Ana Menü

Fenerin kupayı alması için helallik alması gerek! | Yılmaz Özdil

Başlatan CR7, Mayıs 13, 2010, 03:46:36

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Usta kalem Yılmaz Özdil, Fenerbahçe`nin   tam 27 yıldır Türkiye Kupası`nı alamayışını kendine has tarzıyla   yorumladı.
İşte Yılmaz Özdil`in Fanatik   Gazetesi`nde bugün yayınlanan yazısı:

Fener helallik almazsa... O kupayı zor alır!
27 senedir Kupa'yı alamıyor...
Niye?
  Herkes yazdı...
Bir de biz yazalım bari.
  1982-83 sezonu...
Kocaeli'yi eledi.
Samsun'u eledi.
Beşiktaş'la eşleşti Fener.
  Bir önceki sezonun lig şampiyonu olan Beşiktaş, en dişli rakipti...   Zaten o nedenle, Fenerbahçe-Beşiktaş eşleşmesine "erken final" adı   verilmişti. Herkes bunu konuşuyordu.
  İlk maç Kadıköy'deydi... İlk yarı 0-0 bitti, ikinci yarı Necdet attı,   Beşiktaş 1-0 öne geçti, sonra Selçuk penaltıdan attı, 1-1, böyle sona   erdi. Fenerbahçe şokta, Beşiktaş mutluydu.
  İşte o an...
  Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, soyunma odasına indi, "hepinizi tebrik   ederim, finale kaldık" dedi... Kimse anlam verememişti bu sözlere...   Efsane başkan, anlattı: "Sekreterim her maçtan önce, diğer maçlarda olan   biteni özetleyen bir rapor veriyordu. Elimdeki rapora göre, Beşiktaşlı   Mehmet Ekşi sarı kart cezalısıydı ama, bize karşı oynadı... Hükmen   galibiz!"
  Manşetler patladı...
Ortalık karıştı.
  Maçtan önce Ali Şen'den başka kimse farkında değildi, maçtan sonra   herkes uyandı!
  İddiaya göre... Mehmet Ekşi, bir önceki turda Boluspor'la oynanan iki   maçta da sarı kart görmüş, cezalı durumuna düşmüştü. Fenerbahçe maçında   oynamaması gerekiyordu.
  Mehmet Ekşi, "Bolu maçının hakemi İhsan Türe, sarı kartı Rıza'ya   gösterdiğini söylemişti, milli futbolcu olarak iki sarı kart gördüğüm   halde sahaya çıkacak kadar aptal değilim" dedi. Beşiktaş Başkanı Mehmet   Üstünkaya, "Haklı olduğumuzu kanıtlayacağız" dedi.
  Ama, nafile... Yılmaz Tokatlı başkanlığındaki Futbol Federasyonu,   Fenerbahçe'yi haklı buldu, Beşiktaş'ı 3-0 hükmen mağlup ilan etti.
  O dönemde teknoloji bu kadar gelişmiş değildi, naklen yayın araçları   filan yoktu, 90 dakikanın her saniyesi an be an kaydedilmiyordu... Hakem   sarı kartı gösteriyor, gösterdiği futbolcuya "sana gösterdim" diyor,   sonra da bu bilgi maçın raporuna işleniyordu. Mehmet Ekşi "hayır" dedi,   "bana böyle bir şey söylenmedi, Rıza'ya gösterdiğini söyledi" dedi ama,   dedim ya, nafile... Beşiktaş hükmen mağlup ilan edildi.
  Rövanş maçı, zemini toprak olan İnönü Stadı tadilatta olduğu için, Ali   Sami Yen Stadı'nda oynandı... Atmosfer gergindi... Bismillah 4'üncü   dakikada, Selçuk gene penaltıdan attı, Fener 1-0 öne geçti, sonra Necdet   attı, Ziya attı, Beşiktaş 2-1 kazandı.
  İlk maç yenilmedi, ikinci maç yendi ama, 3-0'lık hükmen skor nedeniyle,   elendi Beşiktaş.
  En dişli rakibini böylesine tartışmalı şekilde eleyen Fenerbahçe,   kolayca yürüdü gitti, Kupa'yı aldı... Alış o alış... Taaa 27 senedir,   bir daha da alamadı.
  Kadere bakın ki...
  Beşiktaş'ın hükmen mağlup sayılıp, kupayı kaçırdığı 1982-83 sezonundan   bu yana... Kupa eşleşmelerinde, her defasında Fenerbahçe'yi eledi   Beşiktaş!
  84'de yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 88'de finalde   eşleştiler, Beşiktaş eledi... 89'da yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş   eledi... 92'de yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 93'te çeyrek   finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 96'da çeyrek finalde eşleştiler,   Beşiktaş eledi... 2005'te finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 2006'da   yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 2008'de finalde eşleştiler,   Beşiktaş eledi...
  1982-83 sezonundaki tartışmalı durumdan sonra, taaa 27 senedir kupayı   alamadığı gibi... Beşiktaş'ı da bir daha eleyemedi Fener!
  Olan, Mehmet Ekşi'ye oldu.
  Trabzon'da lig şampiyonu olan, 14 senedir şampiyonluk göremeyen   Beşiktaş'a transfer olup, Beşiktaş'ta lig şampiyonu olan Mehmet Ekşi,   tecrübesi ve beyefendi kişiliğiyle öne çıkmış, Beşiktaş'ın kaptanlık   bandını takmıştı... O yıllarda herkese ismiyle hitap edilirken, tribün   pankartlarına soyadıyla yazılan tek futbolcuydu. Döneminin en büyük   yıldızlarından biriydi.
  1982-83 kupa maçında yaşadığı o talihsizlik, futbol hayatına maloldu...
  Fatura, Mehmet Ekşi'ye kesildi...
Eğer varsa bir hata, Beşiktaş'ın teknik   direktörü Miliç'e ait olması gerekirken, Mehmet Ekşi'ye yüklenildi...
Kırıldı, küstü, ayrıldı Beşiktaş'tan,   Antalya'ya gitti...
Kısa süre sonra da futbolu bıraktı.
  Yıllar sonra, bir röportajında şunları söyledi: "Sarı kart, hiç suçum   olmadığı halde, hayatıma maloldu... Haberim yoktu, hakemin bana kart   gösterdiğini bile bilmiyordum... Fenerbahçe maçı öncesinde hiçbir   gazete, kaptanın iki sarı kartı var diye yazmadı... Türkiye'nin yıldız   futbolcusuydum, o kart olayından sonra resmen bittim!"
  Özetlersek...
  İlahi adalete inanmak lazım.
  Bana göre, taaa 27 sene önce günahsız yere yakılan Mehmet Ekşi'nin ahı   tuttu Fenerbahçe'yi!

