(http://www.bjk.com.tr/media/photos/1200X900_381098842.jpg)
Hayırlı olsun umarım buraya güzel şeyler yazarız ..
:bjk
:ok
Maçı izlemiyorum ne yaptı ne etti bilmiyorum da boş çocuk olsa Arsene Wenger almaz diye düşünüyorum. Bence kaliteli oyuncudur.
Sezen Cumhur Önal...
Yıllarca TRT'de sunduğu "Müzik Yelpazesi" programıyla nice evlerin oturma odasına konuk olmuştur büyük usta. Kim unutabilir ki onun o romantik bakışlı, duru ses tonuyla sunduğu müzik programlarını. İster radyoda olsun ister televizyonda olsun, yaptığı programlar ve yazdığı şarkı sözleriyle, bu ülkede pop müziğin gelişiminde önemli bir kilometre taşı olmuştur sevgili Sezen Cumhur Önal.
Eminim ki hepiniz böylesine bir müzik girizgahından yazıyı futbola nasıl çevireceğimi merak ediyorsunuzdur. Hiç şüpheniz olmasın, yazdığım bu kelimeler nehri, muhakkak bir futbol denizine doğru akacaktır. Tıpkı Hollanda'daki, Zaan nehrinin Kuzey Denizi'ne aktığı gibi.
Yazımızın kahramanı Oğuzhan Özyakup...
Yukarıda bahsettiğimiz Zaan nehrine yakın olan ve dünyaca ünlü yel değinmenleriyle bilinen Zaandam şehrinde doğup büyümüş Oğuzhan Özyakup. Bir zamanların bu önemli liman şehrindeki sahalarda futbola başlayan Oğuzhan, tıpkı Zaan nehrinin büyük denizlere akıp gittiği gibi, kaynağından uzaklaşarak futbol dünyasının içine girmişti artık.
Avusturya'daki 21 günlük kamp çalışmaları sırasında, dikkatimi çeken gençlerin arasında ilk sıralarda yer alıyordu bu genç yetenek. Son Kırklarelispor maçındaki futbolu, ara pasları ve çalımlarını gördükçe insanın o dakikaları bir kere daha seyredesi geliyordu. Maçın devre arasında yanıma gelen Kırklarelili bir Beşiktaş sevdalısı "Serdar bey sizi twitter aracılığıyla sürekli takip ediyorum. Gençlere verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim" diye başlatmıştı futbol sohbetini.
Gerçekten de sosyal paylaşım siteleri sayesinde futbol dünyanısın tüm aktörleri artık birbirlerine daha yakın. Bir çok takipçimle yaptığım sohbetler hem onların merakını gideriyor hem de benim için önemli bir kamuoyu araştırması olmuş oluyor.
Sohbetimize dönecek olursak sebebini bilmediğim bir şekilde o Beşiktaş sevdalısına "Oğuzhan'ı beğendin mi?" diye sordum. Aldığım yanıt gerçekten çok içten çok mizahi ve çok da akılda kalıcı bir yanıttı.
"Kadife gibi futbol oynuyor Serdar bey" diye yanıtlamıştı o arkadaş.
Bir an aklıma girişte yazdığım Sezen Cumhur Önal geldi. Yıllarca bizlere yaptığı "Kadife sesli sanatçı" anonslarıyla müziğe yeni tanımlar kazandıran büyük ustayı düşündüm bir an. Madem kadife sesli sanatçı oluyor da neden kadife ayaklı futbolcu olmasın. Nasıl ki o kadife ses kulaklarımızın pasını temizliyorsa işte bu kadife ayak da gözlerimizin çapağını temizliyordu sanki.
Oğuzhan Özyakup'un oynadığı futbolu gördükçe sanki elim çok yumuşak bir kadifenin üzerinde gezinip duruyormuş gibi hissetmeye başladım kendimi. Kıvrak bilek hareketleri, oyunu müthiş okuyuşu ve derinlemesine bitirici paslarıyla Oğuzhan Özyakup gerçekten bu kalabı hakediyordu.
Sanırım artık ona "Kadife Ayak" dememiz gerekiyor. Tıpkı Sarı Fırtına Metin, Takoz Recep, Atom Karınca Rıza, Horoz Kadir, Kibar Feyyaz ve Şifo Mehmet gibi Oğuzhan'a da böyle bir lakab takabiliriz.
Kadife Ayak...
Üstelik yanında tıpkı yine Sezen Cumhur Önal'ın söylediği gibi "Çikolata Renkli" Manuel Fernandes ile birlikte bu "Kadife Ayak" çok iyi işler çıkaracaktır. Her seyredişimde Arsenal'in bu yeteneği nasıl bıraktığına bir türlü anlam veremiyorum. Eminimki ikisi yan yana oynamaz diyenler çıkacaktır. İşte o zaman o diyenlerle yanyana gelmemek lazım.
Yolun açık olsun Kadife Ayak...
SERDAR SARIDAĞ
http://savassaridag.blogspot.com/2012/08/besiktas-kadife-ayag.html#more (http://savassaridag.blogspot.com/2012/08/besiktas-kadife-ayag.html#more)
İrlanda 0-1 Türkiye Gol Ozyakup
bu takımın gercek 10 numarası sensın
Nedense buraya hiç yorum yapmamışız. Çok yetenekli, umarım uzun yıllar bizimle kalır, gelişimini devam ettirir. Eğer dediğim olursa bir kaç seneye Avrupa'ya gitmesi işten bile değil.
