Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?
* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?
* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız
* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...
* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra"kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran
boru görmüsler midir?
* Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
* Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?
* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
Güzel paylaşım bir-iki tane de ben ekleyeyim:
Neden ikiz cocuklara aynı kıyafetler giydirilir. Aynı kıyafetler giydirilmese millet ikiz olduklarını anlamayacak mı?
Neden mahallemizdeki tüyleri siyah olan köpeklere "arap" deriz de beyaz olanlara "rus" sarılara "alman weya iskandinav" demeyiz
;D ;D ;D ;D ;D
Çok hoşuma qitti bu yazı ya hepsi çok iLqinç walla. ÖzeLLikLe 2.
gya altug bı sus ya
Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız
Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
hepsi cok güzel ama özellikle bu 3ü cok hoşuma gitti :)
cok guzeL hepsı
güzel olmuş:)
:))))))))
GuzeL bi payLasim tesekkurLer
emeğine sağlık paylaşım için saol
çok güzel ya eyw altuğ
bu konu eski foruma ahmetLe (inegölçarşı) iLe maça gittikten sora konuLmuştu çok iyi hatırLıorum
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
bunu tam oLarak yaşamıştık o gün ;D
anıLar depreşti hhaeahuea (:
çok güzel eline sağlık...
ellerine sağlık kardeş
harbi okurken insan sarsıntı geçiriyo çünkü hiçbirine mantıklı cevap veremezsin çok güzel olmuş
eline sağlık valla yarıldım gülmekten ;D ;D
bir eklemede ben yapayım,
gülerken nasıl yarılıyoruz ;D ;D ;D
Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor iste bunu buna bende cvp bulamıorum tıkanıorum
Çok uyuz sorular :) Baktınmı mantıklı sorular ama cevap bulamıyorsun harbiden ;D
Valla hepsi doru ya ;D :D
Güzel olmuş paylaşım için saol
bunu biliyordum ama bazı yerlerini unutmuştum süper olmuş emeğine sağlık
dün maç özetlerini izlerken aklıma geldi.
neden ev sahibi takım çok hızlı bir şekilde kontr atağa çıktığında seyirciler pozisyonu gördükleri halde ayağa kalkar ;D ;D
Alıntı yapılan: CradLeStoNe - Aralık 07, 2006, 13:53:55
bu konu eski foruma ahmetLe (inegölçarşı) iLe maça gittikten sora konuLmuştu çok iyi hatırLıorum
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
bunu tam oLarak yaşamıştık o gün ;D
anıLar depreşti hhaeahuea (:
bidaha onla otobüse binenin ;D ;D ;D
zeuaheuashuehzasd
forza nostalji :)
bindiğimiz otobüs bozuLsada,
otobüsten indiğimiz gibi yağmurda yağsa
akatLarı zorLa buLmuş oLsak biLe
çok güzeL gündü Lan :)
benimkisi de mantıksız ama doğru oLdu :P
Alıntı yapılan: Bobbo13 - Şubat 19, 2007, 14:50:12
dün maç özetlerini izlerken aklıma geldi.
neden ev sahibi takım çok hızlı bir şekilde kontr atağa çıktığında seyirciler pozisyonu gördükleri halde ayağa kalkar ;D ;D
muhaha kirildim ya wallahi gülmekten hepsi süper ama bu baska bi süper
yeniden ortaya cikarmaya deger
:ahaha süpermiş cidden :ahaha
Alıntı yapılan: Bobbo13 - Şubat 19, 2007, 14:50:12
dün maç özetlerini izlerken aklıma geldi.
neden ev sahibi takım çok hızlı bir şekilde kontr atağa çıktığında seyirciler pozisyonu gördükleri halde ayağa kalkar ;D ;D
Buna cevap vereyim gol sevinci yaşamak için :D
abican bu alıntıda bi gariplik mi var?
bana mı öyle geliyor?
Şimdi oldu
;D ;D ;D ;D
*O öğretmenim hocam konusu bence büyüdüm havaları. Kaçıncı sınıftım bilmiyorum ama 5 ten önceydi sanırım, hocam demiştim öğretmene (herhalde televizyonda falan görmüşümdür) sağlam azar işitmiştim.
*Yağmurda kafa eğmek yüzün özellikle de gözün sudan daha az etkilenmesi için olduğunu düşünüyorum.
*Ajax'ın farklı okunması ülke farklılığından kaynaklanıyor. (David isimli bir İngiliz'in adını Devid şeklinde okuyoruz ama İspanyol olunca David diyoruz.)
Aklıma gelen cevaplar bunlar oldu. Yalnız güzelmiş, mantıklı ama cevapsız gerçekten bir çoğu. Aslında cevapsız değil, çoğunluğu etrafta görüp insanın içine yerleşmesinden dolayı. Biri bir şey başlatmış ondan ona geçe geçe gelmiş bu günlere. "70 milyon bizi izliyor" lafına hastayım zaten.