Ana Menü

Galatasaray'a "Kız Rengi" Forma

Başlatan CR7, Temmuz 29, 2009, 11:13:20

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Galatasaray'a "Kız Rengi" Forma         
29.07.2009 10:54:00
Galatasaray'ın yeni sezonda giyeceği forma tartışma yaratmaya devam ediyor. Milliyet'ten Melis Alphan, formanın "mor" değil, lila olduğunu söylerken, lilanın da kız rengi olarak bilindiğini söyledi.                   

Milliyet gazetesi'nden melis alphan'ın yazısı şöyle:
'Mor'dan çok 'lila' olarak nitelendirilebilecek Galatasaray'ın yeni forma rengi cinsiyet sınırlarını zorluyor. Lila, balerinlerin tütülerinden kopup yeşil sahalara doğru yeni bir açılım yapıyor Efendim, bir kere Galatasaray'ın yeni formasının renginin gerçekte ne olduğu konusunu açıklığa kavuşturalım. Pantone kataloğumu aldım elime, yaptığım karşılaştırmalar sonucunda formanın söylendiği gibi "Mor" renkte olmadığı sonucuna vardım. Mor daha derin olur. Mor incir kabuğudur, patlıcandır. Lila ise lavantadır, Milka'dır... Bu formanın rengi sizce daha çok patlıcanı mı andırıyor, yoksa Milka çikolatayı mı? Karar sizin.

Ama bence bu renk düpedüz lila. Çok açık, pastel bir lila değil; hafif koyulukta bir lila. Lila renk en fazla balerin kostümüne yakışır. Çokça da baleyle özdeşleşir. Bu rengi tütülerden koparıp Cimbomlu futbolcuların sırtına taşıyınca yepyeni bir kodlama oluşturuyoruz kuşkusuz. Ama kolay değil; doğduğumuz günden beri beynimizde yer eden toplumsal renk kodları öyle tek gecede kırılacak zayıflıkta değil.Aşkı ve sevgiyi de simgeliyor Bugüne kadar biz lilayı aynen pembe gibi "kız rengi" olarak bildik. Bilinç düzeyinde veya bilinç altında...Sınırlı sayıda rengi üzerine taşıyabilen erkeklere kırmızı izni vardı. Renk dedin mi, kırmızı yeterdi, öyle pastellere falan ne gerek vardı? Kırmızı tutkulu aşkı, seksi, gücü, enerjiyi çağrıştırıyordu. Birçok kadının tam da erkeğinde bulunmasını istediği veya bulunmasını beklediği şeyler.Diğer yandan, lila romantik aşkı ve sevgiyi simgeleyen bir renk. Epey eskiden beri...Mitolojide Syringa'nın (lilanın botanik ismi) güzelliğine kapılan kırın ve çobanların tanrısı Pan, ormanda onun peşine takılır. Pan'ın ilgisinden korkan Syringa bugün lila adını verdiğimiz aromatik bir çalıya dönüşerek kurtulur. Yani lila, çok çok eskilerde aslında bir kadındı. Lila bunlar dışında lezbiyenlik ve biseksüel kadınlarla da özdeşleştirilen; zarafete vurgu yapan bir renk.Cinsiyet meselesini bir yana bırakırsak yine kurtarmıyor. Çünkü aynı zamanda lila huzurun ve ruhaniyetin rengi. Sahalarda huzurun ne işi var? Futbolcular meditasyon yapmayacaklar, top koşturacaklar. Renkler insanı etkiler biliyorsunuz. Var mısınız Cimbomlu futbolcular lilanın rehavetine kapılıp balerin gibi parmak uçlarında zıplasın? Her anlamda ünlü İngiliz dizi karakteri Alf Garnett'in lafına geliyoruz galiba: "Futbol işçi sınıfının balesidir." Onu bilemem ama görünen o ki, Elif Şafak'ın pembe kapaklı "Aşk" romanından sonra milletimiz erkeklerini bu lila forma epey meşgul edecek ve kim bilir, belki de baskılar sonucu "Aşk"ın gri kapaklısının piyasaya sürülmesine benzer olarak bu lila formanın da grisi üretilecek! Bekleyip göreceğiz.

Modacı görüşü

'Pijama gibi'

Dilek Hanif: Bir futbolsever olarak çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bilmiyorum ne düşünerek, ne amaçla yaptılar? Ama hiç başarılı bulmadım. Renk tercihi de, kumaş seçimi de çok yanlış. Kumaşın görüntüsü pijamaya benziyor. Çok ciddi hayal kırıklığına uğradım.

Cengiz Abazoğlu: Fanatik bir Galatasaraylı olarak çok şaşırdım. Özensiz bir iş yapılmış. "Sarı-kırmızı akar kanımız" diyerek slogan yaptığımız iki rengi radikal şekilde, hiç yumuşatmadan değiştirmelerini çok yadırgadım. Tasarım anlamında da çok zayıf buldum. Bu sivri fikirleri kimler veriyor acaba? Bu kadar radikal bir değişikliği yapmalarının sebebi nedir? Nur Yerlitaş: Bu yıl moda olan bir renk ve giyene baskın bir ifade de kazandırıyor. Ayrıca bu renk yeşil çimlerin üzerinde güzel bir kontrast oluşturur. Formada takıldığım tek şey çoraplar oldu. En azından çorapların beyaz ya da dört beş ton daha açık bir renkten seçilmesi gerekirdi.

Kadıköy'den öneri!

'Pembe yakışır'

Galatasaray'ın yeni sezon için sponsoruna hazırlattığı 'mor' formalar taraftarlardan tepki aldı. Sarı-kırmızılı futbolseverlerin büyük bölümü internet sitelerindeki forumlarda formalarla ilgili olumsuz görüş belirterek sarı-kırmızılı kulübü eleştirdi. Çoğunluğu Fenerbahçeli olan internet kullanıcıları ise yeni formalarla ilgili ilginç ifadeler kullandı.

Kaynak: Milliyet

:D :D :D         
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Melis Alphan'ın yazılarını okurum hep yine çok güzel yazmış moda yazarı olarak  :)

gs bu sene bence az giyer bu formayı ama
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

NoPasaran

Alıntı yapılan: L_James_23 - Temmuz 29, 2009, 11:13:20

'Pembe yakışır'

Galatasaray'ın yeni sezon için sponsoruna hazırlattığı 'mor' formalar taraftarlardan tepki aldı. Sarı-kırmızılı futbolseverlerin büyük bölümü internet sitelerindeki forumlarda formalarla ilgili olumsuz görüş belirterek sarı-kırmızılı kulübü eleştirdi. Çoğunluğu Fenerbahçeli olan internet kullanıcıları ise yeni formalarla ilgili ilginç ifadeler kullandı.

Kaynak: Milliyet

:D :D :D         
Aşk bu Aşk !

volkanca.net