Nouma: "Yusuf'la Birlikte Beşiktaş'ı Sırtlarız"
Beşiktaş taraftarının unutamadığı Fransız yıldız Pascal Nouma, eski takımı hakkında yine ilginç açıklamalarda bulundu. Nouma, Yusuf Şimşek'in yaşı ile ilgili spekülasyonları da yersiz buldu.
Nouma, "Teddy Sheringham'a bakın, 41 yaşına kadar İngiltere Premier Lig'de oynadı. Eğer iyi bir futbolcuysanız yaş önemli değildir." diye konuşarak, Yusuf'la birlikte top koşturmak istediğini söyledi. İşte yüreği hâlâ Beşiktaş için çarpan Fransız futbolcunun çarpıcı açıklamaları...
Beşiktaş taraftarı seni hiç unutmadı. İnönü Stadı'nda hâlâ "Pascal gol gol gol" sesleri yükseliyor. Taraftarın seni neden bu kadar çok sevdiği konusunda bir fikrin var mı?
Şunu hemen söylemek istiyorum; bu sevgi karşılıklı. Kalbim hep Beşiktaş taraftarıyla. İçimdeki bu sevgi hiç bitmeyecek. Beşiktaş taraftarı benim ailem. Futbolu onlarla sevdim, mağlubiyetlerde onlarla üzüldüm. Keşke, Beşiktaş'ta hâlâ oynasaydım.
Beşiktaş, geçtiğimiz günlerde Bursaspor'un 34 yaşındaki yıldızı Yusuf Şimşek'i transfer etti. Taraftar da "Madem öyle Pascal'ı da alın" diye tepki gösterdi. Yusuf'un transferi hakkında ne düşünüyorsun?
Oh evet evet, lütfen beni hemen çağırsınlar. Sadece bir iki ay sıkı bir idmana ihtiyacım var, bunun için özel bir kondisyonerim var. Kısa zamanda forma gireceğimden eminim. İnanın Beşiktaş için çok şeyler yapabilirim. Sadece fiziksel olarak değil, taraftarı ateşlemem, arkadaşlarımı coşturmam yönünden de büyük bir katkım olur. Sahada uçarak bile oynarım. Yusuf'la beraber Beşiktaş'ı sırtlarız diye düşünüyorum. Eğer iyi bir futbolcuysanız yaş önemli değildir. Teddy Sheringham'a bakın, 41 yaşına kadar İngiltere Premier Lig'de oynadı. Tugay Kerimoğlu, 38 yaşında hâlâ mücadele ediyor.
SİYAH-BEYAZLI TAKIMDA NASIL BİR GÖREV İSTERDİN?
Beşiktaş'ta yeniden forma giysem müthiş olur. Ancak o olmazsa kulüpte futbolcuları motive eden, taraftarlarla diyalog kuran bir idari menajer olmak isterdim. Kulüpte taraftar temsilcisi olarak da görev yapabilirim. Birçok değişik alternatif mevcut. Yeter ki Beşiktaş'ın içinde olayım.
ESKİ TAKIMINI YAKINDAN TAKİP EDİYOR MUSUN?
Evet, Süper Lig'i izliyorum. Zirvede büyük bir mücadele var. Takımlar birbirine çok yakın puanda. Beşiktaş'ın durumuna üzülüyorum. Çok çırpınıyorlar ama istediği sonuçları alamıyorlar. Farklı olmaları için iyi bir golcüye ihtiyaçları var. Beşiktaş'ın yeri burası değil. Yine de karamsar olmamak lazım. Futbol, tahmin edilemeyen bir oyun. İnşallah (Türkçe söylüyor) şampiyon olurlar.
BEŞİKTAŞ, UZUN SÜREDİR BAŞARIYA HASRET. LUCESCU'DAN SONRA 4 HOCA DEĞİŞTİ ANCAK ŞAMPİYONLUK GELMEDİ. SENCE NERELERDE HATA YAPILIYOR?
