Fink'le başladı, Tabata ile bitti
Beşiktaş 2009-2010 sezon için transfer çalışmalarına 2009 yılının Nisan ayında başlamış ve ilk olarak Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından Michael Fink ile sezon devam ederken anlaşmaya varmıştı
Beşiktaş 2009-2010 sezon için transfer çalışmalarına 2009 yılının Nisan ayında başlamış ve ilk olarak Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından Michael Fink ile sezon devam ederken anlaşmaya varmıştı. Siyah Beyazlılar sezonu iki kupa ila kapatmanın morali ve elde edilen maddi kazanç ile transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı.
Fink 'in ardından Kayserispor'dan Mehmet Topuz ile anlaşan Siyah Beyazlılar, bu futbolcunun kulübü Kayserispor ile yaşanan sorunlar ve Fenerbahçe ile yaşanan sürtüşme sonrası transferi gerçekleştiremediler. Bu arada Ankaraspor'dan Erhan Güven sessiz sedasız Siyah Beyazlı takımın yeni sezon öncesi ikinci transferi oldu.
Mustafa Denizli'nin yönetim kurulunun yoğun çabalarının ardından yeniden takımın başında kalacağını açıklaması sonrası transfer çalışmalarındaki hızını arttıran Beşiktaş, 5.5 Milyon Euro ve Serdar Kurtuluş karşılığında Gaziantepsor'un genç oyuncusu İsmail Köybaşı'nı kadrosuna kattı.
SİYAH BEYAZLI YÖNETİM BU TRANSFER DÖNEMİNDE TOPLAM 22.1 MİYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDEDİ
Bu futbolbcuya ödenen bonservis bedelinin yankılar sürerken, Gökhan Zan'ın bir yıllık sözleşme opsiyonun kullanılmaması ve bu futbolcunun Galatasaray ile anlaşması Beşiktaş'ın tranfser rotasını yeniden çizmesine sebep oldu.
Gökhan Zan'ın boşluğunu İtalya'nın Genoa takımında oynayan Matteo Ferrari ile dolduruldu. 4 milyon Euro bonservis bedeli ödenen İtalyan oyuncunun Beşiktaş'daki yabancı kontejanına takılması sonucu, geçtiğimiz sezonun başında İtalya'nın Udinese takımından 4.3 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Tomas Zapotocny Bursaspor'a kiralık olarak verildi.
Ancak Beşiktaş yönetimi Mehmet Topuz'un transferi sonrası kamuoyunda zedelenen prestijlerini düzeltmek için transferi ses getirecek bir oyuncuyu kadroya katma çalışmalarını sürdürdü. Bu futbolcunun adı ise Nihat Kahveci oldu. Geçtiğimz sezon Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmeyen Nihat, altyapısında yetiştiği Beşiktaş'ın teklifini kabul etti. Milli futbolcu 4 milyon Euro karşılığında İspanya'nın Villarreal takımından transfer edildi.
Beşiktaş'daki transfer hareketliliği sürerken kaptan Matias Delgado'dan gelen kötü haber Siyah Beyazlı takımın planlarını alt üst etti. Delgado ameliyat olacaktı ve en az 4 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Bu haber sonrası Arjantinli futbolcunun sözleşmesini askıya alıp yerine başka bir futbolcu transfer etmek isteyen Beşiktaş yönetimi bu konuda yaklaşık iki ay süren görüşmeler sonrası Delgado'yu ikna etti. Transfer sezonunun kapanmasına 5 gün kala yaşanan bu gelişme sonrası hareket özgürlüğü yakalan Siyah Beyazlı yönetim, 8 milyon Euro karşılığında Gaziantepspor'dan Rodrigo Tabata ile anlaşmaya vardı.
Bu süreçte Beşiktaş'ın altyapısından yetişen İbrahim Kaş, Getafe kulübünden bir yıllığına kiralandı. Karşıyaka'dan Rıdvan Şimşek ve Bözöyükspor'dan Onur Bayramoğlu genç yenetek kontejanından kadroya dahil edildi.
BEŞİKTAŞ BU SEZON A TAKIM KADROSUNDAKİ FUTBOLCU SAYISI 28 OLDU
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Eskişehirspor'a kiralanan, bu sezon başında da Gaziantepspor'a kiralık olarak verilmesi beklenen Batuhan Karadeniz, Beşiktaş'ta oynamak istediğini dile getirince Beşiktaş'a geri döndü ve Siyah Beyazlı takmın 28 kilişik kadrosunda yer aldı.
Transfer döneminin Beşiktaş adına en çok konuşulan konularından biri ise Bobo ve bu futbolcuyu isteyen takımlar oldu. Olimpiyakos ile başlayan Bobo ve onu isteyen takımların serüvenine Panathinaikos, Werder Bremen ve son olarak Saint - Etienne kulübü dahil oldu. Beşiktaş yönetimi 8 milyon Euro'dan daha az bir ücrete satmayız dediği Brezilyalı oyuncu için Fransa'dan Saint-Etienne Kulübü ile 5.5 Milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardı. Tam Bobo gidiyor derken, Brezilyalı oyuncu kendisine yapılan teklifi kabul etmedi ve futbol hayatını en azından bir yıl daha Beşiktaş'ta sürdürmeye karar verdi.
BEŞİKTAŞ 2009-2010 SEZONU TRANSFER DÖNEMİNDE 9 FUTBOLCUYU KADROSUNA KATTI, 5 OYUNCUSU İLE YOLLARINI AYIRDI
Beşiktaş 2009-2010 sezonu transfer döneminde toplam 9 futbolcuyu kadrosuna kattı. Yine bu dönemde Eduardo Cisse(Marsilya), Serdar Kurtuluş(Gaziantepspor), Aydın Karabulut(Ankaraspor), Gökhan Zan(Galatasaray) ve Tomas Zapotocny(Bursaspor) Siyah Beyazlı takım ile yollarını ayıran isimler oldular.
DHA