KRALKARTAL.COM

Her Telden => Serbest Vuruş => Konuyu başlatan: AsA - Temmuz 08, 2010, 05:02:12

Başlık: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: AsA - Temmuz 08, 2010, 05:02:12
PoLitika okuyan yada iLgiLenen varsa tavsiye ederim..!

WikiLeaks.org
   Wikileaks nedir, nasıl çalışır?   Wikileaks, erişilemez belgeleri açığa çıkartmak ve çözümlemek için geliştirilmiş sansürlenemez bir Wikipedia uyarlamasıdır. Wikileaks, çağdaş şifreleme teknolojilerinin sağladığı koruma ve anonimliği, Wiki arayüzünün saydamlık ve sadeliği ile bir araya getirir.
Görünümü Wikipedia gibidir. Wikileaks'e herkes yorum yollayabilir. Kullananların teknik bilgiye gereksinimi yoktur. Bilgi sızdıranlar, belgeleri isim vermeksizin ve izi sürülemez şekilde yollayabilirler. Kullanıcılar belgeleri alenen tartışabilir, güvenilirliğini ve doğruluğunu analiz edebilirler. En son malzemeler üzerine tartışabilir, sızdırılan belgeleri arkaplandaki malzeme ve içerikle birlikte okuyabilir, bunlar hakkında yazabilirler. Belgelerin siyasal ilintileri ve doğruluğu binlerce kişi aracılığıyla ortaya çıkartılabilir.
Wikileaks, anonimliği ve takip edilemezliği sağlamak için gelişkin şifreleme tekniklerine sahiptir. Sızdırılmış bilgi sağlayanlar siyasal tepki, yasal yaptırım ya da fiziksel şiddet gibi ciddi risklerle karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, riskleri en aza indirmek için karmaşık şifreleme ve postalama teknikleri kullanılır.
Teknik anlamda düşünenler için Wikileaks, MediaWiki, OpenSSL, FreeNet, Tor, PGP'nin değiştirilmiş uyarlamaları ile kendi tasarladığımız yazılımı bütünleştirir.
Wikileaks, bilgileri birçok örgüt ve yetkili çevrelerden, bireylere kadar dağıtılır. Bir belge sızdırıldığı anda, sansürlenmesi artık olanaksızdır.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: keskinli - Temmuz 11, 2010, 21:38:59
valla cenk kusura bakma ben anlamadim bu isi
tam olarak ne ise yarar bu site?
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: NoPasaran - Temmuz 12, 2010, 02:36:53
Bende anlamadım ;D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: beckyZWICKY - Temmuz 12, 2010, 02:40:07
anladığım kadarıyla, Gizli belgeler vs olsun siyaset ve politik konularda özgürce konuşulabilir bilgi verilebilir ve varsa özel gizli belgeler sunulabilir kamuoyuna herkese vs. Ve diyor ki böle bişi varsa ve yaparsanızda Korkmayın sizi kimse bulamaz.

Kısaca; ''Gizli şeleri gizli şekilde gösterebilirsiniz'' olsa gerek
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: NoPasaran - Temmuz 12, 2010, 02:40:52
Tamam onu demişte bu yasal olmaz ki :-\
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: beckyZWICKY - Temmuz 12, 2010, 02:45:14
değil gibi görünüyor abi evet.

Bi kaç konunun patlak vermesi bu siteden cıkarsa yada duyulursa kapatırlar hemen zaten.

Aslında bu siteyide farklı kılan şu olsa gerek; Böyle birşey olsa bile belgeyi vs sunana bişe olmayacak siz bulunamayacaksın sanaldan takip ve tespit edilemeyeceksiniz Kriteri olsa gerek.

