Ana Menü

En iyi bekleri belirleyin

Başlatan CR7, Aralık 17, 2008, 23:23:44

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

En iyi bekleri belirleyin       
Futbol dünyasının üst düzey beklerini sizler için değerlendirdik...
Dörtlü savunma sistemlerinde, en kritik mevkilerden biri hiç kuşkusuz sağ ve sol bekler. Defansif görevlerini aksatmadan ileri çıkabildiklerinde, bekler, bir takımın hücum gücünü en çok arttıran oyuncular haline geliyorlar.
Sağ bek için şu an akla gelen ilk isim, Inter'in formda oyuncusu Maicon. Eski Monaco'lu, son olarak Chievo karşısında yıldızlaşarak futbol kamuoyunda övgü topladı. Sezon başından beri çok etkili olan Brezilyalı, lacivert siyahlıların vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
Son dönemde çıkış yapan bir başka etkili sağ bek ise, Chelsea'nin ve Portekiz Milli Takımı'nın dinamik oyuncusu Jose Bosingwa. Euro 2008'de başarılı bir performans gösteren Bosingwa, oyunun her iki yönünü de müthiş oynuyor.
Defansın sağı için akla gelen diğer iddialı isimlerse, Sevilla'dan Barcelona'ya geçen Dani Alves ile Real Madrid'in genç yıldızı Sergio Ramos.
Sol bek için en iddialı oyuncu, Bayern Münih ve Almanya'nın dinamosu Philippe Lahm. Sağ ayaklı olmasına rağmen sol bekte müthiş bir performans gösteren Lahm, gününde olduğunda durdurulması çok zor bir futbolcu.
Manchester'lı Patrice Evra, hücumda harika işler yapmasına rağmen defansif yönünün zayıflığıyla eleştiriliyor.
Ashley Cole, çok yetenekli bir futbolcu olmasına rağmen, Chelsea'de bir türlü istikrarı yakalayamadı. Lyon'daki futboluyla yıldızlaşan Abidal, Barcelona'nın sol bekinde başarıyla görev yapıyor.
Söz sizde: Defansın sağında ve solunda, dünyanın en iyi oyuncuları sizce kimler?

eğer bir takımın başında olsam gözümü kırpmadan koyacağım 2 isim kesinlikle Dani Alves ve Phillipe Lahm'dır
böyle iki bek olsa hem ofansta hem defansta gözüm arkada kalmaz
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Dani Alves,Sergio Ramos,Patrica Evra,Bosingwa,Lahm
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

oradakilerin tümünü saydın be :D

keşke önce okusaydın
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

okudum zaten bunlar benim beğendiklerim ama Lahm'ı da öylesine yazdım :D
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

pAscAliAnUmut

Kesinlikle Sergio RAmos ve Philip LAHM. Ama Sergio Ramos'un olduğu her takım süperdir ya :D
Efsane yazdın tarihe Beşiktaş
Aşık oldum renklerine Beşiktaş
Ölüm olsa dönmeyiz bu yoldan
Canım feda olsun sana Beşiktaş

+18 !

eren06

Benim en çok beğendiğim bek Patrica Evra.Sağ bek olarak ise Cafu fakat aktif futbol yaşamını bitirdi.:)

Adriano

Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..