Ana Menü

NoPasaran dan Slm

Başlatan ENTER, Ağustos 20, 2007, 12:20:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ENTER

arkadaşlar forumu tam iyi bilmediğim için konuyu buraya açtım umarım doğru yerdir.

volkanın hepinize slm ı var özellikle buraya gelip hepinizi çok özlediğini söylememi istedi hepini çok sewdiğini vede ;)

acemi birliği bitiminde izin almayı düşündüğünüde söledi ve askere gitmemiş olanların gitmemesini söylüor herşey çok mantıksız diyor ;D

Dem@

der bu yeliz :D şuan çok güzel yere düştü o sefiyoruz onu paşam prensesini unutuyon ama  :hih

yuNuS1903


Delirdik

aLeykümseLam

gidip gitmemek eLde değiL maLesef (:
voLkan abi geLsin de biz gideLim peşi sıra
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey


* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

mdc

Alıntı yapılan: bLack - Ağustos 20, 2007, 12:54:28
aLeykümseLam

gidip gitmemek eLde değiL maLesef (:
voLkan abi geLsin de biz gideLim peşi sıra

Elde elde ;)


Selamına bin Selam
Varolsun,
Seviyoruz seni abi
HAYATTA BEŞİKTAŞ

CHEm !

sanada selamlar olsun abi bekliyoruz dört gözle
Allah kitap Beşiktaş

Non Mollare Mai

Aleyküm Selam abi özlettin kendini.
Vatani görevini layıkıyla yerine getireceğinden şüphem yok.
Ne Mutlu Ki bizlerde bir gün o TÜRK ordusunun arasına gireceğiz.
edit

2 dia 2 muerto

A.s
Sende SelamLarımızı iLet Enter .

.FŞ

AsA

Ve a.s Az kaLdi voLkan'im az...

hAlil21

Aleykum Selam..

Ulaşabilen varsa bizden de selam iletsin...
http://happygrasshopper.blogspot.com ' behind this mask there is an idea and ideas are bulletproof.

osi_bjk

Şampiyon Ol Beşiktaş'ım Mesut Et Bizi

BjKcArsi54

aleyküm selam askere gitmeyenlere tavsiye etmiyomus napacaz lan gitsekmi :P

SATUKBLADE

aleyküm selam

ama gökhanın da dediği gibi elde değil gitmemek

ne yazıkki şartlar değişmezse bende şubatta o yolun yolcusuyum

gel tezkere gel :(

mdc

Elinizde Buğra ve Gökhan

Şöyle ki ;

Alıntı YapVicdan-ı Red
Vicdani red kişinin ahlâki tercih, dini inanç, felsefi görüş ya da politik nedenlerle askeri eğitim ve hizmette bulunmayı, silah taşımayı ve kullanmayı reddetmesidir. Tüm bu red nedenleri vicdani neden olarak kendisini gösterir. Bu nedenle bu hak doğrudan doğruya vicdan ve din özgürlüğünün kullanımıyla ilgilidir. 2000 yılının Nisan ayında BM İnsan Hakları Komisyonu l998/77 nolu kararında belirtilen ilkeler uyarınca oylamaya başvurmadan 2000/34 nolu kararı kabul etti. Bu kararla İnsan Hakları Evrensel Bildirisi ve Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nde yer alan düşünce özgürlüğü ile vicdan ve din özgürlüğünün meşru kullanımına uygun olarak, kişilere vicdani nedenlerle askeri hizmete karşı red hakkı tanındı. BM İnsan Hakları Komisyonu, ölüme neden olabilecek güç kullanmayı zorunlu kılmanın vicdan özgürlüğü ile din ve inançlarını yansıtma hakkıyla çatışacağını karara bağlayarak, vicdani reddi bir hak olarak kabul etti. Komisyon, bu hakkı İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin ve Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Milletlerarası Sözleşmesi'nin düşünce, vicdan ve din özgürlüğünü düzenleyen 18. maddelerine dayandırdı. BM İnsan Hakları Komisyonu ayrıca bu haktan yararlananların ileri sürdükleri nedenlerden ve özel inançlarından dolayı ayırımcılığa uğratılamayacaklarını ve askeri hizmeti yerine getirmeyenler ile getirenler arasında da ayırımcılık yapılamayacağını karara bağladı. Komisyon, aşağıda belirtilen kararıyla vicdani reddi bir hak olarak tanıdı:

1. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin ve Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nin 18. maddelerinin, düşünce özgürlüğüyle din ve vicdan özgürlüğünün meşru kullanımına uygun olarak herkesin vicdani nedenlerle askeri hizmete karşı çıkma hakkı olduğuna dikkat çeker.
2. Bazı devletlerin vicdani red vakalarını, soruşturma yürütmeksizin kabul etmesinden memnuniyet duyar.