Konuyu açan arkadaş daha detaylı açacaktır sanırım. Ve ciddi ve iyi bir site ise kokusu cıkar yakında, Duyulur..
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: keskinli - Temmuz 27, 2010, 19:05:21
son yasanan olaylar dolayisiyla anlamis olduk :)
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: ilhan mansız_melis - Ağustos 03, 2010, 19:37:31
Geçenlerde okuduğum haberden sonra ben de takip edeceğim.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: NoPasaran - Ağustos 04, 2010, 19:46:22
NASILmışki anlatında bilelim
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: keskinli - Ağustos 04, 2010, 23:15:04
cenk daha iyi anlatir.artik konusuna sahip ciksin :)
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org
Gönderen: CR7 - Eylül 02, 2010, 02:04:56
STOCKHOLM -AA- Hükümetlerin ve diğer kuruluşların görev suistimallerine ilişkin sızan belgeleri kamuoyuna duyuran, önceki ay yayınladığı ABD ordusunun Afganistan savaşına ilişkin gizli on binlerce belgesiyle de ses getiren WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange hakkında, İsveç'te yeniden tecavüz soruşturması açıldı.
İsveç Başsavcılığı, Wikileaks'in kurucusu Assange hakkında geçen hafta kapatılan tecavüz soruşturması ile ilgili olarak, yeniden hazırlık soruşturması başlatıldığını bildirdi.
Başsavcı Marianne Ny, vakanın yeniden incelenmesi sonucunda, soruşturmanın yeniden açılmasına karar verildiğini belirtti.
Savcılık geçen hafta, hakkında tecavüz ve taciz suçlamasında bulunulan ve arama kararı çıkarılan Assange hakkında, tecavüz suçlamasının düşürüldüğünü ve arama kararının da iptal edildiğini açıklamıştı. Assange ile ilgili taciz soruşturmasına ise devam edilmişti.
Stockholm'deki bir savcı, Assange'nin, polise şikayette bulunan İsveçli kadına tecavüz ettiğini gösteren bir şey olmadığına karar vermişti.
Şikayetçi kadının avukatının bu karara itiraz etmesinden sonra, Ba ş Savcı Marianne Ny, tecavüz soruşturmasını yeniden açmaya karar verdi.
Ny ayrıca, Assange hakkında daha önce verilen, sadece "taciz"den soruşturmaya devam edilmesi kararını da bozarak, kendisi hakkındaki başka bir şikayetin de, "cinsel zorlama ve cinsel taciz" şüphesiyle soruşturulması gerektiğine karar verdi.
"Taciz", İsveç yasalarına göre bir cinsellik suçu değil.
Suçlamaları reddeden Assange, internet sitesinin itibarını sarsmak için yapılan planlar konusunda Avustralya istihbaratının kendisini uyardığını söylemişti.
WikiLeaks, ABD ordusunun Afganistan'daki operasyonları sırasında sivil ölümlere yol açan ve kayıtlara geçmeyen olaylarla ilgili çok gizli belgeleri yayımlamasından sonra, en son, ABD'nin "terör veya terörist ihraç eden ülke" olarak anılma olasılığıyla ilgili hazırlanan gizli bir CIA raporunu yayımlamıştı.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: keskinli - Kasım 18, 2010, 23:18:17
(http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/20101118/160714_julian-assang.jpg)
Yayınladığı gizli belgelerle Amerikan Savunma Bakanlığı'nın tepkisini çeken WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'in hakkında tecavüz suçlamasıyla uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı.
İsveçli savcı, Ağustos ayında meydana geldiği belirtilen olaydan sonra yetkililerin WikiLeaks'in kurucusu Jullian Assange'ı sorgulayamadığını söyledi.

İsveç Mahkemesi, savcının talebini uygun bularak Julian Assange'ın sorgulanması için uluslararası tutuklanma kararı çıkardı..

Suçlamaları reddeden 39 yaşındaki Assange ise susturulmaya çalışıldığını öne sürüyor.

Belli bir adresi bulunmayan Jullian Assange, ülkeden ülkeye seyahat ederek kendini destekleyenlerin yanında kalıyor.

Kurucusu olduğu WikiLeaksinternetsitesi, 2006 yılından beriAfganistanve Irak savaşlarıyla ilgili yaklaşık 500 bin gizli belgeyi kamuoyuna açıklayarak büyük sansasyona neden olmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, WikiLeaks sitesine büyük tepki göstermişti.


Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: ilhan mansız_melis - Kasım 19, 2010, 16:24:27
Hey Allah'ım ya :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: IL Capitano - Kasım 20, 2010, 14:34:02
böyle bir tecavuz olayinin oldugu bir gercek. 1 tecavuz(enköping), 3 tecavuz etmeye kalkisma(2 enköping,1 stockholm) , 1 tanede izinsiz birinin evine girmeye kalkmis(stockholm).

5 degisik suctan dolayi interpol alarmi verilmis. yazin tutuklandi burda ama delil yetersizliginden sali verildi, simdi saglam kanitlar var. belki dunyanin en buyuk skandal olaylarini ortaya cikaran bir sitesi var ama kendide tam sapik cikti.  :sopa
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: erdibatmaz - Kasım 21, 2010, 18:14:08
abi nasıl inanıyorsunuz ya. medya ne kadar etkiliymiş görüyoruz :D
dünya üzerinde insan mı yok birisine tecavüz edecek. kaldı ki tecavüzcü bir insan böyle bir site yapmaz. ama tabi kanıtları yarattılarsa herkes inanır. hep amerika'nın işi.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: keskinli - Kasım 21, 2010, 22:21:47
derin devletmi yani :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: CR7 - Kasım 21, 2010, 22:22:19
Gladio :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: keskinli - Kasım 21, 2010, 22:27:48
Alıntı yapılan: L_James_23 - Kasım 21, 2010, 22:22:19
Gladio :D
iskenderi öldü biliyodum ben
iskenderle birlikte gladyoda bitiyor sandim :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: IL Capitano - Kasım 22, 2010, 11:42:26
Alıntı yapılan: Free Idea - Kasım 21, 2010, 18:14:08
abi nasıl inanıyorsunuz ya. medya ne kadar etkiliymiş görüyoruz :D
dünya üzerinde insan mı yok birisine tecavüz edecek. kaldı ki tecavüzcü bir insan böyle bir site yapmaz. ama tabi kanıtları yarattılarsa herkes inanır. hep amerika'nın işi.

dediklerin dogru olabilir Erdi ama böyle bir site yapan tecavuz etmez de diyemeyiz, herkes insan eninde sonunda. ben sadece burda medyaya yansiyanlari yazdim, ortada kadinlar filan var.

ama dedigin gibi Amerkanin iside olabilir.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: RCA - Kasım 29, 2010, 14:02:48
ABD'nin gizli belgeleri Amerikan New York Times, İngiliz Guardian, Fransız Le Mond ve İspanyol El Pai gazeteleriyle Alman Der Spigel dergisinde eş zamanlı olarak yayımlandı.


Belgelerde, Türkiye dahil Washington'ın müttefiki ülkeler ve liderlerine yönelik ağır eleştiriler yer alıyor.

27 Nisan 2007'deki e-muhtıradan sonra Washington'a gönderilen raporda şu ifadeler yer alıyor: "Ergin Saygun'la konuştuk (emekli orgeneral). Ordunun ikinci adamı 'Türk ordusu laik sistemi korumak için bunu yaptı. Çatışma istemiyoruz. İstesek tankları sokağa indirirdik" diyor.

Ağustos 2007'de ABD Dışişleri Müsteşarı Burns'le bir toplantı yapan İsrail gizli servisi MOSSAD'ın başı Meir Dagan şöyle diyor: Türkiye'de İslamcılar güçlendi, ordu daha ne kadar sessiz kalabilir?

'DAVUTOĞLU OLAĞANÜSTÜ TEHLİKELİ'
Türkiye'nin ekseninin doğuya kaydığını iddia eden Amerikalı diplomatlar, Başbakan Erdoğan ve danışmanlarıyla ilgili olumsuz ifadeler kullanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanları için 'yetersiz' ifadesi kullanılırken, Davutoğlu'na yönelik de 'olağanüstü tehlikeli' nitelemesi yapılıyor.

