Ana Menü

En büyük Internacional

Başlatan eRe, Aralık 17, 2006, 18:37:29

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğuna finalde Barcelona'yı 1-0 yenen Internacional ulaştı. Brezilya'nın Internacional takımı Barcelona'yı finalde son dakikalarda gelen golle yıktı.

Bu arada Trabzonspor'un geçen sezon başında Brezilya'nın Fluminense takımından transfer ettiği, ancak dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodzic tarafından beğenilmeyerek bir yıllığına yine Brezilya Ligi takımlarından Internacional'e kiraladığı defans oyuncusu Fabiano Eller, takımının Barcelona'yı 1-0 yendiği FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde oynadığı futbolla beğeni topladı.

Japonya'nın Yokohama kentinde oynanan final maçında defansta gösterdiği performansla Barcelona'nın gol ayaklarına son vuruş şansı tanımayan Brezilyalı futbolcu, 90 dakika sahada kalarak takımının FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu. Brezilya'da yılın altın 11'ine de seçilen Eller'in kiralık sözleşmesi 31 Aralık 2006 tarihinde sona erecek. Internacional kulübüne kiralanan oyuncunun bir başka takıma verilmemesi durumunda Trabzonspor'a geri dönmesi bekleniyor.

Trabzonspor'a geçen sezon başında 3 yıllığına transfer olan futbolcu, Bordo-mavili forma altında 13 lig maçında 921 dakika forma giymişti. Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic tarafından beğenilmeyen 29 yaşındaki 1.83 boyundaki Eller, geçtiğimiz sezonun devre arasında Brezilya Ligi takımlarından İnternacional'e kiralanmıştı. Eller'in İnternacional takımını tercih etmesinde ise Trabzonspor'a gelmeden önce forma giydiği Fluminense takımının teknik patronu Abel Braga'nın Internacional takımının başına geçmesi etkili olmuştu. İlk olarak Brezilya'da 1994-95 sezonunda Linhares Sport Clup'ta forma giyen Fabiano Eller, 1995-2001 yılları arası Vasco De Gama, 2001-2002 sezonu Palmeiras, 2002-2004 sezonlarında Katar'ın Al-Wakrah takımında forma giymişti.

Final maçının tek golünü Brezilya ekibinden Luiz Adriano 82. dakikada kaydetti. 

Bu sonuçla Barcelona'nın yıldız oyuncusu Ronaldinho'nun çocukluk hayali olan Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu sevinci de bir başka bahara kaldı.

Kaynak : İHA
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

BerkAy1903

izledim maçı adamlar 2.yarı 1 atak buldu ounuda attı aldı kupayı:D
19o3

carsi52

walla izlemedim bilmiyorum nedesem yalan olur.ama helal olsun onu diyim.
Bölünür senin için uykular!

Timurlenk

valla helal olsun barcelona yı yenmek zor.

ama bu kupada güney amerika takımları bizim avrupa takımlarına genelde üstünlük sağlıyorlar

ugur24

beni batıran maç bu oldu..eto'suz barcelona gol atmakta çok zorlanıyo..eto varken bu takım her an her pozisyonda mutlaka gol bulur derdim ama bugün goodjohnsen oynadı..barcelona gibi bi takım düşünürsek goodjohnsen onlara göre 3. sınıf futbolcu..internacional tek pozisyonunda golü attı ayrıca..barcelona çokta haketmedi oynadığı oyunla bu kupayı..

MeLo

bJk'm hAyAt sEnsiN ! ...