KRALKARTAL.COM

Türkiye'de ve Dünya'da Spor => Türk ve Dünya Diğer Branşlar => Konuyu başlatan: pAscAliAnUmut - Şubat 01, 2009, 14:36:51

Başlık: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: pAscAliAnUmut - Şubat 01, 2009, 14:36:51
(http://g.mynet.com/i/128/35538_0.jpg)

Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madayla kazanarak dünya tarihine geçen ABD'li yüzücü Micheal Phelps, uyuşturucu içerken yakalandı

İngiliz basını tarafından yayınlanan fotoğrafta esrar içmek için kullanılan cam pipo ile görüntülenen rekortmen yüzünün hali görenleri şoke etti.

(http://g.mynet.com/i/141/60968_0.jpg)
Başlık: Ceza yok
Gönderen: CR7 - Şubat 03, 2009, 11:57:17
(http://www.medyaspor.com/Files/Images/2008_08_19_phelps.JPG)
Phelps'e Ceza Yok          
03.02.2009 10:03:00
Uluslararası Olimpiyat Komitesi, esrar içerken görüntülenen Amerikalı yüzücü Michael Phelps´in özrünü kabul ederek rekortmen sporcuya sahip çıktı: Gündemde ceza yok.
"Üzgünüm, bir daha olmaz"

Çin'de yapılan 29. Yaz Olimpiyatları'nda kırdığı rekorlar ve kazandığı 8 altın madalyayla adını dünyaya duyuran Amerikalı yüzücü Michael Phelps, bu kez büyük bir skandalla gündeme geldi. Nargileyi andıran ve Bong adı verilen pipodan esrar çekerken görüntülenen rekortmen sporcu, fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra, "Bu yaptığım benden beklenen bir şey değil. Üzgünüm. Kamuoyuna ve hayranlarıma bunu tekrarlamayacağım konusunda söz veriyorum" açıklamasını yapmıştı.

"Samimiyetine inanıyoruz"

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) sözcüsü Emmanuelle Moreau, Michael Phelps'in büyük bir Olimpiyat şampiyonu olduğunu belirterek, "Uygunsuz davranışı nedeniyle kamuoyundan özür dilemiştir. Samimiyetinden şüphe duymadığımız Phelps'in bu davranışının, gençlere örnek teşkil edeceğini düşünmek için bir neden bulunmamaktadır" dedi. Dopingle mücadele uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu da Phelps'in esrar içmesinden dolayı sportif bir ceza almasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Kaynak: Fanatik        
Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: +18 ! - Şubat 03, 2009, 12:01:33
işte bekLediğim haber buydu.. umarım tekrarLamaz..
Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: [KralKartal] - Şubat 03, 2009, 20:06:30
Umarim tekrarlamaz...Ama torpil var bu iste :)
Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: Delirdik - Şubat 03, 2009, 20:26:37
Ülkede içmeyen genç yoktur ki zaten :D ondan affetmişLerdir
Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: +18 ! - Şubat 03, 2009, 20:46:38
Alıntı yapılan: [KralKartal] - Şubat 03, 2009, 20:06:30
Umarim tekrarlamaz...Ama torpil var bu iste :)
e abi o da oLsun ama :)
Başlık: Phelps'e 3 ay ceza!
Gönderen: CR7 - Şubat 06, 2009, 11:51:32
Phelps'e 3 ay ceza Amerika Yüzme Federasyonu, Michael Phelps'e 3 ay men cezası verdi. Federasyon, Phelps'in cezasının doping ile ilgili olmadığını, ancak ünlü yüzücüye sert bir mesaj verilmesi gerektiğini açıkladı.
(http://www.ntvspor.net/Images/40489.jpg)
NTVSPOR Güncelleme: 10:52 TSİ 6 Şubat 2009 Cuma

Bir partide marihuana içerken çekilen fotoğrafları yayınlanan Michael Phelps, Uluslarası Olimipyat Komitesi ve Uluslararası Yüzme Federasyonu'nun desteğine karşın ceza aldı.

Bu iki kurum ünlü yüzücünün samimi özürünün yeterli olduğunu savunmuştu. Özellilikle FINA, Pekin'de 8 altın madalya kazanarak tarihe geçen Phelps'in yüzme sporunun popülerliği için büyük önem taşıdığını vurgulamıştı.

Ancak, Amerika Yüzme Federasyonu doping kurallarını ihlal etmese de gençlere örnek olan sporcuyu cezalandırarak sert bir mesaj vermeyi uygun gördü.

Phelps, İngiliz haftalık bulvar gazetesi News of the World'ün yayınladığı fotoğraftan sonra özür dilemiş, davranışından pişmanlık duyduğunu söylemiş ve, [/]
''Bu yaptığım insanların benden beklediği bir şey değil. Üzgünüm. Hayranlarıma ve kamuoyuna bunun tekrarlanmayacağı sözü veriyorum'' demişti.

Phelps, 6 altın madalya kazandığı Atina Olimpiyatı'nın ardından, 19 yaşındayken alkollü otomobil kullanmaktan da suçlu bulunmuştu.

14 altın madalya ile modern olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu olan Michael Phelps'in bu krizi nasıl atlatacağı ise merak konusu... Şampiyon yüzücü, şimdiden güçlü sponsorlarından Kellogs'u kaybetti.  Firma, şubat ayı sonunda Phelps'ten desteğini çekeceğini açıkladı.

Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: Guti ORÇ. - Şubat 06, 2009, 12:14:44
Amerikada herkes içiyor o yüzden ceza aşırıya kaçmamış.
Başlık: Ynt: Skandal (Bir Şampiyonun Sonu)
Gönderen: ilhan mansız_melis - Şubat 07, 2009, 19:13:45
Çok yanlış yapmış daha doğrusu salaklık yapmış