Ana Menü

Bilgisayar Nasıl Bozulur?

Başlatan Simurg, Şubat 03, 2007, 18:02:20

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Bilgisayarınızı, direkt güneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın.
Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur. Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır.

Bilgisayarınız kilitlendiği zaman, ''reset'' tuşuyla filan uğraşmayın. Power tuşuyla kapatın ve birkaç saniye bile geçmeden hemen açın.

Elektrikler kesildiğinde, bilgisayarınızı kapatmayın. Elektrik geldiğinde yaşanacak ani voltaj değişiminin, monitörünüzde oluşturacağı
görüntü ile sabit diskinizden gelecek garip seslerin senfonik uyumu size ilginç bile gelebilir.

Bilgisayar masanızı sabitlemeyin. Böylece her tuşa bastığınızda sallanan bilgisayar, size ''interaktif'' bir his verecektir.

Bilgisayarınızın kasasını, havalandırma delikleri kapanacak şekilde bir duvara yaslayın. Böylece işlemcinizin soğuması için gereken hava
dolaşımını ve ısı kaybını önleyebilir, bilgisayarınızla ''sıcak'' ilişkiler kurabilirsiniz.

Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu,
monitorünüz kapalı iken bile o görüntünün siluetini görebilirsiniz.

Bilgisayarınızın fişini topraksız bir prize takın. Aynı prizden diğer elektronik cihazların da güç sağlaması, bilgisayarınıza giden
akımda hoş değişiklikler yapacaktır.

Küçük kardesinizin veya çocuğunuzun bilgisayarınızın disket sürücüsüne bozuk para ve benzeri şeyleri sokmasına aldırmayın.
Bilgisayarınızın içinde birikecek bozuk paralar, ona tasarruf alışkanlığı, bilgisayar tamircinize de para kazandıracaktır.

Eğer modem kartı, ses kartı ve benzeri kartları çok sık takip çıkartıyorsanız, her seferinde bilgisayarınızın kasasındaki o vidaları
açmak büyük dert haline gelebilir. Hele bir de yildiz tornavidaniz yoksa, bu iş bir eziyet halini alabilir. Bu kadar uğrasacağınıza,
birakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alırken bilgisayarınızın devrelerine de bir el atsın.

Tüm bunlari yaptığınız halde, bilgisayarınız hala çalışmakta ısrar ediyorsa, en etkili ve son çare olarak kaldiırıp pencereden atabilirsiniz.
:koptum :koptum :koptum :koptum

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

SATUKBLADE

Adriano

Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

CooLDumaN

Bunların hıcbırıne gerek.benım yıgenın elıne ver pc yı.2 dk ıslem tamamdır ;D
Paylasım ıcın sagol
Dizlerini çökerek yaşayacağına..

ayaklarının üstünde öl!

black-eagle

bu sevda bitmez hasret bitmez isteyen gider hiç farketmez bu alemde cArsi  herşeye karşı allah affeder cArsi affetmez!!!

eyup1903

Non Mollare Mai

edit

Çarþý Ulan !

öle güzel anlatmışki ekrana çivi çakmak geldi içimden ;D

Unforgiven

Güzel umarım burda birisinin işene yararda boşa gitmez paylaşim ;)
Kimbilir sen benim halimde sakinliğimde ne buldun,bense yorgundum kendi kendime sokuldum,uyuya kaldım AKLIMIN İPLERİNİ SALDIM o giderken biran durup peşinden baktım nedersin,umarım beni affedersin nedersin,umarım beni affedersin,belkide terkedip gidersin,nedersin[/b

eyup1903

Yapmayı düşünüyosun qaliba

neden olamsın ki değiştirmeyi düşünüyom zaten

Batuhan

ben bikez oyun silcem diye bios ayarlarının bişeyini silmişim,anakart çöktü,300 milyona patladı!!
Koca hestiy aya bedenem ?

eRe

cok saol harıka bılgıler ıcın :) :) ben bunu baskalarının bılgısayarında denerım artık :)
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

freedom forever

bu akşamdan itibaren bu taktikleri uygulamaya başlıyorum
Paris'te 72 gün boyunca fabrikalar çalıştı, atölyeler üretti, fırınlar yiğit Parislilere ekmek yetiştirdi. Paris'te 72 gün boyunca ücretin, sermayenin, karın, paranın olmadığı bir dünya kuruldu.

Simurg

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

erdibatmaz

Bu kadar uğrasacağınıza,
birakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alsın

bizim arkadaş yapıyo pc hep açık şekilde
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P