Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nü FIFA'ya şikayet ediyor. Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır, ''Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü aynıdır. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un ligden ihraç edilmesi gerekir'' diye konuştu.
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 13:52 TSİ 5 Mayıs 2008 Pazartesi
Geçen hafta Turkcell Süper Lig'e veda eden Çaykur Rizespor Kulübü, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi için FIFA'ya başvuracak.
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Türkcell Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün aynı olduğunu, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerektiğini iddia etti.
Çakır, 1989 yılında Bursaspor Kulübü'nün ikinci takımının lige çıkmayı hak ettiğini, fakat aynı ligde iki takım bulundurulmayacağı için dönemin Futbol Federasyonu tarafından bu durumun kabul edilmediğini anımsattı.
OFTAŞ'ın sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nde sponsor firma olduğunu belirten Çakır, ''Bu firmanın sahibinin de Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz olduğunu öğrendik. Akyüz, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü ile ilgili bir çok beyanat vermiştir. Futbolcular sezon içerisinde iki ekip arasında bedelsiz kulüp değiştirmiştir. OFTAŞ Kulübü yöneticileri aynı zamanda Gençlerbirliği Kulübü'nde delege veya yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Forma renkleri dahi aynı. Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü aynıdır, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerekir'' diye konuştu.
Kulüp avukatları aracılığı ile çalışmalara başladıklarını kaydeden Çakır, ''Altay ve Malatyaspor kulüpleri, Futbol Federasyonu yönetmeliklerinde belirtilen 'Müsabakalara katılacak kulüplerin federasyonca tescil edilmiş olması zorunludur. Her kulübün yerel amatör kümelerde yalnız bir takımı bulunur' ifadesi nedeni ile federasyona, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor yerine kendilerinin lige alınması yönünde müracaat etmişti. Fakat bir sonuç çıkmamıştı. Biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Haklı gerekçelerimizi bir rapor halinde hazırlayarak FIFA'ya şikayetimizi ulaştıracağız. FIFA'nın vereceği karar Futbol Federasyonu tarafından bağlayıcı özellik taşıyor. En doğru kararın verileceğine inanıyoruz'' dedi.
haklilar
ama yonetimi degisti diye biliyorum
fifa kabul edermi böyle sacma bi davayi
töbe töbe
kac senedir düsmemeye oynuyordunuz,sonundan düstünüzde kurtulduk
ÇirkefLik sadece.
Luyruk acısı dedikLeri bu oLsa gerek.
Hem öyLe bi' durum oLsada Manisa Ligde kaLır puanı daha yüksek.
Her türLü gidiyorlar.
bide nicin sezon basinda degilde düstükten sonra mahkemeye gidiyorsunuz diye gülerler adama
Sür eşeğini asya lige rize bu kadar ligde kalmanız bile mucizeydi
Adam gibi top oynasaydınız, gelenden geçenden (biz hariç) fark yemeseydiniz de kalsaydınız ligde, şimdi saçma sapan işlerle ligde kalmaya çalışmayın...
kümeye düşmüşsünüz gitmiş elalemin takımlarına çamur atıyorsunuz olacak gibi değil kendi işinize bakın biraz
giderken sessiz sedasız gidin kendinizi unutturun bence rezil oluyorsunuz
Çamura yatmasınLar.