Ana Menü

F1 2008

Başlatan carlito1903, Mart 11, 2008, 16:19:18

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Yeni sezon bu haftasonu başlıyor...

Sezonun ilk yarışı 16 Martta Avustralya da başlayacak...

Yeni sezon hakkında herşeyi bu topic de konuşabiliriz...

carlito1903

Motor sporlarının en önemli organizasyonu olan Formula 1'de geri sayım başladı.

Toplam 11 takım ve 22 sürücünün mücadele edeceği Formula 1 2008 sezonunda heyecan, yarın TSİ 05.00'te Avustralya'nın Melbourne kentinde yapılacak sıralama turlarıyla start alacak.

Bu yıl 59.'su düzenlenen FIA Formula 1 dünya şampiyonasının ilk ayağı Avustralya Grand Prix'inin resmi antrenman turları yapıldı.

Melbourne'deki Albert Park'ta sabah yapılan antrenman turlarında Ferrari'nın dünya şampiyonu pilotu Kimi Raikkonen'in yaptığı 1 dakika 26.461 saniyelik zaman günün en iyi derecesi oldu.

Geçen yıl dünya şampiyonluğunu son yarışta kaybeden Lewis Hamilton, sabah seansında Raikkonen'in yarım saniye gerisinde kaldı. 

Öğleden sonra koşulan 2. seanstaysa Raikkonen 1 dakika 28.208 saniyelik derecesiyle altıncı sırada yer alırken Hamilton 1 dakika 26.559 saniyelik zamanıyla 2. seansın en hızlı ismi oldu.

2007 sezonunu McLaren'de geçiren ancak bu sezon 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonlukları yaşadığı eski takımı Renault'ya dönen Fernando Alonso ise sabah seansında 6., öğle seansında 13. olarak bekleneni veremedi.

YENİ SEZON VE YENİLİKLER
Formula 1'de 2008 sezonu bazı kural değişikliklerini de beraberinde getirecek.

En dikkat çeken kural değişikliği, otomobillerin maksimum güçle kalkmasını sağlayan ve 2001 yılından beri serbest olan kalkış kontrol sisteminin artık kullanılamayacak olması.

Ayrıca vites kutuları 4 yarışta bir değiştirilebilecek ve sıralama turlarında ilk bölüm 20 dakika, son bölüm ise 10 dakika olacak.

Formula 1'e bu yıl iki yol yarışı daha eklendi. Daha önce sadece Monaco Grand Prix'sinde caddelere çıkan Formula 1 otomobilleri, bu sene Valencia ve Singapur'da da normal caddelerde yarışacak.

Singapur Grand Prix'sinin bir diğer özelliği ise Formula 1 tarihinde gece yapılacak ilk yarış olması.

levent1903

sabah 5 te kim izlicek yavvvv -- artik tekrarina bakariz

herkesin favorisi ferrari ve mclaren ama ben BMW den baya bir cikis bekliyorum

kalkış kontrol sisteminin  kullanılamayacak olmasi action getirebilir bence, hele kalkista ( start ta )
baya kazalar olabilir....

ayrica istanbul grand prix bu sene mayis ayina denk geliyor herhalde, yoksa hep agustos ta idi..
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

carlito1903

Türkiye grand prix si 11 Mayıs'ta yapılacak bu sene...
Bence geçen senelere göre daha fazla seyirci olur bu sene...

Umarım gelenek bozulmaz ve Massa kazanır yine... :)

carlito1903

Formula 1 sezonunun açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sinin sıralama turlarında, McLaren pilotu Lewis Hamilton ilk sırayı aldı. Son şampiyon Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, aracında yaşadığı sorun nedeniyle 16. sıradan start alacak.

McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 1: 26.714 saniyelik tur zamanıyla 2008 sezonunun ilk yarışına pol pozisyonda başlama hakkını elde etti.

Sezonun açılış yarışına ilk çizgide Hamilton'ın yanında BMW Sauber'den Robert Kubica başlayacak. Polonyalı pilot 0.155 saniye farkla sıralama turlarında ikinciliği elde etti.

Renault'dan McLaren'e geçen Fin pilotu Heikki Kovalainen üçüncü sırayı alırken, Ferrari pilotu Felipe Massa yarışa dördüncü sıradan başlayacak.

Geçen sezon yaşadığı sorunlar nedeniyle McLaren'dan ayrılan ve eski takımı Renault'ya dönen İspanyol pilot Fernando Alonso ise ancak 12. olabilidi. Alonso, Toyota pilotu Timo Glock'un 5 sıra ceza alması nedeniyle yarışa 11. sırada başlayacak.

RAIKKONEN'İN ŞANSSIZLIĞI

Geçen senenin Avustralya Grand Prix'si galibi ve son Formula 1 şampiyonu Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, aracında yaşadığı sorun nedeniyle sıralama turlarında 16. oldu. Raikkonen'in aracı ilk seansta pit yolunda stop edince, takım elemanları tarafından garaja kadar itildi.

Sıralama turların sonucunda BMW Sauber'den Nick Heidfeld beşinci, Toyota'dan Jarno Trulli altıncı, Williams'tan Nico Rosberg yedinci, Red Bull'dan David Coulthard sekizinci, Toyota'dan Timo Glock dokuzuncu oldu. Final seansında aracında sorun yaşayan Toro Rosso'dan Sebastian Vettel ise 10'uncu sırayı aldı.

Öte yandan sıralamalarda 9. olan Timo Glock, aracının vites kutusunu değiştirince 5 sıra ceza aldı. Glock yarışa 14. sıradan başlayacak. Böylece Vettel yarışta 9., Barrichello ise 10. sıradan start alacak.

carlito1903

Olayların damgasını vurduğu Formula 1 sezonu açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sini, McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. Sadece 7 pilotun finiş gördüğü Avustralya'da, Ferrari sürücüleri yarış dışı kaldı.

Avustralya Grand Prix'si ile başlayan Formula 1 2008 sezonunu açılış yarışına olaylar damgasını vurdu.

7 pilotun finiş görebildiği yarışa pol pozisyonda başlayan McLaren pilotu Lewis Hamilton, kariyerinin 5. zaferini elde etti.

Albert Park'ta koşulan 58 turluk yarışta, BMW Sauber'den Nick Heidfeld, Hamilton'ın 5.5 saniye gerisinde ikinci sırayı alırken üçüncülüğü elde eden Williams'tan Nico Rosberg, kariyerinde ilk kez podyuma çıktı.

Renault'dan Fernando Alonso, bitime iki tur kala geçildiği McLaren pilotu Heikki Kovalainen'i son turda geçerek yarışı dördüncü sırada bitirdi. İki kez dünya şampiyonu olduğu Renault'ya bu sezon dönen Fernando Alonso, 2003 yılından bu yana Melbourne'da ilk kez podyuma çıkamadı.

Yarışı 6. sırada tamamlayan Honda pilotu Rubens Barrichello, 2006 Brezilya GP'sinden sonra ilk kez puan almayı başarırken, Williams'ın çaylak pilotu Kazuki Nakajima 7. olarak Formula 1 kariyerine 2 puanla başladı.

FERRARİLER FİNİŞ GÖREMEDİ
Kazalarla başlayan yarışta ilk turun sonunda, beş pilot mücadele dışı kaldı. Güvenlik aracı 1 tur pistte kaldıktan sonra pite döndü ve yarış tekrar başladı.

Bu kez bitime 33. tur kala Ferrari pilotu Felipe Massa ile David Coulthard kaza yapınca güvenlik aracı tekrar piste girdi. Coulthard kaza sonrası yarışa devam edemezken bir kaç tur sonra Felipe Massa yaşadığı mekanik sorun nedeniyle aracını kenara çekti ve yarışa veda etti. Yine araçlarında sorun yaşayan  Takuma Sato ve Nelsinho Piquet Jr. da yarışa devam edemediler.

Bitime 15 tur kala Toyota pilotu Timo Glock kaza yapanıca güvenlik aracı bir kez daha piste girmek zorunda kaldı. Glock'un aracından saçılan parçaların temizlenmesinin ardından yarış tekrar başladı.

Daha sonra kazasız devam eden yarışta, ilk önce Robert Kubica, 5 tur kala son şampiyon Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ve 3 tur kala Sebastien Bourdais araçlarında yaşadıkları sorun nedeniyle yarış dışı kaldılar.

Formula 1 kariyerinde ilk yarışına çıkan Toro Rosso pilotu Sebastien Bourdais, yarışın yüzde 90'ını tamamladığı için klasmanda sekizinciliği elde etti ve bir puanı hanesine yazdırdı. Raikkonen de Bourdais gibi yarışın yüzde 90'ını bitirdiği için resmi klasmanda dokuzunculuğun sahibi oldu.

akbaba71

Mc Laren Mercedes 14
Ferrari 0

iyi bir başlangıc oldu bu bizim için hamilton ilk yarışı kazanmasıda ayrıca güzel kovalainenin bizdeki ilk yarışında puan almasında güzeldi
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

ariff07

saat 6:10  a kurmuştum telefonu, çaldı, kapattım, hadi bi 10 dakika daha yatayım, bi yattım , babamın sesiyle uyandım hadi oğlum izlemicekmisin fomula 1 i diye, tamam baba geliyorum diyerek gittim açtım cnn türk ü , çok ilginç bir yarış oldu 3 kez Güvenlik Aracı girdi, kazalar,arızalar,benzin bitmeler, tam anlamıyla bir açılıştı. uyku sersemi olduğum için tam anlamadım ama saat 14:50 de bir kez daha tekrarını izleyeceğim, Raikkonen im de bi ara 16.lıktan  2.oldu ama 2 kez virajı alamadı + benzini bitti 9.olarak tamamladı Avustralya-Melbourne i.  

TurkishTank

Alıntı yapılan: ariff07 - Mart 16, 2008, 11:16:05
saat 6:10  a kurmuştum telefonu, çaldı, kapattım, hadi bi 10 dakika daha yatayım, bi yattım , babamın sesiyle uyandım hadi oğlum izlemicekmisin fomula 1 i diye, tamam baba geliyorum diyerek gittim açtım cnn türk ü , çok ilginç bir yarış oldu 3 kez Güvenlik Aracı girdi, kazalar,arızalar,benzin bitmeler, tam anlamıyla bir açılıştı. uyku sersemi olduğum için tam anlamadım ama saat 14:50 de bir kez daha tekrarını izleyeceğim, Raikkonen im de bi ara 16.lıktan  2.oldu ama 2 kez virajı alamadı + benzini bitti 9.olarak tamamladı Avustralya-Melbourne i.  

yaa...ben her haftasonu sabahin 3'unde kalkiyom basiktasimin maclarini izlemek icin :) kolay degil oyle uykunu bolmek :)
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

Onur*

Alıntı yapılan: ariff07 - Mart 16, 2008, 11:16:05

Ben kalktım açtım tvyi boş boş izledim. Ne izlediğimi yarım yamalak hatırlıyorum.

Bir de gündüz izleyince tam oldu

Ama kazandı benim takım yine. :)
duymadığım kalmadı; kalmayanı duydum aklım almadı..!

ariff07

senin takımın batsın usta :)

Onur*

Senin adam battı bile :)

levent1903

Ferrari lerin kendi suclari puan alamamasi, massa cok amatörce idi bugün,
ama beni sevindiren durum BMW nin Mclaren ve Ferrari nin ardindaki farki kapatmasi. artik BMW 3. büyük diyebiliriz

Alıntı yapılan: levent1903 - Mart 14, 2008, 16:14:13
herkesin favorisi ferrari ve mclaren ama ben BMW den baya bir cikis bekliyorum

Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

ariff07

başına mclaren araçları kadar taş düşsün :)

Onur*