Ana Menü

Obama-Guardiola

Başlatan CR7, Ocak 21, 2009, 00:52:40

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Obama-Guardiola
İki lider arasındaki benzerlikler şaşırtıcı derecede fazla olsa da, Guardiola'nın Barcelona'da başlattığı değişimi Obama'nın Amerika ve Dünya'da başlatıp başlatamayacağı ise hala kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.Amerika için tarihi bir olay gerçekleşmek üzere. Amerika'nın ilk siyahi başkanı Barrack Obama birkaç gün içinde Beyazsaray'a çıkacak ve görevine resmen başlayacak. Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola'nın göreve getirilmesi ve Barrack Obama'nın seçilmesi arasında benzerlikler var.   

İki liderin birçok ortak noktası olduğu İspanyol basınının da dikkatinden kaçmamış. 1861'de Abraham Lincoln'un seçilmesiyle Amerika'da kölelik kaldırılmış ve açılan bu yoldan iki asır sonra Amerika'nın ilk siyahi başkanı seçilmişti.

Obama'nın Pep Guardiola'nın Barcelona'ya geldiği gibi hırslı, dinamik ve mütevazı bir tavırla başkanlık görevine geldiği biliniyor.     

Guardiola 18 Haziran'da Barcelona'nın başına geçtiğinde taraftara değişim sözü vermişti. Son iki sezondur beraber oynayan kadroda azı değişiklikler yapmıştı. Genç teknik direktör geldiği günlerde oyuncularına, çok sıkı çalışmanın kendini adamanın ve biraz da yeteneğin büyük başarıların kapılarını açacağını söylemişti.     

Obama destekçileriyle Chicago'da düzenlediği kutlamada Guardiola'nın sözlerine benzer sözler sarf etmişti. Karşılarına çıkan engellerin aşılmasının kolay olmayacağını vurgulayan Obama, birlikte çalışarak bütün sorunları üstesinden gelebileceklerini ifade etmişti. Obama'nı kampanya sloganı da Guardiola'nın Barcelona'da başardıklarını anlatır nitelikte. "Değişim Amerika'ya geldi. Yapabiliriz"     

Hem Guardiola'nın hem de Obama'nın genç ve nispeten deneyimsiz olması da ikli arasındaki başak bir benzerlik olarak dikkat çekiyor. Guardiola üstüne düşeni sezon başından beri yapıyor, sıra yakında göreve başlayacak olan yeni başkan Obama'da.

Lucas Brown, Goal.com
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Bu konu niye spor bölümünde pek anlam veremedim ama neyse...Bence Obama da abdnin politikasını değiştirmeyecek
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

+18 !

evet bu benzerLik benimde dikkatimi çekmişti.. hatta geçen babama söyLedim :)

CR7

Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Ocak 21, 2009, 13:41:20
Bu konu niye spor bölümünde pek anlam veremedim ama neyse...Bence Obama da abdnin politikasını değiştirmeyecek

çünkü bir spor sitesinden alıntı
bir spor adamı olan Pep Guardiola var

bilmem anlatabildim mi?
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ferdikoclu

Guardiola'nın değişimini gördük.. Ama obamanın Filistin konusundaki(Amerikanın filistin konusundaki) değişimini görmedik.. Suskunluk ise değişim.. Amerika bu konuda hep susuyordu...

Bence benzetilecek bir durum yok..Futbol tarihinde devrim mi yaptı Pep Guardiola? Dünya Siyasetinde devrim mi yaptı Barack Obama?
Dervişlik baştadır, tacda değildir
Kızdırmak oddadır, sacda değildir
Eğer bir müminin kalbin yıkarsan
Hakka eylediğin secde değildir...
Ararsan Allah'ı kalbinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir..