Ana Menü

Güle güle Ronaldo!

Başlatan CHEm !, Şubat 14, 2008, 11:42:14

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CHEm !

Serie A'da Çarşamba akşamı Mİlan'la Livorno arasında oynanan erteleme maçında sol dizinden ağır biçimde sakatlanan Ronaldo'nun futbol kariyeri büyük ihtimalle sona erdi.

Milan'ın Livorno'yla 1-1 berabere kaldığı maçın 56. dakikasında oyuna girdikten birkaç dakika sonra rakip ceza sahası içinde kimsenin müdahelesi olmadan yere yığılan Ronaldo, gözyaşları içinde kenara alındı.

Hemen hastaneye kaldırılan Ronaldo'nun sol diz tendonunun tamamen dağıldığı ve oyuncunun cerrahi müdaheleye ihtiyaç duyduğu gelen ilk haberler arasındaydı.

31 yaşındaki futbolcu daha önce de 1998 ve 2000 yıllarında sol dizinden sakatlık geçirmişti.

Ronaldo'nun ameliyattan sonraki rehabilitasyon sürecini çabuk atlatsa bile böylesi ağır bir sakatlığın ardından sahalara dönme ihtimali oldukça düşük görünüyor. Ayrıca, Ronaldo'nun dizinin zayıflığı hesaba katıldığında böyle bir geri dönüş çabasının ciddi riskler taşıyacağı da gelen haberler arasında.

Geçtiğimiz günlerde sezon sonunda futbolu bırakmayı düşündüğünü açıklayan Ronaldo'nun bu sakatlıktan sonra kararını kesinleştirmesi bekleniyor.

Ancelotti: "Oynayacak durumdaydı"

Öte yandan, Ronaldo'yu tam iyileşmeden sahaya sürdüğü gerekçesiyle eleştirilen Milan teknik direktörü Carlo Ancelotti ise, ilk açıklamasında, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Ama Ronaldo oynadıysa, bu oynayacak durumda olduğu içindir. Biz aptal değiliz ki oyuncuyu riske atalım. Seedorf, Kaka ve Pato'nun yokluğunda oyuna sokacağım başka bir oyuncum yoktu," diye konuştu.

Ronaldo'nun sakatlığının tüm camiayı çok üzdüğünü de belirten İtalyan teknik adam, "Şimdiden kariyerinin sona erdiğini söyleyemem. Bunu zaman gösterecek. Şu anda tek yapmamız gereken soğukkanlılığımıszı koruayarak bekleme," dedi.

Amelia: "Korkunç bir sesti"

Sakatlık anında Ronaldo'nun yakınında olan Livorno kalecisi Amelia ise, Brezilyalı oyuncunun dizinden gelen korkunç sesi duyduğunu söyleyerek, "Ronaldo'nun dizinden gelen sesi duyamazsınız belki ama ben duydum," dedi.

Milan asbaşkanı Adriano Galliani ise Ronaldo'nun sakatlığının çok ciddi olduğunu belirterek, "Sahalardan ne kadar uzak kalacağı henüz belli değil, bütün testler yapıldıktan sonra durum netleşecek ancak sol diz tendonunda ciddi bir sorun olduğu doğru," dedi.

http://www.youtube.com/watch?v=E_GFUBcklKo
Allah kitap Beşiktaş

carlito1903

İnter de oynarken de başına gelmişti bu olay,ne diyelim umarız iyileşir...
fotomaç düşünsün artık Ronaldo futbolu bırakırsa kimi getirecekler fenere adamlar :D

TurkishTank

onu bunu birak...gersekten super golcuydu...inan geciridigi ameliyatlara ragmen dunya kupalarda en fazla gol atan oyuncu oluyor... ayni sakatligi iki kere yasayip tekrar super bir golcu olmak kolay degil... genc ronaldo herkesi dagitiyordu bee... gercekten cok uzuldum bu habere...bi futbolcunun kariyeri boyle bitmesi hos degil...acik konasayim bence bundan sonra doncegini sanmiyom...
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

Adriano

Çok büyük düşüşler sonrası tam eski performansına ulaşıyor derken tamamen sona erdi..
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

Alves

Sen taraftar olarak elini taşın altına koymuyorsan,futbolcudan da tekmeye kafa uzatmasını bekleyemezsin...

Guti ORÇ.

bir efsane daha futbolu bırakyor desenize...

salvador

yazık oldu adamı tam izlemeden doydum neyseki 3 dünya kupasında onu izledim yazık

tv den izlerken read madrid deydi spiker ronaldo kosamıyor kilolu vs. gibi laflar ediyordu teknik direktör nasıl cıkarmıyor hayret içindeyim diyordu spiker ama bir pozisyon oldu ve ronaldo topu aldı önünde 5 m  uzakta genç oyuncu onu karşılıyor du topu bir ileri vurdu ve cocuga 10 m depar attı ve bana mısın demeden geçti anladım ki kilo bile bu adamın hızını etkilememiş ve spiker 2 dk sustu ve ronalda yıldız demeye başladı

inşallah iyileşirsin sahalara dönersin   
www.cansuyu.biz/forum/index.php

sizleride bekleriz...

[KralKartal]

Futbol hayati bitmedi... Bu sezonu kapatti....

31 yasinda zaten... Dizinden tekrar ameliyat olacak..
Ve bence geri dönecek..tabi kolay degil ama Milan destekliyor..
bu daha onemli...

Ronaldo, Ilhan Mansiz gibi degil ki,
1 sakatlik gecirdi futbol hayati bitti..

Tamda yeni formunu tutmustu...ama ronaldoyu en kisa zamanda yine izleyecegiz !

Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

carlito1903

Ronaldo futbol hayatı boyunca çok çekti bu sakatlık belasından ama yine de bir efsane oldu...
Acaba bu kadar sakatlık yaşamasa nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyor insan...

husoeagle

ronaldo sahalara dönermi dönmezmi bilmem geçmiş olsun ama

ihsan ilhan mansız 1 sakatlık geçirdi diye futbolu bırakmadı
o geçirdiği sakatlıktan sonra sahalara döndü ama devre arasında almanyada trafik kazası geçirdikten sonra futbolu bıraktı ama yine futbola dönmekten bahsediyordu yarışmada ne oldu bilmiyorum

carsi52

Sanmıyorum artık bu saatten sonra bu kadar büyük sakatLıktan sonra yeniden eskisi gibi oLacağını.
Geçmiş oLsun ne diyeLim.
Bölünür senin için uykular!

[KralKartal]

Ilhan ameliyat gecirir, diskolarda gezer..
Trafik kazasi gecirmedende futbolu birakmadi mi?
acaba ne yapti? Neyse...

9 AY sonra iyilesebilirmis ROnaldo...

Tabi 9 ay sonra oynayip oynayamayacagi belli olacakmis,
oynayabilirsede devam edecek , yada oynayabildigi kadar JUBILE macinda
oynayacak..Veda edecek
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

Alves

Adama yazık olmuş hemde çok yazık
Fenerin ahı mı deydi yoksa
Sen taraftar olarak elini taşın altına koymuyorsan,futbolcudan da tekmeye kafa uzatmasını bekleyemezsin...

Non Mollare Mai

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden biriydi.
Küçükken mahallede top oynarken söylediğimiz isimlerde en önde gelirdi :)
Yaşı ilerledikçe formdan düştü.
Ama o muhteşem gollerini, çalımlarını özlememek mümkün değil.
Geçmiş olsun umarım döner ama dönsede eski Ronaldo yok artık..
edit

Guti ORÇ.

Alıntı yapılan: Smyrnian Senna - Şubat 18, 2008, 21:55:52
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden biriydi.
Küçükken mahallede top oynarken söylediğimiz isimlerde en önde gelirdi :)
Yaşı ilerledikçe formdan düştü.
Ama o muhteşem gollerini, çalımlarını özlememek mümkün değil.
Geçmiş olsun umarım döner ama dönsede eski Ronaldo yok artık..

fifa 2000 de pele no10 ronaldo no 9 die gösterilirdi..

9numara deyince aklıma hep o geliyordu...

ronaldinho,robinho,adriano,kaka vs yokken  o vardı..

Bizi özletme No 9