Ana Menü

Futbolda Yeni Kurallar

Başlatan carsi52, Şubat 13, 2009, 19:55:44

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

Kuzey İrlanda 28 Şubat'ta önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Futbol oyun kurallarını belirleyen International Board (IFAB), 123. toplantısında birçok önemli gündem maddesini tartışacak, karara bağladıklarıyla futbol oyun kuralları kitabını adeta baştan yazacak. Gündemdeki önemli değişikliklerden bazıları şöyle:

* Günümüzde üç olan maksimum oyuncu değişikliği sayısı, uzatmaya giden maçlarda dörde çıkacak.

* Kural kitabındaki, "Devre arası 15 dakikayı aşamaz" cümlesindeki süre 20 dakika olarak değiştirilecek.

TEKNİK ALAN İHLALI KALKIYOR

* Türkiye'de de dördüncü hakemlerle teknik adamları sık sık karşı karşıya getiren teknik alan konusunda kural kitabındaki metinde yer alan "Takıma taktiğini verdikten sonra yerine döner" ifadesi kaldırılacak. Böylece teknik direktörlerin sürekli kulübe dışında ama teknik alanda bulunmaları ihlal olmaktan çıkacak; uygunsuz bir davranışta bulunmadıkları sürece teknik alanı kullanabilmeleri sağlanacak.

* Kale arkalarında bulunması planlanan ilave yardımcı hakemler de toplantıda karara bağlanacak.
Böylece maçlar sahada görevli bir orta, dört yardımcı hakemle yönetilecek.

* Sarı kart gören futbolculara günümüzde buz hokeyi veya hentbol gibi bazı spor dallarında uygulanan süre cezası verilmesi de gündemde. Sarı kart gören, 5 veya 10 dakika takımını eksik bırakacak.[/]

Kaynak:Forza[/]

Sarı kart kuralı çok ama çok saçma olmuş.[/]
Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

Yıllar önce Mavi kart çıksın demiştim arkadaş ortamında herkes alay etmişti şimdi gerçek olacağını görmek benim için büyük zevk..

Tabi ben mavi kartı sarı ve kırmızın ortası gibi görmüştüm. Adam gole gidiyor ve düşülüyor. Neymiş %100 gol pozisyonu değilmiş. Sarı kart..

Orta sahadaki başka hareketede sarı kart veriyor..

Bunun içi mavi kart çıksın dedim. 15 dk süre ile kenarı alınsın futbolcu. 10 kişi yani. İkinci mavi yada sarı kart yine kırmızı olsun demiştim :D

Okul bitene kadar alay etmişti i.. arkadaşlarım ;D

Nerdesinizz ulennn :D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

M34

bendende bir öneri: her iki takima her yari icin birer time-out verilmeli. böylece teknik direktörlerin takima katkisi artar. bu aralarda tv'ler reklam alabilir vs.

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: carsi52 - Şubat 13, 2009, 19:55:44

* Sarı kart gören futbolculara günümüzde buz hokeyi veya hentbol gibi bazı spor dallarında uygulanan süre cezası verilmesi de gündemde. Sarı kart gören, 5 veya 10 dakika takımını eksik bırakacak.[/]

Kaynak:Forza[/]

Sarı kart kuralı çok ama çok saçma olmuş.[/]

Ne kadar saçma bi kural ya işin cacığını çıkarmışlar var ya
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

ben saçma olduğunu düşünmüyorum
bu kuralla oyun daha zevkli olacaktır
ayrıca itirazlar biter,hızlı atağa çıkılırken oyuncuyu çekip indirmeler biter vs. vs.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

carsi52

Birde şu yönünü düşünün..
Her yorulan futbolcu sarı kart görim biraz dinlenim der ohh anasını satim.

Ailton gibi futbolcular..

CR7

5 10 dk. az süre değil

dinleniyim dese bu çok saçma bence
öyle bir sarı kart gördü diyelim dinlenme amacıyla
2. bir hakkı daha yok ki 2.yi yaptığında zaten oyun dışı kalacak kırmızı kart görerekler
kırmızı kartın kalktığı da söylenmiyor galiba
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

carsi52

Adam çok yorulur dinlenmek için sarı kart görür 5-10 dakika dinlenir geri girer oyuna daha sarı kart görmesine gerek kalmaz.
Böyle yapan futbolcu çok olur merak etme.

+18 !

e onada bi sınır koyarLar artık..