Ana Menü

İyilik var mıdır? (Hadi tartışalım)

Başlatan Simurg, Ekim 14, 2007, 18:00:44

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cancion del popular

karşılık beklemeden yapılan iyiliklere en güzel örnek bence aşktır.....onun mutluluğuna bende sevinebiliyorsam (bu benden başkasına aşık olması dahi olsa) benden iyilik severi varmıdır?
SENİ ASİL İNSANLARIN BASİT SEVGİSİYLE DEĞİL...
BASİT İNSANLARIN ASİL SEVGİSİYLE SEVDİM!

Simurg

aşkı iyiliğe örnek gösteremeyeceğini düşünüyorum,
çünkü o aşkın sende bıraktırdıkları
kimi insanlar aşk için cinayette işleyebiliyor
budakötülüğe giriyor ;)

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Cem Goren

o zaman soyle abı :)
ıyılık varmıdır yokmudur :)
altın kapılarımız kan oldu tayfun

NoPasaran

Bütün iyilikler karşılıklıdır.

Bunu çok uzun zamandır söylüyorum..

Acıyarak yaptığımız yardımlar bile "diğer" tarafı düşünerek yapılan işlerdir..

Al sana örnek (youtube açılmıyor sende ama evde seyredersin)

Sprite acımasız gerçekler: Arkadaşın seninle birlikte...

:muha
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Cem Goren

Simurg

İyilik diye birşey yok bence her türlü karşılık bekliyor insan...

BEŞİKTAŞK

Banucan

yanlış emin olun iyilik var
en ufak bir örnek veriyim dışarda sıcaktan bunalmış bir kedi veya köpek gördünüz su verdiniz bu bir iyiliktir karşılık beklemezsin üstelik bunu yaparken
ve bunada karşılıksız iyilik denir ;D
FEDA

ERHUN

Alıntı yapılan: Banucan - Eylül 09, 2011, 10:47:36
yanlış emin olun iyilik var
en ufak bir örnek veriyim dışarda sıcaktan bunalmış bir kedi veya köpek gördünüz su verdiniz bu bir iyiliktir karşılık beklemezsin üstelik bunu yaparken
ve bunada karşılıksız iyilik denir ;D

İyiliğin var olduğunu düşünüyorum ama şu şekilde. Kedi, köpek, kaplumbağa, kuş vs. vs. beslemek iyilik yapmak benim gözümde. Bir canlıyı hiç karşılık almadan hatta maddi, manevi bir şeylerinden kısarak, harcama yaparak bakıyorsun, besliyorsun, seviyorsun.

İnsanların insanlara iyilik yaptığını düşünmüyorum. "İyilik" adı altında yaptığı şeyin karşılığını o an istemese bile illaki ister insanoğlu. "Olum ben sana şu zamanda iyilik yapmıştım ama hede hödö" şeklinde..

erdibatmaz

ulan zamanında neleri tartışmışız yahu. ama soru ekleri -de, -da'lar hak getire... ;D
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

Banucan

bilmem bugüne kadar kimseye ben ama sana bunu yapmıştım demedim diyemedim açıkçası söyliyeceğimide zannetmem bana ters yapılan yapılır ve orda kalır ilerisini düşünmemek gerek gün gelirde bana iyilik yaparmı dememek gerek yani en azından bu benim düşücem tarzım heee üzülmezmiyim ayrı konu tabi ki üzülürüm ama asla kimsenin yüzüne vurmam
yani kısacası ben sana yemek veriyorum ama aç kaldığımda isterim mantelitesi yok bende :)
FEDA

Simurg

iyilik dediğin şey vicdan banu :D
bi şekilde kendini rahatlatmak için su veriyorsun köpeğe

BEŞİKTAŞK

Cem Goren

Ben yaptığım iyiliklerden karşılık beklemiyorum arkadaş. Ama bu bana has bir özellik de olabilir yani. Ağzımda gümüş kaşıkla doğmuşsam suçum günahım ne

Simurg

sen zaten tek örneksin dost sana biz laf etmiyoz :D

BEŞİKTAŞK

Banucan

ben öyle düşünmüyorum yaşlı insanlara yardım etmekte vicdan o zaman yada hamilelere yer vermek öyle bakarsan olaya hiçkimse iyilik sever değil iyi vicdanlı sonuç itibari ile ben sadece o iyi olsun diye yapıyorum sadece iyilik yap denize at düşüncesindeyim
FEDA