(https://pbs.twimg.com/media/BLHjbGuCEAA6G4P.jpg:large)
potansiyeli cok yüksek bi oyuncu
kendine bakarsa cok iyi yerlere gelir
insaallah simarmaz
simdiye kadar fazla bi basarisi yok,28 macta 2 gol
+ 8 asist
Final vuruşları iyi değil ama topu dikine taşıması, mükemmel pasları takdire şayan.
Ben izlerken çok keyif alıyorum.
Bende begeniyorum
ama üzerine katacagi cok sey var daha
almasi gereken daha cok yol var,insaallah yolunu sasirmaz
İki sorunu var
bence halen inanılmaz güçsüz
ve şut çok kötü
Geliştirme yapar muhakkak. Muhteşem bir oyuncu olabilir
Samsung Galaxy Note cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
http://instagram.com/p/cEc3zNFqQo/ (http://instagram.com/p/cEc3zNFqQo/)
çok sakat var bizde :D
(http://distilleryimage7.ak.instagram.com/3db4c1ec0cdc11e3995822000a1f9875_7.jpg)
(http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/LinkImage/fft30mm2636425.jpg)
Çok yetenekli, saha görüşü iyi ama enerjisini ekonomik kullanamıyor. İkinci yarılarda ortada yok. Enerji kullanımı ve gol vuruşu işini çözse bir de çok çok iyi olur.
olmadığı maçlarda yokluğu çok hissediliyor bu cocugun be
ismi Oğuzdinho olsaydı yerlere göklere sığdırılmazdı bizim medya tarafındanda. 2 tane fernandes toplasan 1 tane oğuz etmez.
Yada GS'de falan olsaydı, 2'nci Arda vakası olurdu.. heryerde Oğuzhanın adı.. Türkiyenin geleceği.. en iyisi.. vs vs.
Neyse sessiz sedasız takılsın böyle daha iyi.. Medya zorla sürekli gündemde tutup avrupanın gözüne gözüne sokmasında transfer etmek istemesinler avrupadan.. bizle kalsın..
Herkes futbolcu ama futbol zekası olan çok ama çok az oyuncu var.. Oğuzhandaki futbol zekasını takdir edilesi..
Oguzhani cok begeniyorum, fakat birazda vucut yapsa, gelistirse kendini, yani ufak darbelerde yere yikilmasa iyi olacak
ve cok daha faydali olur.
Oyun stilini liseden çok sevdiğim bir arkadaşımınkine benzetirim hep.
Kırılgan yapısı olmasa biraz vücut calışsa paşaya ihtiyacımız kalmaz
Bence yanına sezer monte edilirse yada yeni birisi çok verimli olacak saha içinde enerjisini daha iyi dağıtmalısın be ozzy :D
messiye verdikleri ilac neyse ondan versinlerde kuvvetlensin bari
anlasilan kendine hic bakmiyor
Son vuruşlarını da geliştirmesi gerek bence.
Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Aralık 10, 2013, 17:33:12
Son vuruşlarını da geliştirmesi gerek bence.
Bana göre en büyük eksisi. Kaleye kadar çok iyi topu taşıyor ama o şut o topu taşıyan adama yakışıyor mu?
çok gereksiz kart görüyor. 70'e gelince de oyundan düştü.
Jones gelince biraz daha rahatlar.
İkinci yarı çok güçsüz gördüm Oğuzhanı..
Bu çocuk müthiş yetenekli ama asla güven vermiyor..
valla banada güven vermiyor
cok üst düzey bi oyuncu olmasini beklemiyorum
Arkasında Atiba-Veli tarzında değilde yani 2 defansif oyuncu değil 1 defansif diğeride ofansa yatkın bi oyuncu olunca daha iyi oynuyor.
Atiba (Veli),Fernandes,Oğuzhan üçlüsü tarzında yani.
Haftalardır dikkat ediyorum bu sonuca artık emin oldum diyebilirim.
Çok güçsüz...
Son haftalarda hiç beğenmiyrum Oğuzhanı
Sakatlığı olmasa çok daha farklı olabilirdi bugün ..
Bu adamı bile acımasızca eleştirmeyelim biraz sabır.
Bu arkadasin bu macta gördüğü kırmızı kart için diyecek sözüm yok. Yazik
HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gerçekten çok anlamsız kart şimdi sezon başında 2 maç oynamayacak mı?
2 den fazla alir
HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tarık'a mükemmel asist yaptı.
(http://galeri12.uludagsozluk.com/545/oguzhan-ozyakup_575986.jpg)
Sözleşme uzatıldı, 2018'e kadar bizde.
10 yıl. 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa. 310 maç. 35 gol, 62 asist.
Oğuzhan'ı Beşiktaş'a veda ederken görmek çok üzücü. Ah be Ozzy.
bu veriler ve istatistik ile VEDA etmeye gec kaldik, faydasiz bir futbolcuydu, buyuk beklentiler BUYUK husrana ugradi Ozzy ile.
Torpilli sanirim ki bu verilerle bu kadar Besiktasta kaldi. 500 bin euroya oynayacaksa, kalmasindan yanaydim...ama aldigi paranin hakkini veremeyenlerden... taliscanin kramponu olamadi....
Ozzy ne durumda su an
Fortuna Sittard'da 6'sı ilk 11 olmak üzere 9 maça çıkmış abi. 2 gol atmış. Asisti yok.
Golün birisni görmüştük zaten. Sonra 1 gol daha attı demekki
Beklentilerin altında kalmaya devam ediyor
Bir yeteneğin yok oluşunu izledik
Göz göre göre kendini bitirdi.