Ana Menü

Kitaplardan sevdiğiniz cümleler

Başlatan Simurg, Ekim 07, 2007, 21:50:52

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keskinli

"ben öksüzüm amca"
kemalettin tugca :)
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

özLemTA

"GeRçeği inanmayaRak ve kuşku duyaRak yakaLayabiLiRsiniz, böyLe çocuksu biR tavıRLa -keşke öyLe oLsa- diyeRek değiL. Hastanızın TanRı'nın kucağında oLma isteği geRçek değiLdiR. Bu çocuksu biR istektiR, hepsi o kadaR! Bu öLmeme aRzusuduR, TanRı diye adLandıRdığımız o ebediyen şişmekte oLan emziğe saRıLmaktıR. HeR ne kadaR DaRwin, kanıtLaRını geRçek biR sonuca uLaştıRma cesaRetini gösteRememiş oLsa da, EvRim TeoRisi TanRı'nın geReksizLiğini biLimseL oLaRak oRtaya çıkaRmıştıR. Tabii, sizde TanRı'yı bizim yaRattığımızı ve şimdi de eL biRLiği iLe onu katLettiğimizi biLiyoR oLmaLısınız."

Nietzsche AğLadığında
git ona git benden seLam söyLe..
aRamasın aRtık hiç beni öyLe,
git ona git benden seLam söyLe,
son pişmanLık fayda etmez git ona söyLeee !!! ;)

hepsiyAh

Hayat karanlık, acımasız, bayağı ve kirli;
ama bizim erdem sayıp abarttığımız duygusallıklardan,
kendimizi başkalarından üstün kılmak için sığındığımız kutsallıklardan
..daha gerçek, daha sahici...

Şizofren Aşka Mektup

delgado1008

Amerika'daki en büyük piyangoyu,Powerball'ı kazanabilme olasılığı 120.000.000'da 1'dir.Powerball'ın ilk oynanmaya başlandığı 1997'den beri elliden fazla insan bu olasılığı alt üst ederek büyük ikramiyeyi kazanmıştır.

Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak.Jeofizikçilere göre her yıl bunun olma olasılığı milyonda bir.

İnsanoğlunun atalarınıda hesaba katarsak,yedi milyon yılı aşkın bir süredir bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre ,bir göktaşının bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yediyüz.Yani anlayacağınız,bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye kadar....---- OLASILIKSIZ ADAM FAVER-----

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Halkı'na Türk Milleti denir...

rebellious

"En büyük ego bile fark edilmeyi ister."

Sarp alaylı bir ifadeyle güldü. "Anlamıyorsun değil mi? Milyarlarca insanın ölümünden bahsediyorsun. Öyle bir düzenden bahsediyorsun ki, insanların zalim yöneticilere ve korkunç, küçük tanrılara taparak yaşayacağı dehşet çağı... Sürgündeki var veya yok, kendi kafandaki çarpık bir fantezi dünyası oluşturuyorsun. İyi ama benim farkım ne olacak o zaman john. Herkes avcı, kötülük sıradan olacak. Oysa biliyor musun belki de ben kötülüğü, avcılığı farkıl olmak için sevmişimdir. Çoğunluk olan şey sıradandır John. Ben şu anda farklıyım, olağanüstüyüm, hakim olan ahlakın, iyi ve kötü kavramlarının dışındayım. Bu dünyanın kendi yarattığı yaşam stilinin tek temsilcisi olan bir türüm. Asiyim. Oysa senin düzenin beni sıradan yapacak. Dejenere olmaya, çürümeye ve çürütmeye mahküm iktidar yapacak.

Ben bu olamam.  Ben sıradan olamam! "

Orkun UÇAR - Asi
[I]kara sevda adı...[/I]

ferdikoclu

Dervişlik baştadır, tacda değildir
Kızdırmak oddadır, sacda değildir
Eğer bir müminin kalbin yıkarsan
Hakka eylediğin secde değildir...
Ararsan Allah'ı kalbinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir..

beckyZWICKY

Kurdelesini
yeni takmış bir çocuğun okuma yazmayı sökmesi gibi söktüler seni
benden...Artık adının geçtiği kelimelerin altını kırmızı kalemle
çiziyorum ki ne kadar kan kaybettiğim belli olsun..

~

Yani şimdi gözleri sana benzeyen bir kızım olmayacak mı. Yani şimdi başkaları mı sevecek seni..

~

Kapımı
çalarsan bir gün. Eşikteki ayakkabılara aldanıp. Evimin içini kalabalık
sanma. Atmaya kıyamayan annem. Bütün ayakkabılarımı dizmiş
yalnızlığıma.

~

Ömürden nefes çalarak ne kadar yaşarsa insan
Öyle yaşadım gözlerini
Tenimde itiş kakış
Cebimde depremlerin
Esrarlı gece ayinleri...
Volkanik şiirler
Usul usul giymedim mi sözlerini
Yalnızlığın tiradını kapamadım mı her sefer
Sensizlik seni anlattı en çok
Vazgeçmeler vazgeçmekten vazgeçti
Söyle saçlarında öldüğüm
Bir geri gidiş kaç günde gelirdi?..

~

Hapşurduğumda;Çok yaşa,iyi yaşa yerine benimle yaşa deseler keşke. bende sende gör değilde emrin olur deseydim sessizce..

~

Bana dokunmayan aşk bin yaşasın!

~

Bakakalırım giden geminin ardından,Atamam kendimi denize, dünya güzel,Serde erkeklik var, ağlayamam...
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

beckyZWICKY

hmm ben bunu neden görmedim kine  :-\

unutmam gereken..

Simurg

konuları birleştirdim burdan devam edelim :)

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

beckyZWICKY

yalnızlık düğümlenip sen çözülmek ne garip şey..

BU 2 kelimelik söze hastayım.

unutmam gereken..

ilhan mansız_melis

"Hamuş" derdi Mevlana kendine.Yani "Suskun".Düşündün mü hiç,bir şairin,hem de dünyaya nam salmış bir şairin,yani işi gücü,varlığı,kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın,nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini?..

Elif Şafak-Aşk
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Simurg

''Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak, en çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak. Tutku bitti mi, istem de biter gider, ateşli sevinçler de kederler de yeminleri yakarlar kendileriyle birlikte. Sevincin en coştuğu yerde dert en çok yerinir, bir dokunmada dert sevince döner, sevinç dertlenir. Madem bu dünya bile yok olacak bir gün sevginin bitmesine insan neden üzülsün? Sevgi mi kaderi kovalar, kader mi sevgiyi? Daha kimseler çözmedi bu bilmeceyi. ''

"Cinayetin dili yokturama en umulmadık yerden kendisi meydana vurur."
HAMLET / W.Shakespeare

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Banucan

"ben gülbeşekeri çok çok çok çok sevdim de kamran"
"ben gülbeşekeri çok çok çok çok sevdim.Ben gülbeşekeri tahmin edemeyeceğin kadar çok sevdim"

Reşat Nuri GÜNTEKİN-Çalıkuşu (Feride ve Kamran dan çok sevdiğim bir bölüm)
FEDA