Fransa'da şöyle bir söz vardır: Ekmeğin güzel olması için hamurun biraz beklemesi gerekir. Eğer şampiyonluk isteniyorsa teknik direktörlerin biraz rahat bırakılması, işine karışılmaması gerekiyor. İstanbul, bir günde inşa edilmedi. Teknik direktörün yerli olması, Türkçe konuşması bir artı puan. Mesajlarını, ne planı olduğunu tercümansız direkt söyleyebilir. Neden Mircea Lucescu'yu geri çağırmıyorlar? O çok büyük bir hoca. Lucescu, çok iyi Türkçe anlar ve konuşur da. Ayrıca birçok yabancı dil de biliyor.
LUCESCU'NUN YANINDA BEŞİKTAŞ İÇİN DİDİER DESCHAMP'IN DA ADI GEÇMİŞTİ. DESCHAMP, BEŞİKTAŞ'A UYGUN BİR İSİM Mİ?
Neden olmasın! Deschamp, futbolculuğunun ardından teknik direktörlükte de çok başarılı. Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte, zorlukların üstesinden gelebilecek bir antrenör. Güçlü bir isim, ilerisi için düşünülüyorsa Beşiktaş'a yeni bir vizyon katabilir. Ama yabancı hocada söylediğim gibi ilk tercih Lucescu olmalı.
TÜRKİYE'DE UNUTAMADIĞIN ANILARIN VAR MI?
Çok fazla sayıda anılarım oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona maçıyla başlayan ve Fenerbahçe'yi yendiğimiz son karşılaşmaya kadar hatırladıkça duygulandığım güzel anılar var... Özellikle Fenerbahçe maçını unutamıyorum... Keşke olmasaydı dediğim şeyler de oldu.
EURO 2008 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDAN ÖNCE AY-YILDIZLI FORMAYI GİYEREK POZ VERMİŞTİN. VE TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLAYIP, "FİNAL OYNARIZ" YORUMUNU YAPMIŞTIN. TÜRKİYE'NİN 3.LÜĞÜ İÇİN YORUMUN NEDİR?
Türkiye'nin maçlarını büyük bir heyecanla izledim. Bence finali hak etmişlerdi. Gerçekten Milli Takım oyuncularıyla gurur duydum. Bence bu başarıların devamı gelmeli. Türkiye mutlaka 2010 Dünya Kupası'na gitmeli.
F.Bahçe Maçındaki Gol Sevincim İçin Çok Pişmanım
SON OYNADIĞIN F.BAHÇE MAÇINDAKİ HAREKETİN SENİ HEM BEŞİKTAŞ'TAN KOPARDI HEM DE FUTBOLCULUK KARİYERİNİ BİTİRDİ. PİŞMANLIK HİSSEDİYOR MUSUN?
Fenerbahçe maçının en kritik anında attığım o gol sonrasında yaptığım sevinç, bilinç dışı bir hareketti. Bunun isteyerek yapılmış bir hareket olmadığının altını çizmek istiyorum. Şuursuzca yapılmış sevinç gösterisiydi. Ama asla kötü bir maksat ya da saygısızlık düşünmemiştim. Sorunuzun cevabını vereyim: Evet çok pişmanım. Türk milletinin aile değerleri oldukça önemli. Ben de bu hareketimle kötü bir imaj oluşturdum. Aradan altı yıl geçti ama hâlâ üzülüyorum, acısını hâlâ içimde yaşıyorum. Dilerim beni Türk halkı bağışlamıştır. Bunun için gerçekten dua ediyorum.
ŞİMDİ NE İŞ YAPIYORSUN?
Çocuklar ve gençlere futbol öğreten Footscholl TV için çalışıyorum. Program yapıyorum.
DÜNYADA ŞU AN BEĞENDİĞİN GOLCÜLER KİMLER?
Şu anda gerçekten çok az büyük golcü var: Samuel Eto'o, Vedad İbiseviç ve Didier Drogba.
kim ne derse desin aLemin kraLısın be pascaL.. Dön yuvana..
Kenarda sericx oturana kadar sen otur pascal :D
çok özledik be abi
Pascal gel bjk Tv de Program yap bee barı can sıkıntımız gider seni izlemek daha zevkli bütün programlardan..
Kimler geldi Kimler gecti...
Senin yerin dolmadi...
#21
Alıntı yapılan: srCN - Ocak 30, 2009, 14:25:41
Şunu hemen söylemek istiyorum; bu sevgi karşılıklı. Kalbim hep Beşiktaş taraftarıyla. İçimdeki bu sevgi hiç bitmeyecek. Beşiktaş taraftarı benim ailem. Futbolu onlarla sevdim, mağlubiyetlerde onlarla üzüldüm. Keşke, Beşiktaş'ta hâlâ oynasaydım.
Oh evet evet, lütfen beni hemen çağırsınlar. Sadece bir iki ay sıkı bir idmana ihtiyacım var, bunun için özel bir kondisyonerim var. Kısa zamanda forma gireceğimden eminim. İnanın Beşiktaş için çok şeyler yapabilirim. Sadece fiziksel olarak değil, taraftarı ateşlemem, arkadaşlarımı coşturmam yönünden de büyük bir katkım olur. Sahada uçarak bile oynarım.
Biz buna inanıyoruz! Koşamayacak halde olsanda topa vuramaz hale gelsen bile 50 yaşında olsanda, sahadaki kartal yüreğin yeter!
TERKETMEDİ SEVDAN!
alemin kralıydın be pascal
keşke oynamasan bile gelsen o stadda varlıgını hissetsek varoldugunu bilsek adını okusalar 21 pascaaaaal noumaaa diye :(
ah pascal nerde o günler...
Şuan takımda olsun takımdaki bazı kişilerden çok daha yararı dokunur.
Unutmadık Unutmıcaz Seni PASCAL NOUMA !
Keşke takıma çağırsak yeniden.Ne güzel olur ya.Sırf forma satışları bile klübe büyük katkı sağlar.
senin maçların bile bir başka güzeldi özledik seni izlemeyi
yazi forum kurulunce silinmistir,ayrica yazar kardesimiz ceza almistir
hakaret yasaktir forumda
Beşiktaş a Nouma tekrar gelsin Yeminle Sadece Noumanın Forma satışı ile 2 tranfer parasına karşılık gelir...
Yönetim istemiyosa biz isteyelim taraftar olarak bu kulüpte kişilere özel transfer yapılıyoda milliyonlarca insana da bi noumayı çok görmzler heralde
Pascalı Türk vatandaşı yapıp alalım takıma.
Şuan ki futbolcuların yüreklerini toplayın, sonra 10la çarpın, şöyle kor ateşte bi korlayın yine de Pascal'ın yüreğinin yarısının yarısı etmez...
Sen başkaydın be abi...
alın ULAN nouma'yı takıma...
istediğimiz yüreğiyle oynayan futbolcu gömek sahada.. 3-5 maç iyi oynayayım sözleşmeyi 2 katına çıkarrım imzaladıktan sonrada yatarım zaten diyen adamlara forma veriyorsunuzda bu adamamı vermeyeceksiniz..
Ayhan bu ülkede futbol oynuyorsa bu adam kesin oynamalı..Tek harekete gönderdik,yıllardır sövüyor övüyoruz.. ADALETİN BU MU DÜNYA!!!
Türk halkı affetsin demiş .. sen gel türkiyeye biz sana şeref madalyası takarız .. Cimbomlusu Trabzonlusu bile seni çok seviyor .. Zaten Onlar kendini Fenerbahçe Cumhuriyeti diye görüyolar .. Onların daha Atatürk'e saygısı yok , sanamı olcak ? Pascal diyor ya kendimi 3-4 ayda toplarım , o adam dediğine göre bir şey biliyordur .. Onun uyayacağını bile sanmıyorum ama Pascal eski Pascal olurmu tek korkum o .. Ya böyle bizde 2 sezon oynayıp hiç bi varlık gösteremezse ya Pascal ruhu biterse :S Tek korkum bu ..