Başbakan Erdoğan ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine göre işkolik, inatçı ve mükemmeliyetçi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'yle yapılan yazışmalarda, Türkiye'nin ekseninin doğuya kaymasına ilişkin endişelere yer verilirken, AK Partililerin çoğunun İslami tarikatlara üye olduğu, Türkiye'nin İslam devleti olma yolunda ilerlediği iddia ediliyor.

"TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLAMAZ"
Beyaz Saray ve Savunma Bakanlığı Pentagon, WikiLeaks'i şiddetle
kınayarak, bunun ülkeler arası hassas dengeleri bozabileceği, hatta insanların hayatını tehlikeye sokabileceğini bildirdi. ABD yönetimi, ''internet denetiminin
mutlaka sıkı bir şekilde yapılacağını' da duyurdu.  ABD ne dedi?
Amerikalı diplomatlar ortak bir dille Türkiye'nin güvenilirliğine ilişkin şüphelerini dile getirirken, Avrupa Birliği'ne üye olamayacağı yönündeki görüşler, sadece Brüksel ve Ankara değil ilgili birçok ülkenin ABD büyükelçiliklerinden gelen mesajlarda yer alıyor.

Belgelerde AB - Türkiye ilişkilerine ilişkin şunlar ifade ediliyor:
"Türkiye AB'ye üye olamayacak.

AB almak istemiyor. Buna neden en başta nüfus ve din. Ayrıca, AB'nin Suriye, İran ve Irak ile sınır paylaşmaması durumu var. Bugüne kadar her zaman arada tampon bölge olmuştur ve bu da Türkiye'dir.

ABD, kamuoyu önünde Türkiye'ye AB desteğini devam ettirmeli. Bu, iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek için olumlu olacaktır. Bundan ABD hiçbir şey kaybetmez ve müttefik olarak Türkiye'yi yanına çekmeyi sürdürür.

AB olmadan Türkiye reform yapamazken, AB persfektifiği devam ettiği sürece gümrük birliği, enerji kavşağı gibi işbirlikleri de sürecektir..."

"TÜRKİYE İKİLİ OYNUYOR"
İtalya Dışişleri Bakanı Franco Fratti'nin Türkiye'yi ikili oynamakla suçladığı telgraf da belgeler arasında yer alırken, Amerikalı yetkililerin Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu Ankara'nın İran konusunda arabuluculuk çabalarının faydalı ya da mantıklı olmadığı konusunda ikna etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı da belirtiliyor ve Davutoğlu'nun Türkiye'nin bölgede İran'ın etkisini sınırladığına ilişkin sözlerine yer veriliyor.

ALİYEV HAZ ETMİYOR
Belgelerde, Ankara-Bakü gerginliğine ilişkin açık ifadeler yer alırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Amerikalı yetkililere, Türk hükümetinden haz etmediğini söylediği belirtiliyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Azerbaycan petrol şirketi başkanına, "Neden Rusya ile ilişkilerimizi bozuyorsunuz ki? Nabucco'ya gerçekten ihtiyacın var mı?" dediği aktarılıyor.

Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: [KralKartal] - Kasım 29, 2010, 15:58:24
Bomba gibi dustu :) Diplomatik krize neden oldu deniliyor.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: RCA - Aralık 02, 2010, 00:20:07
bugun dde sarkozynın yazısı bulundu..

" 70 milyon müslimanın avrupaya girişine var oldugum surece ızın vermeyeceğim.! " diyor zampara
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: Cem Goren - Aralık 02, 2010, 10:33:03
vay anasını ya çarşı karışmış :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: IL Capitano - Aralık 02, 2010, 10:42:54
Alıntı yapılan: Resulbjk - Aralık 02, 2010, 00:20:07
bugun dde sarkozynın yazısı bulundu..

