Ana Menü

Son Dakika .. Cezalar Onandı

Başlatan ilhan mansız_melis, Ocak 17, 2014, 17:07:40

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhan mansız_melis

Yargıtay, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 93 sanıklı şike davasında kararını açıkladı.

Kararda, ''Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu'' denildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı. Yıldırım bu karar nedeniyle yeniden hapis yatacak...

Olgun Peker'e örgüt ve şike suçlarında verilen ceza da onandı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eksikleri tamamlaması için şike davasının dosyasını İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri göndermişti.

Yargıtay’ın talep ettiği eksikleri gideren mahkeme, dosyayı yeniden 5. Daire’ye iletmişti.

Futbolda şike iddialarıyla ilgili soruşturma, 3 Temmuz 2011'de başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasında, 48 sanığa hapis cezası verildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a “örgüt kurmak” suçundan 2 yıl 6 hapis cezası verildi. Yıldırım, ayrıca “şike ve teşvik” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mosturoğlu’na 1 yıl 10 ay 10 gün, lhan Ekşioğlu’na ise 1 yıl hapis cezası verildi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı.

Futbolcular İbrahim Akın 1 yıl 6 ay; Mehmet Yıldız, 1 yıl 3 ay; Gökçek Vederson ise 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski Futbolcu Ümit Karan da 7.5 ay hapis cezası aldı.

Eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı 1 yıl 3 ay; eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

16. Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca sanıklara değişik oranlarda para cezası da verildi.

Mahkeme, cezaevinde kaldıkları süreyi göz önüne alarak tüm sanıkları tahliye etti.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

RCA

Demekki seçimi kazansaydı olan yine beşiktaş'a olacaktı.
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

ilhan mansız_melis

Ben anayasa değişikliği yapılacağına inanıyorum.

RCA

Olur çünkü bu adamlar bugünün geleceğini biliyorlardı.

Ve temize çıkmak için bir zemin oluşturmuşlardır önceden.
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

keskinli

Her gün yeniden sasiriyorum
bizede avrupaya katilmama cezasi verirler yine
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

ilhan mansız_melis

Bu arada SA ve TH'nun cezaları bozulmuş.

keskinli

Haberde 1 yil 3 ay  ceza aldilar yaziyo ???

carsi52

Serdal Adalı ve Havutçunun cezaları bozulmuş.

Aziz Yıldırımın cezası onanmış.Sonuç ne abi şimdi ? Biri kesin bir şey söylesin artık.
Bölünür senin için uykular!

Delirdik

Alıntı yapılan: carsi52 - Ocak 17, 2014, 19:44:37
Serdal Adalı ve Havutçunun cezaları bozulmuş.

Aziz Yıldırımın cezası onanmış.Sonuç ne abi şimdi ? Biri kesin bir şey söylesin artık.

Buradan çıkan sonuç aklandıkları mı oluyor şimdi
Boşuna mı hapis yattı bu adamlar
Boşuna mı adımız karalandı bu süreçte  ???
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

Delirdik

Olay hukuk terimlerinden dolayı karışık sanırım
her yerde şike sabit ama ceza kararları bozulmuş diyorlar :D kafam karıştı hepten
hukukumuz insanlar anlamasın diye karma karışık yapmışlar herhalde :P biri ya suçludur ya değildir arkadaş bu ne karmaşıklıktır böyle :)

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

carsi52

Sanırım olan Beşiktaş'a oluyor bu durumda.

Beşiktaş şike yaptı fakat Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'ya ceza yok anlamında galiba.

Yani en azından ben öyle anladım  :-\

Delirdik

SÖZDE şike yaptırdığımız adam bize gol atıyor
Şike yaptığımız maçı zar zor kıl payı kazanıyoruz var mı böyle bir mantık ya :)
Ben zaten şikeye felan inanmıyorum fenerin yanına bizide katmak için kullandılar hepsi o. Ben böyle düşünüyorum

He kararlara bakarsak saçma sapan işler yeminle
İlk olarak bir kanun çıktı, sonra daha hafifletelim dediler değiştirdiler, şimdi bir kere daha değişecek o yüzden bu kararlar gelecekte yok hükmende olacak deniliyor. Madem yeni bir düzenleme olacak ne diye bugün karar veriliyor..
Gündemi mi değiştirmek istiyorlar diyede geçiriyor insan içinden

Neyse yani inş Beşiktaş bu durumdan hakkıyla temiz bir şekilde çıkar.

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

ilhan mansız_melis

Fener'in yanına neden Galatasaray'ı değil bizi dahil ettiler mesela ?

carsi52

Tamamen yusuf turanlımıdır nedir o menajer şerefsizinin tayfur havutçu ile saçmasapan konuşmalarından kaynaklanan bi olay.

Menajerin transfer sayesinde para kopartmaya çalışmak istemesinden dolayı.

Galatasaray'ın da o dönem ne halde olduğunu biliyoruz uzaktan yakından hiç bir alakası olmamıştır hiç bir konuyla.

keskinli

Ben sadece besiktasin degil febeninde usulsüzlük yaptigina inanmiyorum.aziz yildirimin mafyayla isbirligi yaptigina ise inaniyorum.
eger bizimkilerin cezasi onanmadiysa iyiye isaret demektir