Kolay birşey değil o kadar aradan sonra futbola tekrar dönmek. En mantıklısı Tayfur Havutçu'nun yanında yedek klübesinde onun gibi yardımcı olur.
Yönetim, taraftarın değer verdiği değerlere sahip çıkıp, klübe tekrar kazandırmalıdır.
Pascal hem takımdaki gençlere abilik yapar, neşe katar, tecrübesiyle yardımcılık yapar, herşeyden önemlisi
TARAFTAR'ın coşkusunu daha da arttırır.
Düşünsenize her maç ;
"Pascal Ortaya, 3'lü Çektir Kartala.."
"Oooooo... (Pascal'ın sus hareketiyle) Şşş.. 1-2-3.."
Hayali bile güzel :)
Çok özledik ya çok bitanesin sen Pascal'ımız ya[kufur otomatik degistirilmistir]eşke gelsen :( :(
50-60 yaşınada gelsen yine tüm yüreğinle gücünle oynarsın Beşiktaş için eminim..
Çok seviyoruz senii PASCALLL...
yönetim akıllı olsa ilhan pascal gibi renkli adamlardan yararlanır. bu adamlar ekran önünde olmalı .. menajer.. sözcü vs. olabilir mesela..
Padisah oldun yüregimizdeAsik ettin bizi deli divaneSevdik seni ama ne cagreCanimizdan kopardilar seniAhh bi geri gelebilsenLale devri bile viz gelir tirs gider gönlümüze yeniden girsen
Nalet olsun bu yönetimeOnun bunun sözüneUnutturmaya calisti seni bizeMazimiz seninle gectiAnlayamaz sana olan askimizi kimse!
arkadaslar caktirmayin güzel oldumu bilmiyorum ama gönlümden gecti yazdim :bjk :) :) [/]
:D güzel biraz daha çalışsan beste bile olur :D
süper olmuş :D
ah pascal ah yerin bi türlü dolmadı dolmayacaktı.Her golün süperdi ama dinamo kiev maçındaki uzaktan attığı aşırtmayı aklımdan çıkartamıyorum.Çok özledik çok....
nouma PASCAL 21
kulübe mail atalım eylem yapalım kapılarında yatalım ama pascal gelsin artık... sevenleri kimse ayıramaz ki!
yönetim noumayı beşiktaşa al!
Alıntı yapılan: djinonu - Ocak 31, 2009, 21:55:54
Padisah oldun yüregimizdeAsik ettin bizi deli divaneSevdik seni ama ne cagreCanimizdan kopardilar seniAhh bi geri gelebilsenLale devri bile viz gelir tirs gider gönlümüze yeniden girsen
Nalet olsun bu yönetimeOnun bunun sözüneUnutturmaya calisti seni bizeMazimiz seninle gectiAnlayamaz sana olan askimizi kimse!
harika ! :alkis
Alıntı yapılan: [KralKartal] - Şubat 03, 2009, 20:32:08
Alıntı yapılan: djinonu - Ocak 31, 2009, 21:55:54
Padisah oldun yüregimizdeAsik ettin bizi deli divaneSevdik seni ama ne cagreCanimizdan kopardilar seniAhh bi geri gelebilsenLale devri bile viz gelir tirs gider gönlümüze yeniden girsen
Nalet olsun bu yönetimeOnun bunun sözüneUnutturmaya calisti seni bizeMazimiz seninle gectiAnlayamaz sana olan askimizi kimse!
harika ! :alkis
Akrostiş bu evet tanıdım vaLLahi :D
Hocam mükemmeLsin tek keLimeyLe
eyw :ok
sagolun beyler
ohhhhhhh beeeeeeee yine yazabiliyorum
:)
Unutulur musun be Pascal hadi bi daha gel