Ana Menü

Mesut Özil Kararını Verdi

Başlatan carlito1903, Ekim 10, 2008, 17:56:21

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carlito1903

Almanya'nın ünlü futbol dergisi Kicker, Mesut Özilin Alman forması giyeceğini internet sitesinden duyururken, haberde şu ifadeleri kullandı:

Terim, Mesutu ikna etmeye çalıştı ama Özil 21 yaş altı Alman Milli takım ile iki çok önemli mücadelem var diyerek bu teklifi geri çevirdi. Terimin Dünya Kupası biletiyle ikna etmeye çalıştığı Özile Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Almanyaya kadar gelmeyi teklif etseler de Bremenli oyuncu Artık gelmenize gerek yok, ben kararımı çoktan verdim diyerek Türkiyenin teklifini geri çevirdi.

BİZ YİNE ONURLANIRIZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fatih Terim Mesuta başarılar diliyorum. Biz elimizden geleni yaptık ama sonuçta oyuncunun kararı. Yine de Alman Milli Takımında bir Türk oyuncumuzun forma giymesi bizi onurlandırır. Kırgınlık yok. Ama Almanların çıkardığı yasaya karşılık elimiz kolumuz bağlı. Bizim de önlem almamız lazım ki bu yaşananlar tekrarlanmasın diye konuştu.

ALMAN GİBİ HİSSEDİYOR

Öte yandan Alman Milli Takımının Spor Direktörü Matthias Sammer de Türklerin davranışlarını yakın planda takip ediyoruz. Ancak biz Mesut ile çok önceden bu konuları enine boyuna konuştuk. Kendisine milli takımdaki yakın ve uzun vadeli geleceği hakkında açık bilgiler verdik. Bu yüzden çok rahatız. Sonuç olarak Mesut uzun zaman önce bizim önerilerimizi ve bizi seçti derken oyuncunun forma giydiği Werder Bremen menajeri Klaus Allofs ise Mesutun kendisini bir Alman gibi hissettiğini biliyorum. Bu yüzden de bizim federasyonumuz bu genç yıldızı tutmak için elinden geleni yapıyor yorumunda bulundu

ZeMaHŞeR

Kendini Alman gibi hissedenle işimiz olmaz zaten.. ona alman milli takımıyla başarılar...
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

Non Mollare Mai

Almanlaşmış zaten iyice, tipi falanda aynı alman gibi..
Ne hali varsa görebilir, Türkiye için kayıp değil.
edit

Kralkartal21

Kendisi istemiyorsa biz ne yapalım..
Kendi tercihi..
Zaten Alman olmuş iyice Anıl abinin dediği gibi..

Ben beklemiyordum zaten Türk Milli takımını seçmesini..
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

[KralKartal]

Bende suan futbolcu olsam, ve duruma baksam,
belki futbolum icin Alman milli takimini secerdim,
turkiyede bir varsin sonra yoksun
YILDIRAY FATIH TEKKE, ALTINTOPlar örnek
bu cocukta, onlarin halini gorunce ELBET KABUL ETMEZ...

Ama tercih insanlarindir, Kaybeden TURKIYE mi Almanya mi gorecegiz
izleyecegiz onu ilerleyen maclarda ve yillarda...

Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

Non Mollare Mai

Hamit hep var.
Halil Euro2008 harici hep var.
Yıldıray kendi takımında oynamıyor sakatlığından, ne milli takımı ?
Bi iş durum işi değildir, kan-yürek işidir.
Ama o iyice alman olmuş, ne anlar..
edit

Guti ORÇ.

Zaten alman gibi olmuş bizi istemeyeni  biz daha istemeyiz...

[KralKartal]

o iste dedigim gibi diger FUTBOLCULARA bakip oyle de karar vermis olabilir,
ama kendi bilecegi is
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

carlito1903

Milli takımda hakedenlerin değil ayrıcalığı olanların (tüm futbolculardan bahsetmiyorum) oynadığı bir zamanda insan ister istemez kararsız kalabilir...

Mesut iyi futbolcu bizim için büyük kayıp, keşke böyle yetenekleri kaybetmesek...

Non Mollare Mai

Ben bu Mesut'u Stuttgart ile oynadıkları maçta izledim.
Hiçte büyütülecek bi oyuncu değil.
Mevlüt'ten iyi değil bence.
Bir maçla yargılamak yanlış olabilir, ama görünen köyde klavuz istemez.

Batuhan'ın, İbrahim Kaş'ın, Aurelio'nun, Mevlüt'ün, Servet'in, Volkan'ın, Arda'nın, ve diğerlerinin ne ayrıcalığı var anlamıyorum ?

Bunlar formda olan isimler değil mi ? Ayrılacalığa mı ihtiyaçları var ?
Ayrıcalık ayrıdır, milli takımın simgesi olmak ayrıdır.

Bakın bi İtalya'ya, bakın bi Fransa'ya veya başka bi ülkeye..
Formsuz ama ülke takımlarıyla özdeşleşmiş futbolcular vardır ve onlar daima çağırılır.. Çünkü kapasitesi bilinir.

Bu ayrıcalık değildir.
edit

carlito1903

Anıl parantez içinde de yazdım bütün topçuları kastetmiyorum, saydığın isimleri bende olsam gözüm kapalı alırım ama senede 3 maç yapan adamı banko her milli maça çağırırlarsa orda ayrımcılık yapılmış olur işte...

Gökhan Zan'dan önce milli takıma girmeyi hakeden bi sürü topçu var, onların günahı ne ? Sabri'nin ayağı bile kopsa yine takımda yeri hazır...

Non Mollare Mai

Onlarda iyisi olsa çağırılır Burakcım.
Gökhan Zan'dan iyi bi stoper yok şu Türkiye'de, durum vahim.
Teknik heyet n'apsın ? :)
İbrahim Kaş umarım bu fırsatı kullanırda, Gökhan'ı izleme zevkinden bizi mahrum bırakır.
Sabri'de banko oynayamasa bile alternatif olarak alınması gereken bi isim, hırslı, mücadeleyi seviyor..
Ama 11 başlayacak sanırım.
Ben olsam Serdar'ı oynatırım.

edit

ilhan mansız_melis

Ben Alamanya'yı seçeceğini düşünüyordum yanılmadım yolu açık olsun

Bu adam Hayko Cepkin'e benziyor
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carsi52

Kendisi biLir.
Bizi istemiyosa almanya milli takımında başarıLar.
Bölünür senin için uykular!

KeePSaKe

Bende bekliyordum böyle bir kararı zaten bizi istemeyenle işimiz olmaz güle güle.
Since 1903