Ana Menü

Sıra Dışı Bir Yıldız - Paul Gascoigne

Başlatan carlito1903, Nisan 15, 2008, 12:52:47

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Oynadığı dönemlerde futbol ne onunla ne de onsuz oluyordu. Her günü ayrı bir olay, her günü ayrı bir heyecandı Paul Gascoigne'in. 27 Mayıs 1967'de doğan İngiliz futbolcu, kariyeri boyunca Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio ve Glasgow Rangers gibi dönemin önemli kulüplerinin orta sahasında görev aldı. İngiltere Milli Takımı'nın değişmez 8 numarası olan Gazza, bu formayı da 57 kez giydi.   

Geçtiğimiz aylarda kendi canına kastettiği yönünde çıkan haberlerle hayranlarını üzen Gazza, bu olayın ardından 21 Şubat 2008'de ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedaviye alındı.   

Gazza'nın futbol tarihine geçmiş ilginç vukuatlarından birkaç tanesini okuyarak şu anda zor günler geçiren yıldızı gülümseyerek analım...   

- 1988'de Tottenham'a transfer olan Gazza, anlaşmaya son noktayı koyacak imza töreni öncesinde birkaç gün Hadley Wood Oteli'nde kaldı. Oteldeki tüm masrafları Spurs tarafından karşılanan İngiliz yıldız, basın törenindeki açıklamasıyla daha ilk günlerden nasıl biri olacağının sinyallerini vermişti. Gazza başkanla tokalaştıktan sonra basın mensuplarını selamlayarak şu sözleri söyledi: "Siz basın mensuplarının sayesinde son üç gündür hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Bu tören olacak ve beni Spurs formasıyla göreceksiniz diye kulübüm tüm masraflarımı karşılayarak beni üç gün burada ağırladı. Eğer siz olmasaydınız, ben de böyle bir tatil yapamazdım."   

- 1998 yılında formasını giydiği Middlesbrough'nun Premier Lig'e çıkmasında büyük rol oynayan Gazza, gazetecilerin Boro'da kendini nasıl hissediyorsun sorusuna "Soğanların arasındaki kebap gibiyim" cevabını verdi.   

- Lazio'da oynadığı dönemde kendisine uzatılan mikrofona var gücüyle geğirdiği için 50.000 € tutarında bir cezaya çarptırıldı.   İngiltere Milli Takımı antrenmanındayken, bir sonraki rakipleri olan Norveç'ten gelen muhabirin "Norveç'e bir mesajın var mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Evet. s..... git Norveç."   

- Yine Lazio'da oynadığı günlerde, yaptığı bir basın toplantısında gazetecileri ayağa kalkıp kısa bir sürelik sessizliğe davet etti. Tam herkes ayağa kalkıp susmuşken, salondaki herkesin duyabileceği bir biçimde gaz çıkararak basın toplantısını bitirdiğini açıkladı.   

- İngiltere Milli Takımı'ndan takım arkadaşı olan Denis Wise'ın Armani takımını sırf keyif olsun diye makasla paramparça etti.   

- 1991 İngiltere Federasyon Kupası finali öncesinde maça mavi renk perukla çıkmayı düşündüğünü açıkladı.   

- Danimarka Futbol Federasyonu başkanıyla yapacağı buluşmada, başkanla selamlaştıktan sonra kameralara Danimarkaca birşeyler söylemesi istenmişti. Bu isteği beğenmeyen Gazza, kendine yakışır bir çözüm buldu. Gazza, federasyon başkanıyla selamlaştıktan sonra kameralara dönerek, ünlü kukla programı Muppet Show'da yer alan İsveçli Aşçı karakterinin taklitini yaptı.

Gazza'yı tanımayan genç kuşaklar için lafı, oyuncunun üstün yeteneğini sergileyen bir video derlemesiyle bağlayalım:

http://www.youtube.com/watch?v=tCdneO58E6A&eurl=http://www.goal.com/tr/Articolo.aspx?ContenutoId=658833

NoPasaran

Sorunlu yıldız :D

Çok seviliyordu bee

Yok şimdi böyleleri
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Non Mollare Mai

En sevdiğim futbolcu tarzı.
Bi kaç olayı bilmiyordum, geğirme olayına bittim. ;D
Muhteşem golcüydü..
edit