Basketbolun Pascal Nouma'sı yeniden Türkiye'de
Beşiktaşlı taraftarların 'Pascal Nouma' diye çağırdığı Kimani Ffriend basketbol yaşantısına yeniden Türkiye'de sürdürecek
(http://www.kartalhaber.com/thumbnail.php?gd=2&src=resims/haber/genel/13011990_1.jpg&maxw=350) |
3 sezon önce beşiktaş'ta forma giydiği dönemde tribünlerin sevgilisi olan Kimani Ffriend Mersin Büyük Şehir belediyespor'la anlaştı. Basketbol yaşantısına Türkiye'de sürdürecek olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kimani Ffriend, "Beşiktaş forması altında unutulmayak günler geçirmiştim. Artık Mersin takımının başarısı için sahada mücadele edeceğim" dedi.
Kısa bir süre önce De Von Hardin ile yollarını ayıran Ahmet Kandemir'in çalıştırdığı Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce ülkemizde de oynayan Jamaikalı power forvet Kimani Ffriend'i transfer etti.
Geçtiğimiz sezonu Fransa'da Paris Levallois takımında tamamlayan 31 yaşında ve 2.11 metre boyundaki tecrübeli oyuncu, Fransa Ligi'nde 14.6 sayı ve 7.1 ribaund ortalamalarını yakalamıştı. 2005-06 sezonunda Beşiktaş forması giyen Ffriend, o sezon gösterdiği başarılı performansla Beşiktaşlı taraftarların büyük sevgisini kazanmış ve ''Pascal'' lakabını almıştı. Nebraska çıkışlı olan Ffriend, kariyerinde daha önce İsrail Ligi'nde Hapoel Jerusalem forması da giymişti.
turkbasket.com'a Kimani Ffriend'in transferi hakkında kısa bir açıklama yapan Mersin BŞB baş antrenörü Ahmet Kandemir, anlaşmanın 1 yıllık olduğunu belirterek, ''İyi bir uzun oyuncuya ihtiyacımız vardı ve bu açığı Kimani Ffriend ile kapattık. Play-off'a girmek için yönetim bütün görevlerini yerine getirdi. Artık sıra bizde. Onları mahçup etmeyeceğiz'' diye konuştu.
böyle bir uzuna ihtiyacımız var aslında kadromuzdaki uzunlar kısa baya yeni sezonda ribabaundlarda sıkıntı yaşayabiliriz