13, 2008, 23:04:38

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Antalya'da yaptığı toplantıda TFF 3. Lig statüsündeki oyuncu uygunluğu esaslarında bazı değişikliklere giderek, bu sezondan itibaren 30 yaş ve üzerindeki oyuncularla sözleşme imzalanmamasına karar verdi.

Federasyon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Sözleşmesi devam eden oyuncuların haklarının korunacağı yeni uygulamaya göre, 2009-2010 sezonundan itibaren TFF 3. Lig'de 24 yaş ve altı oyuncularla sözleşme yapılabilecek. Ayrıca, 25-30 yaşları arasında en fazla 6 futbolcuyla sözleşme imzalanabilecek. Bunlardan sadece 4 tanesi müsabaka isim listesine yazılabilecek. Kulüpler, futbolcular ile imzalayacakları yeni sözleşmelerdeki süreleri, bu koşulu dikkate alıp belirleyecek" denildi.       

BORÇLU KULÜPLER SÖZLEŞME YAPAMAYACAK 

Toplantıda alınan bir başka karar uyarınca, futbol ailesine kesinleşmiş borcu olan kulüplerin transfer ettikleri futbolcuların sözleşmeleri tescil edilmeyecek ve borçlar ödenene kadar lisansları verilmeyecek.

TESCİL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Yönetim Kurulu ayrıca, bir üst lige terfi eden kulüplerden alınan tescil ücretlerini de azaltarak yeniden belirledi.
Buna göre, daha önce Turkcell Süper Lig'e yükselen kulüpler için 30 bin YTL olan tescil ücreti 500 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 18 bin YTL olan tescil ücreti 250 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için 15 bin YTL olan tescil ücreti 100 YTL'ye, TFF 3. Lig kulüpleri için 5 bin YTL olan tescil ücretleri ise 50 YTL'ye indirildi.

KULÜPLERİN AİDATLARI DÜŞTÜ

Federasyon, profesyonel takımı olan kulüplerden her yıl alınan aidatlarda da indirime gitti.
Bu çerçevede Turkcell Süper Lig kulüpleri için 3 bin 500 YTL olan aidatlar 250 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulüpleri için 2 bin YTL olan aidatlar 100 YTL'ye, TFF 2. Lig kulüpleri için bin 500 YTL olan aidatlar 50 YTL'ye, TFF 3. Lig için bin YTL olan aidatlar 25 YTL'ye düşürüldü.

Yönetim kurulu, amatör kulüplerin futbolcularının federasyona tescili için ödedikleri ücretlerde de indirime gidilmesi yolunda ilke kararı aldı.

keskinli

30 yasindan yukarida olanlar ölsünmü?
bu ne sacmalik?
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

KeePSaKe

Since 1903

Non Mollare Mai

Türk futbolunun gelişmesi açısından bence oldukça güzel bi gelişme.
Genç oyunculara yer vermek zorunda kalacaklar ve kazanan Türk futbolu olacak.
Biz değilmiydik genç oyuncu çıkmıyor diyen ? Alın işte bi fırsat.

Aidatlar ve Tescil ücretlerinin azaltılması da takımlar için sevindirici.
edit

beckyZWICKY

Alıntı yapılan: keskinli - Mayıs 13, 2008, 23:36:55
30 yasindan yukarida olanlar ölsünmü?
bu ne sacmalik?

keskinli
SüperModeratör

REP: 136

Yas: 37

;D
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

keskinli

ben kendi acimdan bakmam hic bi olaya ama bu karara göre 30 yasinda futbolu birakmak zorunda kalacak futbolcular,belkide en iyi dönemlerinde
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

Non Mollare Mai

İyi dönemini yaşayan bi futbolcu zaten 3. Ligde oynamaz abi.
İyiyse onu en azından bi 2. Lig B kategorisi takımı alır.
edit

akbaba71

Futbolda radikal kararlar alınırken ne kadar iyi niyetli davranırsanız davranın, "Ben yaptım oldu" demek ciddi sıkıntılara yol açabilir.
Konunun enine boyuna incelenmesi, ne getirip ne götüreceğinin iyi hesaplanması gerekir.
Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde kamuoyunun pek dikkatini çekmeyen bir karara imza attı.
Türkiye Profesyonel 3. Ligi'nde forma giyen futbolculara otuz yaş sınırını getirdi.
Kademeli olarak 2009-2010 sezonunda bunu 24'e indireceğini açıkladı.
İlk bakışta Türk futbolunun "kanayan yarası"  3. ligin ıslahı açısından olumlu bir adım gibi algılansa da, aceleci davranıldığı ve detayların atlandığı bir gerçek.
Öncelikle bu liglerde 30 yaşın üzerinde 252 kişinin akıbetinin ne olacağının düşünülmediği ortada.
"Gitsinler ikinci ligde oynasınlar" diyorsanız, zaten o imkanı bulamadıkları için bir alt kategoride oynamak zorunda kaldıklarını bilmiyorsunuz anlamına gelir.
İki sene sonra yaş sınırı 24'e çekildiğinde işsizler ordusunun sayısı belki de 500'ü bulacak.
Bu kadar futbolcunun bir başka ligde istihdam edilemeyeceği aşikar iken "şeriatın kestiği parmak acımaz" diyemezsiniz.
Peki, çalışma özgürlükleri elinden alınan insanların geleceği ne olacak?
Bu yaşta zorunlu emekliliğe ayrılmalarının bedelini kim ödeyecek?
Koca bir sezonda beş-on bin YTL'ye top koşturan diğer oyuncuların kulüpler gözünde değeri daha da düşmeyecek mi?
Amatör kümeler gizli profesyonellere teslim edilmeyecek mi?
Üçüncü ligi Türk futbolunun alt yapısı haline getireceğiz derken, oradaki takımların da yarışmacı kimliği taşıdığını unutmak sorunlara çözüm getirecek mi?
Hiç sanmıyorum.
Mağdurlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitse ve "Türkiye'de 30 yaşına geldiğimiz için işimiz elimizden alınıyor" şikayetinde bulunsa, çıkacak kararın bedeli ağır olur.
Federasyonun insanların ekmeği ile oynama niyeti taşıdığına ihtimal vermiyorum.
Gençlere imkan tanımak, bin türlü spekülasyonun yaşandığı 3. Lig'e çeki düzen getirmek istediklerini biliyorum.
Ancak kademeli olarak asgari 5 yıla yayılması gereken projeye gereken özenin gösterilmediği çok açık.
Şunu anımsatmakta yarar var;
Şenes Erzik döneminde benzer bir girişim Profesyonel Futbolcular Derneği'nden gelen yüzlerce itiraz dilekçesiyle askıya alınmıştı.
Projenin fikir babası Hasan Doğan'a naçizane bir önerim var;
Yol yakınken kararın gözden geçirip, ileride başınızın ağrımasını engelleyin. Hiçbir şey kaybetmez, çok şey kazanırsınız!

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carsi52

Bölünür senin için uykular!