Portekizli yıldızımız Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ımızda son bir kaç yıldır kimin taktığı hep sorun oluşturan kaptanlık pazu bandının son talibi oldu.
Transferde bu sezon da hız kesmeyen ve sezona yeni oyuncular ve yeni umutlarla girecek olan Beşiktaş’ta kaptanlık krizi çıktı.
Geçmiş dönemde İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman (http://www.karakartal.com/ibrahim-toraman/) arasında yaşanan kavga sonrası kaptanlık bandı Mert Nobre’ye verilmişti. Yeni sezon öncesi bu kez de Guti (http://www.karakartal.com/guti/) yüzünden kaptanlık tartışması yeniden alevlendi.
Schuster istemişti
Geçen sezon Schuster ve yönetim tarafından kaptanlığa getirilen İspanyol yıldızın ardından ikinci kaptanlığın Toraman’a verilmesi siyah beyazlı takım içinde bazı oyuncuların kaprislerine neden olmuştu.
Sezon başında Avusturya kampında geçen sezonki sıkıntıları yaşamak istemediğini belirten Guti (http://www.karakartal.com/guti/), Futbol (http://www.karakartal.com/futbol/) Komitesi Başkanı Serdal Adalı (http://www.karakartal.com/serdal-adali/) ile görüşmüş ve “Üzerimizde yoğun bir baskının olduğu dönemdi ve İbrahim Toraman (http://www.karakartal.com/ibrahim-toraman/) ile diğer arkadaşların yıpranmaması kaptanlığı üstlendim.
Ancak, artık bandı hakkı olan İbrahim Toroman’a iade etmek istiyorum” demiş, Adalı da bu konuyu yönetim kurulu toplantısında masaya yatıracağını belirtmişti.
Şike soruşturması kapsamında Serdal Adalı (http://www.karakartal.com/serdal-adali/) ile Tayfur Havutçu’nun tutuklanmasının ardından Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine Carvalhal’ın getirilmesi, Portekizli yıldız Quaresma’yı harekete geçirdi.
Takımdaki Portekizli sayısının artması ve hocanın da vatandaşı olması nedeniyle yıldız futbolcu, yönetimden kaptanlığın kendisine verilmesini isteyince kriz başgösterdi.
Carvalhal’den geri adım
Bu gelişmenin ardından Carvalhal (http://www.karakartal.com/carvalhal/) da kaptanlık için Quaresma’dan yana tavır koyarken, düzensiz gece yaşantısı nedeniyle Guti’ye gözdağı verdi.
İspanyol oyuncu da izinli günlerindeki yaşantısının sadece kendisini ilgilendireceğini belirterek, “Eğer sorun kaptanlık bandıysa, çıkarır kim istiyorsa veririm” diyerek tavrını gösterdi.
Carvalhal’ın ise Guti’ye bu çıkışı sonrasında geri adım atarak “Kimse senden kaptanlığı istemiyor” dediği öğrenildi.
Hürriyet
guti iyi top oyna, gezmene kimse karışamaz o zaman.he burası türkiye her türlü laf edilir ama en azından haklı olursun o zaman.
Net olarak söyliyim Guti'ye kaptanlık hiç yakışmıyor ..
Daha çok hakedenler var illaki .
Guti'nin şu eğlence hayatına karışanlara anlam veremiyorum ben. Size ne kardeşim adam ister gezer tozar ister karı kızla gününü gün eder. Onda ki karizma sizde de olsun sizde gezersiniz. Kimse Guti'den koşmasını istemiyor. En azından ben istemiyorum sen o sahada 10 dakika top oyna o yetiyor. Harbiden 10 dakika top oynayan bir Guti Beşiktaş'ı o oynadığı 10 dakika içinde 2-0 öne geçirir en az.
Kaldı ki Guti sizi kariyeri ile döver adam hayatında ilk defa Uefa Kupasında oynuyor oda dipnot.
Ben de Hurrıyet'te okudum bu haberı dun.
Dogruluk payı nedır bılmıyorum ama sanmıyorum Quaresma'nın Gutı'den kaptanlık bandını ısteyecegını.
Fener'in resmi yayın organı geçiniz.
O bandı ıstemek degıl mesele.
Onu tasıyabılmek,ona yakısmak, yakısacak sekılde hareket edebılmek.
Besıktas kaptanının boyle yapmaması gerek.