Ana Menü

Siyahî çiftin sarı saçlı mavi gözlü bebeği oldu

Başlatan BJK_Kübra, Temmuz 20, 2010, 14:17:45

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BJK_Kübra

İngiltere'de siyahî bir çiftin sarı saçlı, mavi gözlü beyaz bir bebek dünyaya getirmesi bilim dünyasını şaşkına uğrattı.

Benjamin  Angela Ihegboro adlı Nijeryalı anne babanın kızlarının, bazı siyahî çiftlerin çocuklarında görülen albino hastalığına da sahip olmadığı ve sağlıklı olduğu belirtildi.   
Nmachi (Tanrı'nın güzeli) adı verilen mucize bebeği sezaryenle dünyaya getiren  Angela, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Doğumdan sonra bebeği getirdiklerinde dilim tutuldu. Önce 'oyuncak bebek' olduğunu düşündüm. Kızım çok güzel ve renginin benim  önemi yok. O bir mucize bebek. Ama hala neler olduğunu anlamış değilim."
BABA: BU BEBEK BENİM Mİ?
Nijeryalı baba ise bebeğini gördüğünde şaşırdığını ve  sözünün "Bu bebek benim mi?" olduğunu söyledi.
Doğumdan sonra eşiyle birlikte sessizce bebeği izlediklerini belirten 44 yaşındaki demir yolları işçisi Ben,"Onun bir albino olmadığından emindim. O  sağlıklı beyaz bir bebek. Sülalemizde hiç beyaz yok. Acaba genetik dönüşümden kaynaklanmış olabilir diye düşündük. Peki öyle olsun ama sarı ve kıvırcık saçlarını nasıl açıklayacağız?" diye şaşkınlığını dile getirdi.
Nmachi'nin kendi bebeğin olduğundan emin olduğunu vurgulayan Ben, "Eşim bana karşı her zaman dürüst oldu. Öyle olmamış olsa bile bebek bu kadar benzemezdi. Ona Nmachi (Tanrı'nın güzeli) adını verdik" dedi.
"OLAĞAN DIŞI"
Doktorlar cilde beyaz renk veren genlerin nesiller boyu iletilebildiğini belirtti. Ancak İngiltere'ye beş sene önce yerleşen Afrika kökenli çiftin soy ağacında bu genleri sağlayacak kimse bulunmuyor.
Oxford Üniversitesi akademisyeni Bryan Sykes, doğumun olağan dışı olduğunu belirtti.
Sykes,"Bu durum Afro-Karayip toplumunda olduğu gibi çok fazla genetik karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Ama Nijerya'da çok az karışım var. Bu oldukça sıra dışı. Birçok sarışın çocuk doğum sırasında böyle sarı saça sahip değil. Bir tür bilinmeyen kalıtsal değişim olabilir" diye konuştu.
Çiftin 4 yaşında bir oğlu ve 2 yaşında bir kızı daha bulunuyor.

BİLİM DÜNYASINI ŞOKE EDEN BEBEK / FOTO GALERİ

Alıntıdır. www.hurriyet.com.tr
Elbet Bir Gün Toprak Olup Gideceğiz, BEŞİKTAŞLI Doğduk BEŞİKTAŞLI Öleceğiz...

www.bbskd.org

Simurg

benim bildiğim anne siyah baba siyah çocuk beyaz olabiliyo fakat
anne sarı baba sarı çocuk siyah olamaz :-\

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

+18 !

Alıntı yapılan: Simurg - Temmuz 20, 2010, 14:21:13

Zaten çocuk siyah değilki Büşra abla..

Anne siyah,baba siyah çocuk sarışın mavi gözlü olmuş.

NoPasaran

Alıntı yapılan: Simurg - Temmuz 20, 2010, 14:21:13

Yanlış biliyorsun büşracım  ;D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

BJK_Kübra

Vala benim bildiğim böyle bişey olmuyo ki öyleymişte ama olmuş işte :D anne simsiyah baba simsiyah çocuk sarışınn=))

www.bbskd.org

Alp Erdem

BJK_Kübra

Ama anne baba simsiyah çocuk melez bile değilki şüpheylede olcak iş değil yani:)
Ama evet yazık kadına:)

www.bbskd.org

Simurg

bu olay daha öncede yaşanmıştı genetik kalıtsallğı sarılara oranla
siyahlar daha uzun kuşaklara taşıyabiliyomuş diye düuymuştum ama geçmiş zaman tam net hatırlamıyorum

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..