Ana Menü

Alberitini’den Kaka’ya: “Cüzdanını değil kalbini dinle” --Ve Kaka Milan'da kaldı

Başlatan CR7, Ocak 19, 2009, 23:55:14

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Alberitini'den Kaka'ya: "Cüzdanını değil kalbini dinle"
Milan'ın eski futbolcusu Demtrio Albertini yaptığı açıklamada Kaka'nın geleceği ile ilgili karar verirken cüzdanına değil de kalbinin ne dediğine önem vermesi gerektiğini söyledi.İtalya Futbol Federasyonu'nun ikinci adamı olan Milan'lı eski futbolcu Demetrio Albertini, Kaka'yı paranın cazibesi karşısında uyardı ve futbol kariyerindeki önemli kararlardan birini alacağı sırada parayı düşünmemesi gerektiğini söyledi.       

Milan'ın eski orta sahası yaptığı açıklamada: "Bende  Milan'da oynarken başka takımlardan çok önemli teklifler ancak bunları değerlendirmek yerine Milan'da kalmaya karar vermiştim. Bu kararımdan da hiçbir zaman pişman olmadım" dedi.         

Albertini sözlerine: "Kalbin ile cüzdanın arasında seçim yapmam gerektiğinde ben hep kalbimi seçtim. Ancak Kaka ne karar verirse versin onu yargılayacak değilim. Uzun zamandır başarılı olduğu kulüpte mi devam edecek yoksa bir değişime mi gidecek; buna yalnızca Kaka karar verebilir" diyerek son verdi.       

Albertini Milan formasını 1988 ve 2002 yılları arasında 15 yıl süreyle giymiş ve başarıdan başarıya koşmuştu. Başarılı bir İtalya milli takımı kariyerine de sahip olan Albertini, Milan forması ile 295 maça çıkmış ve bu maçlarda 21 gol kaydetmişti.  

Yeni Mesaj: Ocak 19, 2009, 21:56:34

Kaka, duygusal davrandı
Milan'ın yıldız oyuncusu Kaka'nın kalması için uzun süredir eylemler yapan taraftara daha fazla sırtını çeviremeyerek, Manchester City'den gelen teklifi reddettiği iddia edildi.
Bugün uzun süredir spor kamuoyunun cevabını merakla beklediği Kaka transferi sonuçlanacak. Oyuncunun menajerliğini de yapan babası Bosco, önce Milan Asbaşkanı Adriano Galliani ile 3 saate yakın bir görüşme yaptı. Şu sıralarda da Manchester City yöneticisi Gary Cook ile transfer konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

Önce Milan yönetim binasına gelen 500 civarında taraftar yapılması düşünülen tranferi protesto ederken, tepkilerinin Brezilyalı yıldızın evinin çevresinde de sürdürdü.

Sky Sport24'in haberine göre taraftarın Fiorentina maçında ve sonrasında gösterdiği tepkiden fazlasıyla etkilenen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, evinin önünde kalması için tezahürat yapan taraftarlara Milan forması sallayarak kalma sinyalleri verdi.

Bu hareketin yıldız oyuncunun kararını kalma noktasında değiştirdiği yönünde yorumlardı.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Guti ORÇ.

beckyZWICKY

Zaten çok çok para kazanıyor Milanda. Kalmasından yanayım ve kalacaktır diye düşünüyorum.

dipnot: kaka konuları zaten mevcut Yiğit. Bu tarz haberleri kaka topiclerine eklenmesi daha mantıklı olur sanırım :)
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

[KralKartal]

Haftalik 500 bin Euro teklif etmisler Kakaya, 100 milyon euro ve fazlasida bonservis bedeli..

Milan satmak istiyor, Kaka suan tereddut ediyor...Baskilara dayanamayip
gider gibi geliyor
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

CR7

Ve Kaka Milan'da kaldı

Yeni Mesaj: Ocak 20, 2009, 10:48:11

Kaka'dan City'ye olumsuz yanıt
AC Milan Kulübü Başkanı Silvio Berlusconi, İngiliz ekibi Manchester City'nin Brezilyalı yıldız Kaka için yaptığı 120 milyon Euro'luk teklifi geri çevirdi.

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 10:59 TSİ 20 Ocak 2009 Salı

AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka'nın İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'e transferi gerçekleşmedi.

İtalyan ekibi, Manchester City'nin Kaka için önerdiği 120 milyon Euro'luk teklifi reddetti. Kırmızı-siyahlı kulübün başkanı Silvio Berlusconi, Brezilyalı yıldızın kalması için eylem yapan taraftarları da dikkate alarak Kaka'nın Milan'da kalacağını açıkladı.

Abu Dhabi United grubu tarafından satın alındıktan sonra önce Robinho'yu Real Madrid'den 40 milyon Euro karşılığında transfer eden Manchester City, AC Milan'ın yıldızlarından Kaka için yaklaşık 120 milyon Euro'luk teklifte bulunmuştu.

Dindar bir Protestan olarak da tanınan 26 yaşındaki Kaka, ''Manchester City'e gitmek, büyük bir projenin başlangıcı olabilirdi ama ben, son günlerde bol bol dua ederek, benim için hangi takımın daha hayırlı olacağını anlamaya çalıştım. Sonuçta burada kalmaya karar verdim'' dedi.   

Kaka konuya ilişkin kararının, AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi tarafından duyurulmasının ardından, kırmızı-siyahlı kulübün televizyonu Milan Channel'a verdiği demeçte, ''Yaşananlar sayesinde, Milan'da insanların beni ne kadar sevdiklerini görme imkanı buldum. Tercihimi, taraftarlarımın ve takım arkadaşlarımın yardımıyla belirledim. Doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Sadece iyi olmak istiyorum. İnsanların beni istedikleri, beni sevdikleri yerde kalmaktan dolayı mutluyum'' diye konuştu.   

AC Milan'ın, kendisine ilişkin tüm teklifleri geri çevirmiş olduğunu hatırlatan Kaka, Manchester City örneğinde olduğu gibi kendisine teklifte bulunanlara da sürekli olarak, ''Önce Milan'la konuşun, daha sonra konuşuruz'' yanıtını verdiğini de kaydetti.   

Kaka, aynı zamanda menajeri olan babası Bosco Leite'nin, kendisine Manchester City'nin teklifini kabul etmesi için baskı yaptığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirterek, ''Son günlerde birçok haber uçuştu. Birçok söylenti çıktı. Birçok spekülasyon yapıldı. Pek çok kişide babam hakkında yanlış kanaatler oluştu. Ben hiç kimseyle kavga etmedim. Ailemden hiç kimse beni başka bir yere gitmeye zorlamadı. Bağlı olduğum, kalbimi verdiğim takımda kalmayı tercih ettim'' dedi.   

Manchester City'nin teklifiyle başlayan tartışmaları, AC Milan'daki sözleşme koşullarını iyileştirmek için kullandığına dair iddiaları da yalanlayan Kaka, ''Tüm bu hikayenin, benim sözleşmemi yenilemem için gündeme getirildiğini öne sürenler de oldu. Bu asla doğru değil. Milan kulübü, her defasında beni mutlu etti. Herkese teşekkür borçluyum'' diye konuştu.   

Kaka, hafta sonunda oynanan karşılaşma boyunca kırmızı-siyahlı taraftarların kendisine tezahüratta bulunmalarının, tribünlerin AC Milan'da kalmasını isteyen pankart ve dövizlerle donatılmasının, kendisini duygulandırdığını da ifade etti. ''Cumartesi günkü maç, benim için olağan dışıydı. Tarifi güç bir heyecan yaşadım'' diyen Kaka, kendisinden sevgisini esirgemeyen taraftarlara da teşekkür etti.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Cem Goren

kaka bence en iyisini yaptı milanda kalarak para ile kıyaslanamayacagını ve o araplarada herşeyin para olmadıgını gosterdi
altın kapılarımız kan oldu tayfun

ilhan mansız_melis

KAKA, MİLAN'DA DEVAM EDİYOR

Milan'ın dünyaca ünlü Brezilyalı forvet oyuncusu Kaka'nın, İngiltere'den Manchester City takımının yaptığı 120 milyon Euro'luk rekor düzeydeki transfer teklifine karşın Milan'da kalacağı açıklandı.

Öğle saatlerinde Manchester'dan Manchester City Genel Direktörü Garry Cook ve Takımın sahibi Şeyh Mansur bin Zayed El Nahyan'ın temsilcisi Simon Pearce ile Brezilya'dan Kaka'nın babası ve menejeri Bosco Leite Milano'ya geldi. Bu arada Silvio Berlusconi de Milano'daki evinde Milan Başkanı Adriano Galliani ile toplantı yapıyordu. TSİ 16.00'da Berlusconi ile toplantısını bitiren Galliani, bir otelde Bosco Leite ile buluştu. Bu görüşme de TSİ 19.00'a kadar sürdü. TSİ saat 20.00'de Bosco Leite bu kez Cook ve Pearce ile masaya oturdu. Bu toplantı da TSİ 23.30'a kadar devam etti.

Bu görüşme devam ederken ellerinde bayraklarla yaklaşık 500 Milan taraftarı Milan'ın merkez ofisinin bulunduğu Turati Caddesi'nde bulunan binanın önünde toplanarak, "Milan satma, Kaka para isteme" yazılı pankart açarak Kaka'nın satılmaması yönünde slogan attı. Yaklaşık bir saat süren gösteri olaysız sona ererken taraftarların büyük bölümü dağıldı. Ancak yaklaşık yüz kişilik bir grup, yağan kara aldırmadan yine slogan atarak Saffi Caddesi'nde bulunan Kaka'nın evine kadar yürüdü. Burada slogan atıp takımlarının marşını söyleyen taraftarlara Kaka, penceresini açıp, elinde 22 numaralı kendi forması olduğu halde, eliyle kalbini gösterip selam verdi. Bunun üzerşne taraftarlar dağıldı.

Bu arada haber ajanslarına ilk haberler düşmeye başladı. Buna göre, kontrat detaylarının belirlendiği, Milan'a ödenecek fiyatın 130 milyon Euro olarak belirlendiği ve Kaka'nın da her sezon için net 18-20 milyon Euro alacağı iddia edildi. Tam "herşey bitti" gözüyle bakılırken Silvio Berlusconi sahneye çıktı.

İlk olarak ulusal televizyon kanalı La7'de yayınlanan "İl Processo di Biscardi" adlı spor programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Milan'ın patronu ve Başbakan Silvio Berlusconi, tartışmalara son noktayı koydu ve "Kaka tişörtüne güçlü bağını gösterdi. Kaka değerlerin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bana ve Kaka'ya teşekkürler. Kaka Milan'da kalacak, yaşasın" açıklamasında bulundu.

Daha sonra SKY kanalına telefonla bağlanan Berlusconi, "Ne zaman Kaka'nın Milan'da kalmayı tercih edeceğini, daha yüksek bir maaşı kaybettiği düşüncesinde olmadığını, ilk sıraya bayrağın, arkadaşlığın ve son iki gündür de yeterince gösterilen Taraftar sıcaklığı ve sevgisinin değerini gördüm, Kaka'nın Milan'da kalacağını söyledim. Birbirimize sarıldık ve 'yaşasın' dedim" ifadesini kullandı. Berlusconi, bu kararın "son nokta" olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu konu bizim için kapanmıştır. Kaka Milan'da kalıyor" diye konuştu. Kaka veya babası Bosco Leite tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.