Ana Menü

Bak Sen şu işe..Albio ve Lugano fiyat farklı

Başlatan NoPasaran, Haziran 28, 2009, 03:12:27

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Real Madrid'in transferdeki üçüncü bombası Raul Albiol ile ilgili haber yapmak için İspanyol basınından detay toplarken, gözüme ufak bir ayrıntı takıldı. Ayrıntı o kadar ufaktı ki, gördüğümde küçük dilimi yutacak gibi oldum! Avrupa Şampiyonu İspanya'nın kadrosunda yer alan, son dönemde milli takımın önemli oyuncuları arasına giren, Valencia'nın en istikrarlı isimlerinden, yükselen grafiğiyle Real Madrid'e transfer olma başarısı gösteren ve büyük ihtimalle de savunmanın değişmezi olacak, bu 24 yaşındaki savunmacı, sezon başına sadece 1.8 milyon Euro'ya imza atacak. Hem de Real gibi Eurolar'ın havada uçuştuğu, kapanın elinde kalan bir kulüpte... Belki de bir dünya devinde oynayacak olmanın cazibesiyle bu ücreti kabul etmiştir, orasını bilemeyiz. Real forması giyecek olmakla Avrupa'nın kağıt üzerindeki en önemli defans oyuncuları arasına adını yazdıran Raul Albiol'un vergiler düşünce eline geçecek yıllık ücretin 1.2 milyon Euro civarında olduğu ortaya çıkınca nevrim döndü.

Dile kolay 4 milyon Euro!
'Neden' diye soracaksınız değil mi? Şundan... Kaka ve Cristiano Ronaldo transferlerini bir kenara koyarsak, -çünkü bunlar sansasyonel ve popülist transferlerdir- Real Madrid gibi bir kulüp, Albiol gibi bir futbolcuya 1.8 milyon Euro brüt öderken, Diego Lugano (İstikrar ve verimlilik açısından Albiol'dan ne kadar iyi olduğu tartışılır) Fenerbahçe'den ve kendiyle görüşen diğer Türk takımlarından yıllık 4 milyon Euro istiyor. Hem de bu paranın Avrupa'daki gibi yüzde 40-45 arasında vergi kesintisi yok. Yani ufak bir eksilmeyle yaklaşık 4 milyon Euro olacak. Öyle ya da böyle Mehmet Topuz için ödenen paralar ortada. Neyse 'yine bir Türk kulübüne gitti' diye avutalım kendimizi... Nihat Kahveci için sezon başına 3.5 milyon Euro net ücretten bahsediliyor, bonservisi hariç. Delgado yıllık 2.2 milyon Euro'yu hangi hakla cebine koyuyor ya da ona bu parayı ödeyenlerin vicdanı ne kadar rahat? Lincoln'ü hiç konuşmuyorum. Galatasaray'a, problem dışında ne verdi? Kendisinin 2.5 milyon Euro garanti parası var. Ben olsam ben de gelmem Brezilya'dan, ne işim var Florya'da?

Küresel krize rağmen...
Bir ara düşündüm, 'biz mi çok zenginiz?' diye... Tabii ki hayır. Bir Avrupa Birliği ülkesi olan İspanya'da kişi başına düşen gayri safi milli hasıla bizim tam üç katımız civarında. Ama bize göre keyifleri çok daha yerinde olması gerekirken, Kaka ve Ronaldo'ya ödenen ücretler tartışmasına İspanya Başbakanı Zapatero bile müdahil olmuş ve paraların yüksekliğinden bahsetmişti. Hani küresel krizin etkileri tam geçmemişken, Türk futbolunda yaşanan bu transfer çılgınlığının nereye varacağı konusundaki merakım gün geçtikçe artıyor. Kayıtdışı ekonomi sanırım, futbol piyasasını da etkisi altına almış durumda... "Albiol, Türkiye'ye gelse 10 milyon Euro ister" diyenleriniz olacaktır. O zaman siz de Bilica'yı, Tabata'yı, Bruno'ları bulun getirin...

Futbolda vergi cenneti Türkiye
Hani seviniyoruz ya "Ligimizde artık dünya yıldızlarını izleyeceğiz* diye. Futbolda vergi cenneti olan Türkiye'ye gelmeyip de nereye gidecekler? Ülkemizde yüzde 15 olan vergiyi futbolcunun alacağı ücret üzerinden kulüp ödüyor. Siz yabancı futbolcuların aldığı parayı neredeyse ikiyle çarpın. Yani Lugano'nun istediği 4 milyon Euro'yu alabilmesi için Avrupa'da 7 milyon Euro'yu brüt cebine koyması gerekir. Zaten Raul ile Casillas'ın brüt 6.5 milyon Euro aldığı yerde kimse Uruguaylı'ya 7 milyon Euro vermez, merak etmeyin...
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

KeePSaKe

Since 1903

NoPasaran

Kaynak yazmamışım

Yazı Fanatikten alıntı idi sanırım :)

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Bölünür senin için uykular!

KeePSaKe