Bu sezon gösterdiği performansla alkışlanan Hidayet Türkoğlu, NBA'in en önemli ödüllerinden birinin sahibi oldu.
All-Star'a seçilmemesi bir çok otorite tarafından 'hayal kırıklığı' olarak yorumlanan milli oyuncu, 'sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu' (MIP) ödülünü aldı.
Hido, takımı Olando Magic'in Doğu Konferansı'nın 3. sırada tamamlayıp, play-off'lara kalmasında büyük rol oynamış, normal sezondaki 19.5 sayı-5.7 ribaunt-5 asist ortalamalarıyla kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti.
NBA'de sekizinci sezonunu geçiren Hidayet, bir önceki sezon ise 13.3 sayı – 4 ribaunt ve 3.2 asist ortalamasıyla mücadele etmişti.
Hidayet Türkoğlu, aynı zamanda Scott Skiles, Darrell Armstrong ve Tracy McGrady'den sonra Orlando Magic tarihinde bu ödüle layık görülen 4. oyuncu oldu.
126 kişinin verdiği oyların 61 inde 1.olarak 22 sinde 2.olarak 9 unda 3.olarak 380 puan toplamış
2.sırada rudy gay 167 puan
Hidayet ezerek aldı ödülü
helal olsun :bayrak
Seneye daha da iyi olacağı kesin, artık o zaman da All Star yapmazlarsa yuh derim...
ya adam sadece bu sene deği kendini her sene yeniliyor çok iyi Allah yolunu dahada açık etsin
süper bir olay o listede TÜRKOĞLU yazması