Ana Menü

Kapitalizm karşıtı futbolcu, futbolu bıraktı.

Başlatan ERHUN, Ağustos 11, 2011, 14:39:04

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

El Maestro

Alıntı yapılan: Brestgerfich - Ağustos 12, 2011, 09:05:24
Alıntı yapılan: El Maestro - Ağustos 11, 2011, 19:48:53

Kardeşim anlamak istemiyosun heralde.  :) 

Adam futbolda dönen bu para oyunlarından sıkılmış, onun için futbol sadece zevkli ve her kesimden insanın izlediği bir oyun .. Ama yöneticler ve büyük şirketler için sadece para kazanma kaynağı, herşeyin para olduğunu anlayan bu zat-ı muhterem daha mutlu bir şekilde, çıkarsız hayatını sürdürebilmek için ve böyle bir düzenin içinde bulunmak istemediğinden futbolu bırakmış ..

Ve bu cesarettir.. Bende adamın cesaretini kutladım bu kadar basit .

Bunda anlaşılmıcak bir durum yok . Daha basitte anlatılmaz zaten .. Kapiş ?

Allah Allah...
Senin yazdığını anlamaktan aciz değilim zaten sen neden bunu kavrayamıyorsun? Sadece bu adamın yaptığında bir mantık yok.
Yok şöyleydi de yok böyleydi de hepsi hikaye geç bunları...

Cesur olmakla salak olmak arasındaki farkı kişi de gözlemleyen de iyi ayırt etmeli. Her salağı da cesur diye pohpohlamamalı.

Cem'in söylediğine katılıyorum ;D

Adamın dini imanı para değil bu yüzden sana göre salak bana göre cesur yürekli bir çocuk ..

Genç yaşında futbolu idealist ve radikal bir düşünce doğrultusunda bırakabilmiş .. Adam 24 yaşında ama
futbolun ne kadar kirli olduğunu görecek kadar olgun birisi her şeyin para olduğu artık kulüpleri şeyhlerin milyarderlerin yönettiği dünyada daha fazla kirli kalmamak için futbolu bıraktı. Sadece şu 2 cümle cevap olarak yeter aslında ama ..

Yani hayal ettiği bir dünya var .. İdealleri var . Universitede tarih eğitimi alıyormuş ve tarih eğitiminide devam ettirme kararı almış ..

Tarih ona çok şey kazandırır... En çok da sevdiği mesleği yapma zevkini .. Bu ona yetiyor demekki,
bizim ülkemizde bir tarihçi veya akademisyen sürünüyor olabilir... Ama oralarda küçümsediğimiz bu gibi akademik mesleklere çok daha fazla değer veriliyor...

Anlıyacağınız onun için para 2. planda işte görüldüğü gibi .. Bu yüzden bu adam tam salak değil mi ? 

Hadi eyvallah.  :)
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

erdibatmaz

öyle bi düzenin kölesi olmuşuz ki, onurlu davranışları bile küçümsüyor, dalga geçiyoruz. futbolcunun kendi vicdanıyla muhasebesidir bu.
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

Brestgerfich

Bu sebeple futbolu bırakmasının verdiği salaklıktan çok sanki futbolda son birkaç yıl içinde para konuşmaya başlamış gibi davranması daha da bir salaklık. En az 10-15 yıldır parayla yürüyor bu iş. Futbola yeni başlamış biri değil.
Herkes istediğini yazsın, konuşsun ama kimse bireysel olarak akıl verme çabası içine girmesin, kendini yormuş olur. Öğrenemeyeceğimden değil ama ;)
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

ERHUN

Futbolu bıraktığından beri Senegal'de yaşıyormuş, elinden geldiğince insanlara yardım ediyormuş maddi ve manevi.

K.D

Ben bu konuyu ilk defa görüyorum ve takdir ediyorum açıkcası kendine göre haklı sebeplerle böyle bir olaya girişmiş ve gönlü rahat bir yaşam sürüyor şimdi gerçekten çok güzel :D anlamadığım nokta galiba serkan abiyle tartışmaya giren şu anda pek altif olmayan bir üye bu para döngüsünün 15 yıldır döndüğünü söylemişte bu çocuk futbola başladığında henüz bu düşünce olgunluğuna erişemediği için 24 yaşına kadar oynamıştır zaten 18 yaşında fikirler netleşmez henüz ve fikirlerini oturttuğunda da kendince haklı bir sebeple güzel bir iş yapmış neden bunu anlamamakta ısrar etmişler anlamadım :D
I'm on a path of my own...I'm LeGeNd! :)