Ana Menü

Juventus Stad İçin Harekete Geçti

Başlatan carsi52, Aralık 07, 2008, 12:31:43

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

Juventus, Delle Alpi'nin yerine inşa edilecek yeni stadını Fiat'ın fabrikasında düzenlenen gecede kamuoyuna tanıttı.

Mart ayında başlanacak projenin toplam maliyetinin 131.6 milyon dolar olması bekleniyor. 2011'in Mayıs ayında bitirilmesi planlanan yeni stadyum 40 bin kişi kapasiteli olacak.

Juventus bu projeyle İtalya'da kendi yerine sahip ilk kulüp özelliğini elde edecek.

Kulüp başkanı Giovanni Cobolli Gigli 2011-2012 sezonundan itibaren açılacak stadyumun haftanın yedi günü hizmet vereceğini belirtti.

Juventus'un kaptanı Alessandro del Piero, Bayern Münih'in stadı Allianz Arena ile benzerlikler taşıyacak olan Torino kulübünün yeni stadında kısa bir süre olsa da forma giymek istediğini söyledi.

Del Piero, "bu projeyi özellikle ekonomik açıdan çok cesurca buluyorum. Buradaki herkes için gurur verici bir başarı. Benim için çok duygusal bir an. Bu statta bir süre de olsa forma giymek istiyorum" dedi.

20 Kasım tarihi Juventus için yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

Siyah-beyazlı kulüp 40 bin kişilik yeni stadyum projesini tanıtırken, Delle Alpi'nin yerine yapılacak yeni stadyum lüks locaları ve alışveriş merkezi ile dikkat çekiyor. Toplam 355 bin metrekare alan üzerine kurulacak stadyum kapsamında 34 bin metrekare alan üzerine alışveriş merkezi ve 30 bin metrekarelik yeşil alan, 4 bin araç kapasiteli otopark, 8 restorant, 24 bar, 459 kişi kapasiteli basın merkezi ve 84 sky box yeralacak.

Stadın ismi için sponsor arayan Juventus, bu inşaat için 132 milyon dolara yakın bir para harcayacak.

Son iki buçuk yıldır 25 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda maçlarını yapan Juventus, 2009 mart ayında başlayacak inşaatın 2011 mayıs ayında bitmesiyle birlikte İtalya'da kendi stadına sahip ilk futbol takımı olacak.

Yeni stadyum yerine yapıldığı 69 bin kişilik Delle Alpi'den daha az kapasiteye sahip olsa da, yapılacak lüks localar ve alışveriş merkezi sayesinde kulübe daha fazla gelir getirecek.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Bölünür senin için uykular!

ilhan mansız_melis

Juve de harekete geçti bi biz geçemedik
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carlito1903

Tribün yapısı olarak bizim yılan hikayesine dönen yeni stada çok benziyor.

İtalyan kulüplerinin aklı başına geldi sonunda, sahaya 10 m. uzaklıktaki tribünü olan, 60-70 bin kişilik stadlardan vazgeçmeye başladılar, yavaş yavaş değişir bi çok stad.Inter ve Lazio'nun da yeni stad yapma projeleri var.

Güzel stadlar geliyor Serie A'ya.

IL Capitano

Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

eren06

Güzel olacağa benziyor.Bakalım bizim yönetim neler yapacak stad konusunda.

+18 !

dışarıdan görüntüsü gerçekten harika.. umarım en kısa zamanda başLarLar..