Ana Menü

Forum içi Küfür Duyurusu

Başlatan NoPasaran, Kasım 28, 2011, 22:40:49

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Konu maalesef ana başlığının çok dışına çıkarak bitmiş. Bu konu hakkında son kez yazacağım ondan sonrası forum üyelerimize ve moderatörlerimize kalmış oluyor..

ÇOK NET biçimde ifade ediyoruz, KRALKARTAL forumlarında her Beşiktaşlıyım diyen herşeyi sınırsız bir şekilde konuşma hakkına sahiptir. İstediği herşey ve herkes hakkında istediğini düşünebilir ve konulabilir. Ancak hiç kimse yöneticiler dahil küfürlü ifadeler kullanamaz.

Bu Orhan Yıldırımda olur, Oğuz Çetinde olur, Aziz Yıldırımda olur, Ebuede olur. Küfür ne olursa olsun yasaktır..Çok net..

Ancak sınırların zıpladığı, ortamın son derece gergin olduğu anlarda olayın sıcaklığı ile bazen hepimiz kötü söz kullanabiliyoruz. Bunu bazen burada ifade ediyoruz. Bir çok kez bu mesajlar editlenerek diğer forum üyelerinin önüne konuyor. Çoğunu yazan kişi dahi farketmeden değiştiriyoruz ki kimse alınmasın kimse gücenmesin..

Ancak moderatörlerimize verdiğimiz yetkide onlara şunu diyoruz . Eğer çok ciddi bir sıkıntı yoksa "YAZILAN MESAJIN TÜMÜNÜ SİLİN"..Yani onlarca satır dahi yazsa küfür varsa silinki bir daha küfürlü mesaj yazmasın o kişi. Ancak bu vicdani mesele oluyor ve moderatör arkadaşlarımız yazılarınızı emeğinize saygı olarak sadece editliyor. Niye ? Çünkü sen onun arkadaşısının, Beşiktaşlı kardeşisin..

Ancak yukardaki mesajlarda olduğu gibi resmen forum içinde mesajı editleyen forum kuruluna "Ben sizi takmıyorum" gibisinden tekrar aynı ifadelerle yazı yazılıyor. Yani küfür yeniden alenen yazılarak psikolojik olarak baskı yapılıyor. Ve tüm bunlar editlenen üyelerimizin özel mesajlarına bilgi verilmiş dahi olsa. Çok net konuşmak gerekirse ben bunu hayatta yapmıyorum ama Ahmet Abi olsun, Bazen Büşra olsun samimi olduğumuzu düşünerek bilgi veriyorlar ama bu çoğu zaman ters etki yaratıyor üyede. Neden yaratıyor anlamıyorum..

Şunu forum üyelerinin bilmesi gerekiyor. Burada kimse kimseden üstün değil zaten olamazda. Ancak burada bir sistem var ve bu sistemin ayakta kalması için belli bir kuralları var. Bu kurallara hepimiz uymak zorundayız. Çünkü gün gelir bu kuralsızlıklar burada mesaj yazılamayacak boyuta getirir bizi.

Bu konudayız mesala örnek vereyim. Orhan Yıldırıma birisi Bilmem ne çocuğu dediği zaman ondan sonraki tüm mesajlarda konu tamamen unutuluyor ve başka yerlere gidiyor. Basının yalan haberi deyip geçiştirmek ayrı adama onun bunun çocuğu demek ayrı .. Nerede duracak bu düzen veya sistem. Eğer bunlar editlenmezse yarın bir gün içinde orhan yıldırım geçen her haberi bilmem ne çocuğunun haberi diyemi okuyacağız sürekli.

Forumda sürekli bir alınan kararlara karşı olma şekli söz konusu. Bir tane üyenin daha ceza sistemi ile ilgili konu açtığını, verilen cezaların hatalı olduğunu belirten yazısını okumadım. Ancak sürekli bir laf sokma yada kuralları delmek için yapılan çabalar ile yöneticileri köşeye sıkıştıma çabası almış başını gidiyor..

Neyse çok uzatmayacağım,

Forumdaki mevcut yönetici arkadaşlarımızla aldığımız karar gereği ;

Bundan böyle küfürlü ve küfürü ima eden tüm mesajlar tamamen silinecektir.Küfür eden üyeye normal cezalar verilecek ve daha sonra belli bir süre mesaj moderasyonu yani mesaj onaylanmadan yayınlanmama cezası gelecek.

Ve forumda küfürlü mesajları kim görürse bir zahmet aşağıdaki moderatöre bildir butonuna basıp bize bildirsin. Benden öncekiler böyle demişti ceza vermediniz demek yerine size küfürü raporladım ceza vermediniz demek çok daha mantıklı olacaktır..

Hepinize iyi forumlar diliyorum..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net