Ana Menü

Gerard cimbomu unutmadı !

Başlatan Non Mollare Mai, Nisan 18, 2008, 00:23:30

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Non Mollare Mai

Liverpool´un yıldızı Steven Gerrard, hayatını anlattığı ve satış rekorları kıran kitabında Galatasaray´ı da es geçmemiş!: 2003'te oynadığımız hazırlık maçı vahşi batı filmlerinden farksızdı. Kendimi kanlı bir boksör gibi hissediyordum.

* Liverpool'un yıldızı Steven Gerrard, hayatını anlattığı ve satış rekorları kıran kitabında Galatasaray'ı da es geçmemiş!:

* 2003'te oynadığımız hazırlık maçı vahşi batı filmlerinden farksızdı. Kendimi kanlı bir boksör gibi hissediyordum

* Hakan Ünsal'a tekme attım. Türkler etrafımı sardı ve yüzüme tükürdüler. Hakan Şükür beni çimdikledi. Çılgına dönmüştüm...

Liverpool'un ve İngiliz futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yetenek olan, hatta adı şimdiden efsane oyuncularla birlikte anılmaya başlanan Steven Gerrard, geçen yıl çıkardığı ve hayatını anlattığı, 'Gerrard, My Autobiography' kitabında Galatasaray'a da özel bir yer ayırmış. Yıldız futbolcunun unutamadığı anısı, 3 Ağustos 2003'te Cim Bom'un Amsterdam'da 2-1'lik skorla kazandığı hazırlık maçı. İşte Gerrard'ın kaleminden, kendi deyimiyle 'vahşi batı' filmi!:

'Gerçek bir savaştı'
Ve tarih 3 Ağustos 2003... Kendimizi Hollanda'nın Amsterdam Arena Stadı'nda Galatasaray'la oynarken buluyoruz. Bu kesinlikle sezon öncesinde centilmence oynanan bir hazırlık maçı değildi. Bildiğiniz gibi, o ana kadar Türkiye ve İngiltere arasında hem milli hem de kulüp takımları seviyesinde tansiyon hep yükseliyordu. Birkaç ay öncesine kadar İngiltere, Sunderland'in Stadium of Lights Stadı'nda 2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'yi yenmişti. Bu, gerçek bir savaştı. En ufak bir kıvılcım bile tansiyonu artırıyordu. Galatasaraylı oyuncuların hedefi de İngiliz oyunculardı...

'Kulübede dayanamıyordum'
Maça yedek kulübesinde başlamıştım. Türkler Michael (Owen) ve Emile'e (Heskey) sert giriyordu. Dayanamıyordum, hocamız Gerard Houlier'e sürekli beni oyuna almasını söylüyordum. Bundan yarım saat sonra (Dk.64) sahadaydım. Harry Kewell'a çok sert bir müdahale yapıldı. Bu tıpkı bir vahşi batı filmi gibiydi. İki taraf arasında savaş devam ediyordu. Benim oyunda olmadığım süreyi telafi etmem gerekiyordu. Galatasaraylı futbolcular hafif tekmeler, formalardan çekmeler ve tükürmelerle bize karşı oynuyorlardı.

'Hareket eden her şeye tekme'
Hakan Şükür olayların ortasındaki adamdı. Hakan Ünsal da boş durmuyordu. Birden yüzüme bir dirsek yedim. Gözlerim sulanmış, dudağım şişmiş ve sinirlerim iyice gerilmişti. Hemen sahada Hakan Şükür ile Ünsal'ı aramaya başladım ve Ünsal'a bir tekme attım. Hollandalı hakem Rene Temmink bana bir kart gösterdi. Artık Türkler peşimdeydi... Ve bir başka dirsek daha! Kendimi kanlı bir boksör gibi hissediyordum. Bizim genç forvetimiz Neil Mellor, Gabriel Tamas'a bir tekme attı. Ve Temmink ona kırmızı kart gösterdi. İyice sinirlenmiş ve hareket eden her şeye tekme atmaya başlamıştım.

'Klasik Türk provokasyonu!'
Hakem, Hakan Ünsal'a yaptığım hareket için aptalca bir frikik kararı verdi. Türkler hemen etrafımı sardı ve yüzüme tükürdüler. Yüzümü sildim. Hakan Şükür beni çimdikledi. Bu, klasik bir Türk provokasyonuydu. Hakemin bu kararlarıyla çılgına dönmüştüm. Ona, "Sen şişko bir ...sın' diye bağırdım. Temmink, "Ne dedin sen, gel buraya" dedi ve ikinci sarı karttan beni oyundan attı. Böylece Türkler'in istediği oldu. Hakem yabancıydı ve İngilizce biliyordu. Bu karar beni UEFA Kupası maçlarında etkileyebilirdi. Hocamız Gerard, hakemle görüşmeye gitti. Ve yüzünde bir gülümsemeyle dönerek, "Hakemle konuştum, bunu raporuna yazmayacak. Sadece, 'Gerrard agresifti, ama küfür etmedi' ifadesini kullanacak. Yani bir sorun yok" dedi. Sonuç; Temmink için Fair-Play! Ve şimdi rahatım
edit

eRe

bu haberı okumustum
her zaman kı turk provokasyonu kelımesı hıc yakısmamıs ! gozumden dusurdu gerard kendısını
ayrıca en sonda hakemle ılgılı dıalog nelerın yapılabıldıgını gosterıyor
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

gürol

galatasarayı değil türklri es geçmemiş olacaktı başlık bence...
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

TurkishTank

eee...suc gerard'da degilki...turkleri temsil eden ahlaksiz gs'lilerde...altustu bi hazirlik maci... ne onemi var milleti sakatlamaya girmeye...ben size simdiden soyleyim, ingilizlerin kulturunde oyle hazirlik maclari kiran kirana gecmez... fizik kondisyonunu mac kondisyonun getirmek icin oynanir... bence provakatorluk her ulkede var... en cirkef insanlarida brezilyalilar veyat portekizler...
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

carsi52

Geseninde ne kadar çirkef birisi oLduğu yine beLLi oLdu.
Gerard'a sanki tüm türkLer böyLe bir şey yaptı !
Bölünür senin için uykular!

Delirdik

Gsnin anLayışı işte. Eğer kazanmak için tükürmen gerekiyorsa tüküreceksin
TekmeLer atman gerekiyorsa atacaksın
DirsekLeri gerçirmen gerekiyorsa geçireceksin

Her şey mübah bu yoLda ;)
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

noumAyberk

Gerrçekten gsli oyuncuların yaptığı büyük bi terbiyesizlik!!
Geçen sene çıktı kitap diyor.Demekki bizim maçtan önce.İnş. Gerarrda İnönü Stadındaki oyunu görünce Türkleri yanlış tanıdığını anlamıştır ve gsnin hatasını telafi etmiş oluruz

Delirdik

yaa hazırLık maçıymış bide :) özeL bir durum mu vardı ki bukadar savaşmışLar sahada
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

noumAyberk

Alıntı yapılan: Smyrnian Senna - Nisan 18, 2008, 00:23:30

Bildiğiniz gibi, o ana kadar Türkiye ve İngiltere arasında hem milli hem de kulüp takımları seviyesinde tansiyon hep yükseliyordu. Birkaç ay öncesine kadar İngiltere, Sunderland'in Stadium of Lights Stadı'nda 2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'yi yenmişti. Bu, gerçek bir savaştı. En ufak bir kıvılcım bile tansiyonu artırıyordu. Galatasaraylı oyuncuların hedefi de İngiliz oyunculardı...

Anarchy*

:)
Bu anLayış oLduğu sürece Türk futboLu iLerLeyemez.

lambkuzu

Bir daha kimse bu çirkef gese ye dostumuzmuş gibi davranmasın.
Hayatı süsledik izharı ittihatla bugün,
Yolunda gençliğin ulvi değil miydi birleşmek.
Sebatı bayrağımız yaptık, i'tilamız için
Neticesiz ve boş olmaz sebatla hiçbir emek.
Dakikalar bize bir nağbe nişad olsun.
Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun

carlito1903

Kitabında İnönü'de yaşadığı muhteşem atmosferden bahsetmemiş mi ???

Bi röportajında 'o maçı hala unutamıyorum, tek kelimeyle muhteşemdi' demişti, kitabında yazmasını beklerdim...

mdc

Alıntı yapılan: carlito1903 - Nisan 20, 2008, 08:47:21
Kitabında İnönü'de yaşadığı muhteşem atmosferden bahsetmemiş mi ???

Bi röportajında 'o maçı hala unutamıyorum, tek kelimeyle muhteşemdi' demişti, kitabında yazmasını beklerdim...

Alıntı YapSteven Gerrard, geçen yıl çıkardığı ve hayatını anlattığı, 'Gerrard, My Autobiography'

:D
HAYATTA BEŞİKTAŞ

carlito1903

Pardon ya gözümden kaçmış :)

Ama insan yine de bahseder kardeşim bizim tribünlerden ;D :P

mdc

Tekrar yayınlamalı kitabı.
Büyük terbiyesizlik :D
HAYATTA BEŞİKTAŞ