3. Bu tür bir sistemi benimsemeyen devletleri, vicdani red iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını saptayacak bağımsız ve tarafsız bir karar organı oluşturmaya, bunu yaparken ileri sürdükleri nedenlerden ve özel inançlarından dolayı vicdani red itirazında bulunanlar arasında ayırım yapmamaya davet eder.

4. Askerlik hizmetinin zorunlu olduğu ve böylesi bir kararın henüz alınmadığı devletlere, vicdani red itirazında bulunanlara itiraz gerekçeleri ile uyumlu, savaşçı değil sivil nitelikte, kamu çıkarına yönelik ve cezalandırıcı olmayan alternatif hizmet imkanları sağlamaları yönündeki tavsiyesini hatırlatır.

5. Devletlerin, vicdani red itirazında bulunanları askeri hizmetlerini yerine getirmemelerinden dolayı tekrar tekrar cezalandırmaktan ve hapis cezasına maruz bırakmaktan kaçınmaya yönelik tüm tedbirleri almaları gerektiğini vurgular, devletin hukuk ve ceza sistemi uyarınca, daha önce suçlu bulunduğu ya da beraat ettiği bir suç nedeniyle hiç kimsenin, tekrar cezalandırılmaması ya da sorumlu addedilmemesi gerektiğini hatırlatır (...)."
Avrupa Konseyi, BM İnsan Hakları Komisyonu kararı doğrultusunda vicdani red hakkını tanıdı. Avrupa Konseyi'nin, zorunlu askerliği kaldıran üye ülkeler dışında kalan tüm üyeleri (Türkiye ve Azerbaycan hariç) bu hakkı tanıdılar. Vicdani red hakkını kabul eden ülkelerde, bu hakkı kullanmak isteyenlere askerlik hizmetine karşılık askerlik süresinden biraz daha uzun sürelerle sivil hizmette çalışma seçeneği sunuluyor. Hastanelerde, çocuklar ve engellilere hizmet veren kurumlarda, hükümet dışı örgütler ya da hükümetler arası örgütlerde çalışma gibi. Bu ülkelerde vicdani red hakkının kullanılma sürecinde kişinin bu karara nasıl vardığını, bu inancının yaşamını ne yönde etkilediğini ve bu inancın askeri hizmetle nasıl çatıştığını açıklaması istenir. İsviçre ve Bulgaristan'da bu kararı Çalışma Bakanlığı'na bağlı bir komisyon, Hırvatistan'da ise Adalet Bakanlığı veriyor. Total olarak askerlik hizmetini reddedenler ise hiçbir alternatif hizmeti kabul etmiyorlar. Söz konusu kişiler militarizm denince salt askerliği değil, toplumsal yaşamın ve ilişkilerin özüne sirayet etmiş olan tüm hiyerarşik ve ayırımcı ilişkiler ağını kastediyorlar. Bu nedenle total olarak itirazda bulunanlar bakımından zorunlu askerliğin kaldırılması önem gösteriyor.

Türkiye'de durum

Türkiye bu konuda Ermenistan, Yunanistan, Güney Kıbrıs gibi ülkelerden geride, Azerbaycan ile aynı durumda bulunuyor. Avrupa Konseyi geçen yıl bu konuda Türkiye'ye tavsiyede bulundu.Türkiye'de halen vicdani red itirazında bulunup tutuklu olan ve dört yıl hapse mahkum edilen Mehmet Tarhan'ın durumu Avrupa Konseyi Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'na taşındı.Yine vicdani red itirazında bulunan Yunus Erçep'in durumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürüldü ve yapılan başvuru kabul gördüğünden, Türkiye'nin mahkum edilme olasılığı güçlü. Türkiye'de vicdani red itirazında bulunan 70 kişi ve yine Yehova Şahidi olan 20 kişi bulunuyor. Bu kişilerden askerlik hizmetine alınanlar askeri hizmeti reddettiklerinde askeri mahkemelerde yargılanıp, Askeri Ceza Kanunu'nun emre itaatsizlikte ısrar suçunu düzenleyen maddesi zorlanarak ağır yaptırımlara uğratılıyorlar. Türkiye'de yaşanan bu durum hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Vicdani red hakkı doğrudan doğruya vicdan ve din özgürlüğünün kullanımıyla ilgili bir haktır. Türkiye bu insan hakkını uyarılmadan tanıma basiretini göstermelidir.

Hadi Eyvallah
HAYATTA BEŞİKTAŞ

KartaL_Gurkan

Aleyküm Selam, özledik be volkan abi :)
az kaldi zaten :D
sirasiyla herkes gidecek askere :)