Ana Menü

ManU zafere adım adım!

Başlatan akbaba71, Nisan 13, 2008, 20:05:40

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

ManU zafere adım adım!
Kırmızı Şeytanlar şampiyonluğa koşuyor! İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 30. hafta karşılaşmasında, Old Trafford Stadyumu'nda zirve mücadelesi veren iki ekip Manchester United ile Arsenal karşı karşıya geldi ve maçta gülen taraf 2-1'lik skorla Manchester United oldu. Ev sahibi ekibin golleri karşılaşmanın 53. dakikasında Cristiano Ronaldo ve 71'de Owen Hargreaves'ten gelirken, Arsenal'in sayısını 48. dakikada Adebayor kaydetti.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ ÖDÜL

Dev karşılaşma öncesi İngiltere Premier Ligi'nde 'Ayın Oyuncusu' ve 'Ayın Teknik Direktörü' ödüllerini alan Manchester United'lı Cristiano Ronaldo ve Sir Alex Ferguson, Old Trafford'da binlerce taraftarın önünde ödüllerini aldı. Bu esnada kopan alkış fırtınası, Kırmızı Şeytanlar'a maç öncesi büyük moral oldu.

İLK YARIDA GOL YOK

Karşılaşmanın 0-0 sona eren ilk yarısında daha baskın olan taraf konuk ekip Arsenal'di. Topçular, orta sahadan Hleb ve Fabregas'ın desteğiyle golcü futbolcuları Adebayor'u birçok kez gol pozisyonuna sokarken, siyahi oyuncu bu pozisyonları cömertçe harcadı. Ev sahibi Manchester United'ta ise sürekli kanat değiştirerek oynayan Cristiano Ronaldo ve hücum hattında bulunan Wayne Rooney, bu yarıda Kırmızı Şeytanlar adına gol pozisyonlarına girdiler ancak değerlendiremediler.

BİR FRİKİK, BİR PENALTI, MANCHESTER YİNE KAZANDI

İkinci yarıya ise konuk ekip Arsenal golle başladı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Hleb ile başlayan atakta Van Persie'nin asistini iyi değerlendiren Adebayor, kafayla Arsenal'i bu zorlu deplasmanda öne geçirdi. Manchester United'ın cevabı da çabuk geldi. 52. dakikada gelişen ev sahibi ekibin atağında, Carrick'in ortası Gallas tarafından elle kesilince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ronaldo'nun hakemin uyarısı üzerine iki kez kullandığı ve ikisini de ağlarla gönderdiği penaltının ardından Manchester United beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından Tevez ve Ronaldo ile rakip kaleye yüklenen Kırmızı Şeytanlar, aradığı golü 71. dakikada buldu. Bu dakikada kazanılan serbest vuruşta topun gerisine gelen Owen Hargreaves nefis bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. Kalan 20 dakikalık kısımda iki takım da gol pozisyonları buldu ancak değerlendiremeyince karşılaşmada gülen taraf Manchester United oldu.

Bu sonucun ardından Manchester United, ligdeki puanını 80'e yükselterek şampiyonluk yolunda yürüyüşünü emin adımlarla sürdürdü. Arsenal ise 71 puanda kalarak son 4 hafta öncesi bir nevi havlu atmış oldu.

İLK 11'LER

Manchester United: van der Sar - Evra, Pique, Ferdinand, Brown - Park, Scholes, Hargreaves, Carrick - Ronaldo - Rooney

Teknik direktör: Alex Ferguson

Arsenal: Lehmann - Clichy, Gallas, Song, Toure - Hleb, Gilberto Silva, Fabregas, Eboue - van Persie, Adebayor

Teknik direktör: Arsene Wenger

13.04.2008   

Kaynak : Sporx.com
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carsi52

oLey oLey oLey oLey şampiyonnn ManU :D
Bölünür senin için uykular!

Anarchy*

GüzeL maçtı.
HeLaL oLsun Manu.

carlito1903

2 hafta sonra Chelsea ile deplasmanda yapacakları maç şampiyonluk açısından çok önemli olacak...

Herşey bitmedi daha çok sürprizler olabilir ama Manchester çok daha şanslı...

Cem Goren

liverpooll her zamanki gibi beni yine üzdü
altın kapılarımız kan oldu tayfun