" 70 milyon müslimanın avrupaya girişine var oldugum surece ızın vermeyeceğim.! " diyor zampara

maalesef avrupanin cogu bu fikirde..
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: NoPasaran - Aralık 02, 2010, 10:58:16
Ab çok sorun değil zaten gündemimizdede yok bizim artık..

Ayrıca Madem ona inanıyoruz

"Erdoğanın İsviçredeki banka hesaplarınada inansak" nasıl olur  :hehe
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: IL Capitano - Aralık 02, 2010, 11:08:51
 ;D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: keskinli - Aralık 02, 2010, 13:25:23
sen inaniyormusun volkan?
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: NoPasaran - Aralık 02, 2010, 17:32:12
Ben bu wikileaks iddalarını okumadım bile..

Amerikanın işi deyip kestirdim attım :D
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: [KralKartal] - Aralık 03, 2010, 13:49:46
Girmeyelim avrupaya yahu, karisacak hersey, boyle daha iyi, avrupa bitmis, ne var ki avrupada,
umarimda hic girmez Turkiye, yoksa zarar gorecektir :)
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: NoPasaran - Aralık 03, 2010, 13:50:08
www.wikileaks.org (http://www.wikileaks.org) kapatıldı..

www.wikileaks.ch (http://www.wikileaks.ch)

açıldı..
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: ilhan mansız_melis - Aralık 03, 2010, 19:46:28
Ortalık çok karıştı. :D
Başlık: WikiLeaks'in sahibi Assange tutuklandı
Gönderen: keskinli - Aralık 07, 2010, 19:35:36
Wikileaks kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından tutuklandı. Londra polisi, Assange'ın bugün öğle saatlerinde ifada vermek için geldiği karakolda tutuklandığını belirtti. Tutuklama İsveç'in çıkardığı tutuklama emri üzerine gerçekleşti. İsveç mahkemesi hakkındaki tecavüz suçlamaları nedeniyle Assange için tutuklama kararı çıkarmıştı. AFP ajansı İngiltere'de bugün gerçekleşen tutuklamanın, tecavüz iddiaları nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı.
Londra polisinden yapılan açıklamada, "İsveç otoriteleri tarafından bir kişiye karşı zor kullanmak, iki kişiye cinsel tacizde bulunmak ve bir kişiye de tecavüz etmekle suçlanıyor. Bütün bu suçların Ağustos 2010'da işlendiği iddia ediliyor" denildi.
Wikileaks sözcüsü ise, Assange'ın tutuklanmasının basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Sözcü ayrıca, bu olayın kendilerini durduramayacağını belirtti.
Assange'ın bugün Westminster mahkemesine çıkartılacağı vurgulandı. Bay Sızıntı'nın 24 saat içinde İsveç'e iade edilmesi bekleniyor.
Karakola avukatları Mark Stephens ve Jennifer Robinson'la gelen Assange'ın avukatı dün müvekkilinin İngiliz polisine ifade vereceğini açıklamıştı.
'ŞİFREYİ İNTERNETTE YAYINLARIZ' TEHDİDİ
Wikileaks'in elinde 250 binden fazla belge bulunuyor. Örgüt bu belgeleri önümüzdeki aylarda parça parça yayımlamayı düşünüyor. Ancak ABD'nin engelleme girişimlerine karşın, Wikileaks 1.4 gigabyte'lık dev bir "sigorta dosyası"nı internette paylaşıma açtı. 256 basamaklık bir şifreyle kilitlenen "insurance.aes256" isimli dosyanın Wikileaks'in elindeki bütün ABD belgelerini kapsayacak kadar büyük olduğu belirtildi. Sitenin kapatılması gibi bir durumda dosyaların açılmasını sağlayacak şifrenin internette yayımlanacağı belirtildi.
Şifre dolayısıyla belgeler şu an okunamıyor. Dosya ThePirateBay.org gibi torrent sitelerinden indirilebiliyor.
Başlık: Ynt: WikiLeaks.org(WikiLeaks'in kurucusuna tutuklama )
Gönderen: [KralKartal] - Aralık 09, 2010, 16:16:35
Iyi futbolcudur :)