Ana Menü

Osmanlı Cumhuriyeti

Başlatan sercAn1903, Aralık 11, 2008, 20:50:37

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sercAn1903

Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk'ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı'nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti'nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti'nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara'nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk'ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.

güzel mesajlar veriyor.. tavsiye ederim :)
...
Aşk'ımız Renklere Kişilere Değil !

Aşığım Siyah'ına Beyaz'ına kutsal Arma'na senin sevgin bir başka !

ilhan mansız_melis

Çok güzel birşeye benziyor tam benlik DVD'sini alıp arkiyle izlicez
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Cem Goren

ata demireri gorupte komedi için gidiyosanız gitmeyin konusu çok güzel ama gülme ogesi çok fazla yok olanlarda zaten tam yerinde

bi şey hoşuma gitti yadigarın silahının sadece kabzesi elinde kalmasına ragmen indirmemesi çok güzel bi mesajdı
altın kapılarımız kan oldu tayfun

melankolizm

Gani Müjde kendisine yakışır bi film yapmış yine.

çArşı işgale de karşı..!

BJK_Kübra

Valla çok güzel msj veriyo kesinlikle çok güzel bir film..Vatanımızın önemini, Kurtuluş Savaşı'nın önemini çok güzel anlatıyo..
Ata'mız ve tüm şehitlerimize daima minnettarız..
Elbet Bir Gün Toprak Olup Gideceğiz, BEŞİKTAŞLI Doğduk BEŞİKTAŞLI Öleceğiz...

www.bbskd.org

Guti ORÇ.

ben bugün gittim ve çok beğendim harika bir hikayesi var ve çok güzel mesajlar veriyor.

En çok hoşuma giden lafta son lafıydı teknenin üstünde söylediği.(Şimdi burda söylemiyim gideceklere ayıp olmasın :) )

BJK_06

BJK_Kübra

Alıntı yapılan: -OrCuN- - Aralık 14, 2008, 18:59:32
ben bugün gittim ve çok beğendim harika bir hikayesi var ve çok güzel mesajlar veriyor.

En çok hoşuma giden lafta son lafıydı teknenin üstünde söylediği.(Şimdi burda söylemiyim gideceklere ayıp olmasın :) )

Evet katılıyorum kesinlikle..Özellikle 2. yarıda öyle güzel mesajlar verdi ki bence süper bi filmdi..

www.bbskd.org

ZeMaHŞeR

Alıntı yapılan: BJK_06 - Aralık 15, 2008, 20:17:51
kesinlikle gitmeyin

abi zaten ben sinemadan nefret ediyorum ve gitmiyorum... Tv'de gösterdiklerinde izliyorum ama sen beğenmediğine göre bu filmi Tv'de gösterseler bile izlemem  ;)
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

IL Capitano

Turkiyenin politik vede siyasi durumu hakkinda bilgisi olmayan birinin filmi anlamasi zor..
Benim asiri bir beklentim olmadigi icin begendim..
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

BJK_Kübra

Alıntı yapılan: MuRaT - Aralık 16, 2008, 14:47:44

abi zaten ben sinemadan nefret ediyorum ve gitmiyorum... Tv'de gösterdiklerinde izliyorum ama sen beğenmediğine göre bu filmi Tv'de gösterseler bile izlemem  ;)

Kesinlikle izlemeni tavsiye ediyorum ve beğeniceni düşünüyorum..

www.bbskd.org

ZeMaHŞeR

Hayro abim gitmen dedikten sonra ben bu filmi hayatta izlemem  ;)
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

BJK_Kübra

Alıntı yapılan: MuRaT - Aralık 16, 2008, 15:05:44
Hayro abim gitmen dedikten sonra ben bu filmi hayatta izlemem  ;)

Sen bilirsin..

www.bbskd.org

REKLAM

izledim biraz , kotu diyebilirim

Guti ORÇ.

reklam da öneriyor murat abi git sende.