Ana Menü

Ronaldo'nun İspanya'ya attığı Nani'nin yüzünden sayılmayan gol!

Başlatan CR7, Kasım 18, 2010, 13:43:46

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

+18 !

Farklı tellerden çalıyorsunuz Cem Abi.

Yiğit abi Nani'nin yanlış yaptığını,topa dokunmasa da zaten gol olduğunu,Portekiz milli takımında oynayan bir oyuncunun bunu düşünmesi gerektiğini ve en önemlisi de o kadar şık çalım ve güzel hareketten sonra bu harika vuruşun Nani sayesinde gol olmamasını anlatmaya çalışıyor. Yani Ronaldo bu yüzden haklı.

Edit: Yiğit abi ofsayt değil diyormuş ama bence ofsayt ;D

IL Capitano

abi nasil aktif alanda degil, aktif alanda olmamasi icin ronaldonun bulundugu sol tarafin köse gönderinin filan orda olmasi lazim. ronaldo ayagini topun altina soktup vurdugu anda Nani offsayt. topun kaleye gittigi yönde offsayt icinde olan her futbolcu offsayttir, kesinlikle onside olamaz. kurallar degistiyse bilemem.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CR7

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Kasım 20, 2010, 15:05:26
Eğer Nani Dokunmasa bu pozisyon ofsayt felan değil..

:ok

aynen öyle. sen sağ kanada 1 adamına pas veriyosun ama diğer adamın sol kanatta ofsayt pozisyonunda
sağ kanada atıldığı için ofsayt çalınmaz
ya da Bobo defansın önünde ofsayt Nihat Defansın gerisinde ofsayt değil.
Guti topu atar o yöne doğru Bobo topa hareketlenmez Gider nihat alır topu o zaman da ofsayt çalınmaz.
pasif ofsaytı bi inceleyin derim.(bilmeyenler)
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

IL Capitano

nani pozisyon icinde etkili mi? etkiliyse ; yuzde yuz offside. hayir isvecce hakem kitabi elimde var, yaptik zamaninda bu isleri.

ronaldo topa vurdugu  anda offsayt degilse zaten sonradan nani topa vurdugunda offsayt olmaz. Nani ronaldonun vurdugu topun yönunde ve oyunda etkili. onside olmasi imkansiz.

+18 !

İş zaten Nani'nin dokunmasında bitiyor Volkan Abi.

CR7

Alıntı yapılan: +18 ! - Kasım 20, 2010, 15:32:53

İş zaten Nani'nin dokunmasında bitiyor Volkan Abi.

ama dokunmasa ofsayt değil diyoruz biz
cem abi ise dokunsa da dokunmasa da ofsayt diyor.
ben ise artık yeter diyorm.
haklısın cem abi deyip kapatıyorum konuyu

+18 !

Dokunmasa zaten ofsayt değil. Ama topa doğru hamle yaptığı an ofsayt.

IL Capitano

benim demek istedigim top ronaldonun ayagindan ciktigi an nani offsayt degilse sonradan offsayt olmaz,offsaytsa hep offsattir. bunu futbolda avantaja birakamazsin. faul degil bu.  onside olabilmesi icin baska bir yerlerde olmasi lazim. topun yörungesinde olupta onside olamazsin, eger sirtini dönup kendi kalene filan gitmezzsen ama nani hep etkili durumda   , aktif yani.

kac macta futbolcu kaleye sut cekiyor, daha kaleci topa hamle yapmadan bayrak kalkiyor, cunku topun gittigi yönde kendi takim arkadasi oldugu icin. tekrar söyluyorum onside olabilmesi icin ronaldonun saginda filan olmasi lazim.

carsi52

Yanlış düşünüyorsun cem abi.
Nani dokunmasa dana gibi topa atlayıp kafa vurmasa gol  :ok
Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

Cem demek istediğini anladım ama senin durumun şöyle söyleyeyim..

Şimdi Ronaldo vurduğunda orada Nani OFSAYT pozisyonunda

Ancak O SIRADA arkadan birisi gelip (ofsayt olmayan) kafası ile topa vursa pozisyon OFSAYT olur..

Neden ?

Çünkü Nani Pozisyonun yüzde yüz içindedir. Ve Naninin orada oluşu hem rakibi hem defansı bozmaktadır..

Ancak burada pas felan yok. Olayın Nani ile alakası yok. Ronaldo vuruyor ve gol oluyor

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

IL Capitano

Yanlissiniz Volkan.

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Kasım 20, 2010, 23:02:29

Çünkü Nani Pozisyonun yüzde yüz içindedir. Ve Naninin orada oluşu hem rakibi hem defansı bozmaktadır..

bu zaten offsayt oldugunu acikliyor. pozisyonda aktif.Ronaldo vurmadan veya vurdugu anda sirtini ispanya kalesine dönup kendi kalesine dogru gitse yani bir sekilde aktif olmadigini gösterse, hakem yuzde yuz golu verir.

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Kasım 20, 2010, 23:02:29

Ancak O SIRADA arkadan birisi gelip (ofsayt olmayan) kafası ile topa vursa pozisyon OFSAYT olur..

olmaz volkan,o kisi ronaldo topa vurdugu sirada offsayt degilse sonradan offsayt olmaz ve bal gibi gol sayilir.

Sizin yanlisiniz topun havadayken filan durumunu dusunuyorsunuz, hakem/yan hakem top ayaktan ciktigi zamanki duruma bakar. futbol kitabinda bu gecerlidir. top ayaktan cikarken onun kat edecegi yönde offsaytta oyuncu varsa offsayttir. yoksa sonradan kimse offsayta dusmez.

dikkat edin ligtv filan offsayt pozisyonlarinin tekrarini gösterirken resim karesi her zaman top ayaktan cikarkendir. ve topun gidecegi yönde oyuncu varsa offsayttir. hakem ya bu sutmudur, pasmidir diye dusunmez/bilemez, topun gidecegi yöne bakar.

dunku holoskonun 3-2 yapip offsayt olan pozisyonunda, hillbert topa vurdugu anda holosko offsayt durumunda, topun gidecegi yönde oldugu icin, bu yuzden gol sayilmadi. En guzel örnek iste. Kaleciden dönen topu gol yaptigi icin offsayt degil mesela, 2-1 golunu dusunurseniz daha iyi anlarsiniz.

carsi52

Cem abi Holosko o topa vurmasaydı direk gol olsaydı yinede ofsayt olucakmıydı pozisyon ?
Bölünür senin için uykular!

CR7

Alıntı yapılan: carsi52 - Kasım 21, 2010, 11:40:19
Cem abi Holosko o topa vurmasaydı direk gol olsaydı yinede ofsayt olucakmıydı pozisyon ?

:ok

aynen sektirmeseydi tabata'nın şutunu direk gol olsaydı?

IL Capitano

Alıntı yapılan: carsi52 - Kasım 21, 2010, 11:40:19

Kaancim canim kardesim benim, bayrak  Hilbert topa vurdugu anda Holosko offsayt oldugu icin kalkiyor. Kaleciden dönen topla kimse offsayta dusmez, Holoskonun attigi golde oldugu gibi.

Pozisyon Hilbertin ayagindan top ciktigi ana bakiyor.Eger atiyorum o sirada Holosko sakatlanmis olarak yerde yatiyor ve pozisyonda aktif olarak bulunmuyorsa offsayt olmazdi...Offsayt her ZAMAN cekilen sut veya yapilan ortanin basladigi ana bakar.  onun icin televizyon kanallari offsayti anlatirken her zaman topun baslangic noktasindayken offsayt cizigisini cekerler.

iki gundur ayni seyleri yazip duruyorum , biraz baydi. benim maalesef turkce olarak anlatma olanagim/yetenegim bu kadar.