Ana Menü

Ceza gelirse husumet artar

Başlatan NoPasaran, Mayıs 12, 2011, 08:03:45

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ertelenen Bursaspor - Beşiktaş maçıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı'nın açıklamaları şöyle: "İstanbul'da yaşanan olaylardan sonra bizim Beşiktaş taraftarına sahamızı açmamamız gerekiyordu. Bu konudaki görüşümü daha önce de belirtmiştim. Sayın valinin iyi niyetli girişimi böyle sonuçlanmalıydı. Bursaspor olarak sahamızın 500 metre ötesinde olan olaylardan sorumlu tutulamayız.  Dünyada böyle bir şey olmamış ki, örneği yok. Kaldı ki bu olay farklı bir şekilde ele alınmalı. Kitapta cezai karşılığı olsa bile bu farklı ele alınmalı. 7 yıllık bir husumet meselesi. Burada futbol federasyonun bu maçı tekrar oynatması gerekir. Eğer öyle hükmen yenilgi filan verip Bursaspor'a ceza çıkarsa bu olayları daha da kötüye götürür. Tek çözüm maçı tekrar oynatmaktır.

BEŞİKTAŞ'I POLİS OTOSUYLA MI GETİRSEYDİK!

Hatırlayın bizi Diyarbakır'da stada polis otosuyla getirmişlerdi. O futbolcuların psikolojisini düşünebiliyor musunuz. Beşiktaş takımını biz de aynı şekilde polis otosuyla stada getirebilirdik. Ama istemedik böyle bir şey. Ben bu olaylardan sonra maçın bir iki saat gecikmeyle oynanacağını düşünüyordum. Oradaki federasyon görevlileri de bana öyle söylüyorlardı. Ama ne olduysa bir saat sonra iptal dediler şok oldum. İptal kararı beklemediğimiz bir şeydi. Ceza konusunda ki biz böyle bir şey beklemiyoruz.  İstanbul'daki maçtan sonra da bence haksız bir cezaya çarptırıldık. Sesimizi çıkartmadık. Hatta İstanbul BB ile kupadaki maçı seyircisiz oynamak zorunda kaldık. O gün seyircili oynasaydık belki de biz final oynayacaktık. Federasyon yalnız ceza vermek için  yok. Hatta federasyon uyarmalıydı.

BEN NE YAPABİLİRDİM

Bakın Bursaspor geçen sene fair play şampiyonu oldu. Bursa'da bugüne kadar böyle bir olay olmuş mu. Stadyum içi pırıl pırıl insanlar bekliyordu. Taraftarın ve bizim iyi niyetimiz böyle cezalandırılmamalı. Valimiz bir iyi niyet göstermiş buna saygı duymamız lazım. Bir tane Beşiktaşlının burnu kanamış mı? Rüştü söyledi, futbolculara sözlü saldırı bile olmadı. Taraftarla polis birbirine girmiş. Buradaki taraftarlar provokatör de olabilir. Benim hiçbir dahlim ve yapabileceğim bir şey yok. Bursaspor taraftarı söylediği marslarla ve takımına sahip çıkmasıyla anılmalı.. Bu olaydan, olayı çıkaranlar sorumlu olmalı kulüp değil. Cumhurbaşkanımız bile Beşiktaş ile Bursa arasındaki husumetin bitmesini istiyor. Bu konuda bir şeyler yapılsın istiyor. Cezayı değil barışın nasıl sağlanacağı üzerine kafa yormalıyız.

HAKEM HATASI HEP OLACAK

Hakem hatası olmaması mümkün değil. Ben bugüne kadar hiç hakem hatalarını gündeme getirmedim. Getirmeyeceğim de. Lehte ve aleyhte hataları teraziye koyduğunuz zaman çok bir şey değişmiyor. Bursaspor'a karşı kasıtlı hakem hataları olduğunu düşünmüyorum. Kasıt olduğunu düşünsem hemen çıkar söylerim. Ama hata yok mu var. Mesala Gaziantepspor maçında net bir penaltımız verilmedi. Skor 2-1'ken penaltımız verilse o maçı kazanırdık ve bugün belki daha farklı yerlerde olabilirdik. Olsun... Yine üzerinde durmuyoruz.

ARA TRANSFERDE BAŞARILIYIZ

Transferde paradan çok şans etkili. Şansın da olacak. Biz takımdaki dengeleri bozmamak için ismi olan futbolculara yönelmedik. Kabul etmek gerekir ki, sezon başında yaptığımız transferlerde başarılı olamadık. Ama devre arasında belki de en isabetli transferi biz yaptık. Ayrıca isimli oyuncuların da önemli katkı yapamadığını bir çok kulüpte gördük.

MUCİZE GERÇEKLEŞTİRDİK ANADOLU'DAN BiR DAHA ŞAMPİYON ZOR ÇIKAR

Başarısızlık lafını kabul etmiyorum. Bu yıl için başarısız olduğumuz söylenemez. Bursaspor tarihinde hiç üçüncü olmamıştı bugün üçüncüyüz. Bursaspor'un ligin zirvesinde olması, hep ilk 4 içinde kalması başarıdır. Kimse hayal edebilir miydi bazı kulüplerin sıralamada bu noktada olacağını.  İlk dört arasında olması başarıdır.

Geçen seneki şampiyonluğa gelince... Biz bir mucizeyi gerçekleştirdik. Bir daha olur mu olur ama zor. Anadolu'dan şampiyon çıkması bundan sonra çok zor.

BİZE 4 KUPA VERMELİLERDİ

Trabzonspor başkanı Sadri Şener kulüplerin bütçelerini kıyaslayarak ve medyanın Fenerbahçe'ye destek vererek "Bana 2 kupa vermeliler" diyorsa, ben de bize 4 kupa vermelilerdi diyorum. 

BAŞKANLIĞI BIRAKACAKTIM ARTIK BIRAKMAYACAĞIM

Şampiyonluktan sonra başkanlığı bırakacaktım. Bunu ciddi şekilde düşündüm ve uygulamaya koyacaktım. Ancak şampiyonluğu ardından bazı kesimlerde tesadüfü şampiyonluk gibi söylemler çıktı, yani bu takımın sonrasında düşüş göstereceğini filan söylemeye başladılar. Bunun böyle olmadığını ve olmayacağını göstermek için kararımdan döndüm ve başkanlığa devam ettim. Görünen o ki bugün Bursa yine zirvede ilk üç arasında. Şampiyonluktan sonra kalmak zoru seçmekti.  Ben zor olanı seçtim. Ancak Bursa'da yaşananları herkes biliyor. Şu an sürem bitene kadar başkanlığını bırakmak istemiyorum. Sırf Bursa'da bize karşı yapılanlardan sonra. Bu baskınlar, asılsız iddia ve iftiralar beni bu işe daha çok sarılmama neden oluyor. Beni hırslandırıyor. Konu yargıda olduğu için konuşamıyorum. Şu iş bir açığa kavuşsun ben de konuşacağım.

BORÇ İÇİNDEYDİK, ŞİMDİ KASAMIZDA PARA VAR

Göreve geldiğimizde 30 milyon liranın üzerinde borç vardı. Şimdi kulübün kasasında para var. Değeri ölçüsünde rakam bulamadığımız için göğsümüze de reklam almadık. Şimdi Digiturk ile çıkıyoruz. Şampiyon olduysak tabiî ki alacağımız reklam ücretleri de ona göre olacak. Çalmadığımız kapı bırakmadık. Bu konuda çok kırgınım. Evet Caprice Gold'dan bir teklif geldi doğru. Ama 4 milyon TL değil 2 milyon TL civarındaydı. Rakam fena değildi çok iyi olmasa da. Ama Bursaspor büyük bir marka ve bu markanın üzerinde daha global bir reklam olmalı. Bizle çok örtüşmediği için bu teklifi kabul etmedik. Ben para alacağım diye her türlü reklamı para karşılığı taşımam.

SATILMAYACAK FUTBOLCUM YOK

Sercan transferi yok şundan olmalı bundan olmadı dendi. Rus kulübü bize verdiği sözleri yerine getirmeyince biz transferden vazgeçtik,  Sercan'a "dön dedik" döndü. Görüyorsunuz transfer sezonu geldi ve hep Bursasporlu futbolcular manşette. Bu bizim kadromuzun kalitesini gösteriyor. Kimseyle yaptığımız bir görüşme olmadı. Benim satılık futbolcum yok. Ama söylediğim gibi satılmayacak futbolcum da yok. Ben çok iyi kar edeceksem, Bursaspor kazanacaksa satarım.

6+2+2 FAYDASIZ

6+2+2 yabancı sisteminin Türk futboluna hiç faydası yok. Bana bıraksalar iki tane de yeter. Yabancı sayısının inmesini en çok ben isterim. Çünkü Türkiye'nin altyapısı en güçlü kulübü Bursaspor. Bütün altyaş gruplarındaki milli takımların kaptanları hep bizim sporcumuz.

MUHAMMET VE EREN'İ BURSA HİÇ AFFETMEYECEK

Emek verilerek yetiştirilen futbolcuların kulüplerine fayda sağlamaları gerekir. Çocukluğundan alıp yetiştirdiğimiz, milli takıma yükselen sporcular tam a takımda fayda sağlayacaklarken, "Ben gidiyorum" diyemezler. Muhammed ve Eren'i ne ben ne de Bursa halkı affetmeyecek. Kulüplerine karşı büyük yanlış yaptılar. Evet sözleşmelerini uzatmaları istedik, uzatmadıkları için onları kadro dışı bıraktık. Beni hayal kırıklığına uğrattılar. Burada ailelerinin önemli etkisi oldu. Tabiî ki birileri de onların kafasını çelmiş. Bu bana ders oldu. Bursaspor bundan sonra Eren ve Muhammet konusunda düştüğü duruma düşmez.
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

El Maestro

Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

[KralKartal]

Bir nevi tehdit gibi birsey mi ne, aman ha sakin ceza vermeyin yoksa cok kotu olur gibi.
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

CR7

ceza geldi hala konuşuyor telefon bağlantısı yapıp.
neymiş provokator olmadıkları ne malummuşmuş o kişilerin.
olaylar saha dışında olmuşmuşmuş
geçen yıl 6 puan beleşe alırken,diyarbakırın sahası kapanırken,ilk yarı biz ceza alırken gıkın çıkmıyordu.
itiraz edecekmiş bir de utanmadan.

iyi oldu bu ceza ama daha da ağırlaştırılmalıydı bence.
3 maç deplasman yasak(1'i bu sezon Kasımpaşa)
5 maç tarafsız sahada seyircisiz(1'i bu sezon Gençlerbirliği)
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

unicorn

Çok korkuttu bizi başkan ceza vermeselerdi keşke. Şimdi ne yapacaklar kimbilir yandık ya evi falan mı taşısak İstanbul'dan bunlar rahat bırakmazlar bizi buralarda :))
Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !