Ana Menü

Andres Iniesta Sok. 1

Başlatan CR7, Temmuz 14, 2010, 00:17:43

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Barcelona'ya yaklasik 500 km uzaktan cekip aliyorlar onu. Barcelona B takimi ile karsilastiginda müthis mac cikarmasi onun hayatini degistiriyor aslinda.. 11 yasinda geldigi klubun ögretici kimligi altinda muhtesem bir futbolcu cikiyor piyasaya..

Ben Xavi-Iniesta'nin yenilmez oldugunu dusunenlerdenim. Inter macinda Tribünde oturmasa, Konfedarasyon kupasinda sakatligi olmasa geride biraktigi iki kupayi da alacaktir. Mourinho'nun Italya'da basardigina ses etmiyoruz ama Iniesta'nin oldugu grup maclarindaki caresizligini de hepimiz hatirliyoruz.. Barcelona'nin elenmesinde Mourinho taktigi kadar onun yoklugu da rol oynamistir..

Asli bölgesi sol ic.. Sol disforvet de oynar, defansif orta saha da... Sonucta o topu size vermez, meselesi budur onun. En sikisik zamanda öyle bir yere öyle bir sekilde oynar ki top sizde kalir..

Van Gaal'in yukariya cikarttigi bir adamdir aynen Thomas Müller,Pujol ve Xavi gibi.. Genc takimdan cikarip ilk Sampiyonlar Ligi macini Club Brugge karsisinda oynuyor ve Van Gaal yönetimi altinda 3 CL 6 La Liga maci cikariyor 1.69'luk adam.. Rijkaard döneminn baslangicinda Ronaldinho'nun yedegi oldugu dönem Gudjohnsen söyle demisti :

"Bana herkes Ronaldinho'yu soruyor.. ne yiyip ictigini, ne dedigini, nasil davrandigini.. Ben de onlara Iniesta'yi anlatiyorum"

Iceridekiler onun nasil bir futbolcu oldugunu anlamisti ama digerlerinin bunu algilamasi biraz uzun sürdü. Cok yönlü futbolcularin belki en önemli ismi olur iken iki önemli özelligi onu dünyanin belki de en iyisi yapiyor:

Topu bir noktadan digerine eliyle koymuscasina gönderebiliyor ve hic olmadi sikisik zamanda topu kendisinde tutacak teknige sahip.. Ikincisi ise nereye oynamasi gerekliligini, en zor durumda dahi bir cikis yolunu bulabilecek futbol zekasi su an yasayan futbolcularin en iyisi olarak belirlemekten kacinmayacagim kadar yüksek..

Sahadaki dolasimi inanilmaz. Rijkaard diyordu ki :

"Onu o kadar cok yerde görüyordunuz ki sahada iki iniesta var saniyorduk biz.."

Sampiyonlar Ligi Finali macinda oyuna sonradan girip kupayi getiresiye kadar inisli-cikisli bir grafik cizse de o gün bugündür takimin vazgecilmezi.

Real Madrid, 2007 yazinda tam 65 milyon euro veriyor ama onun degeri coktan anlasilmisti. Laporta, o bu takimin kilit oyuncusu der iken daha dogru bir tanimlama olamazdi.Messi,Ibrahimovic ya da Puyol olmayabilir ama Xavi ile beraber Iniesta olmazsa sistem calismiyor.. O da bu Madrid'in teklifini redder iken sunlari dile getirdi:

"Ben Barcelonada emekli olacagimi söyler iken bunu ayni zamanda kalpten istiyordum.."

Barca'da degil Don Kisot'un La Mancha'sinda dünyaya geldi ama feci barcali oldu..

Herkes Pep'in Xavi'ye söyledigini bilir ama bir daha tekrar etmekte fayda var. Iniesta'nin odasinda Guardiola posteri asilidir ve gördügüm en yetenekli futbolcu yazisi da altindadir hemen. Peki Pep ne düsünmüstür ilk gördügü zaman ? Xavi'ye söyle söylemis:

"Xavi, genc takimdaki iniesta'yi görüyor musun ? Sen beni emekli edeceksin ama o bir gün hepimizi..."

[/color]http://www.youtube.com/watch?v=dEbpg4mXNI8

Oynadigi top, karakteri ve tavri ile sanirim dünyadaki en sevilen futbolculardan bir tanesidir. Neresinden tutsaniz "kusursuz" bir kimlik buluyorsunuz elinizde.. Daha iyisi bugün itibari ile düsünülemez.

http://devrimderki.blogspot.com'dan alıntıdır... [http://devrimderki.blogspot.com/2010/07/andres-iniesta-sok-1.html]
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

beckyZWICKY

Forumdaki Profil bilgilerim:

En sevdiğin futbolcu:                              INIESTA

Benim için eşi benzeri olmayan ''eşsiz'' bir futbolcu.

Herkes messinin yanında bir forvet sayarken bana, Bende yukarıda yazan bazı yazılar gibi; Arkadaşlarıma çevreme yada konusulan ortamda Xavi ve Inıesta dedim hep.

Ve konuşulan ortamlarda kimi zaman şakalaşırken kimi zaman ciddi şekilde,

Ve sorulan şu soruda; Dünyada 1 futbolcuyu alabilme ihtimalin olsaydı kimi alırdın takımına?

''Iniesta... bir tane daha şansım olsa yanına Xaviyi alır, Hucuma paftan oyuncularıda koysam bu takımı türkiyede şampiyon yapardım 3-5 hafta önceden.''
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

AsA

Iniesta gercekten ender yiLdizLardan birisi.. BAzi macLar'da BarceLona'yi tek basina pas LAri iLe gaLibiyet'e tasiyor

KeePSaKe

Xavi'yi de unutmamak lazım :)
Since 1903

ilhan mansız_melis

Her takıma lazım bir oyuncu Iniesta.

Maçı çok güzel okuyor.

Keşke bir gün görebilsek onu takımda.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.