Yılmaz Özdil / Fanatik

Ali Şen tam bir çocuğusun tff ile birlikte!
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Kralkartal21

Yılmaz Özdil'e teşekkür ederim valla bilmiyordum ben böyle bir olayı..

Umarım 1982-83 sezonunda gördükleri Türkiye Kupası son gördükleri kupa olarak kalır.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

NoPasaran

Bu konuda araştırma yapmak lazım..

O dönemki başkan kimmiş yahu..

Böyle saçma seymi olur
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Ne araştırması yapıcaksın yahu.
Araştırmak yapsak ne olucak hadi yaptık diyelim adil karar verseler gese-febe-ankaragücü alayının küme düşmesi gerekir.
Bölünür senin için uykular!

CR7

Alıntı YapMehmet Ekşi, "Bolu maçının hakemi İhsan Türe, sarı kartı Rıza'ya   gösterdiğini söylemişti, milli futbolcu olarak iki sarı kart gördüğüm   halde sahaya çıkacak kadar aptal değilim" dedi. Beşiktaş Başkanı Mehmet   Üstünkaya, "Haklı olduğumuzu kanıtlayacağız" dedi.

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Mayıs 13, 2010, 18:10:47
Bu konuda araştırma yapmak lazım..

O dönemki başkan kimmiş yahu..

Böyle saçma seymi olur
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

NoPasaran

Kusura bakmasında, Beşiktaş başkanlık koltuğu kendisine biraz ağır gelmiş..

O ligi yıkarım ya böyle bir durumda. Bir daha maça felan çıkmam..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

keskinli

Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin